Mehmet KARABEL
Sayın Başbakan İzmir’i ne kadar seviyor?
24 Ekim 2017 Salı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin “kesintisiz” yaklaşık 12 yıl Ulaştırma Bakanı…

Cumhuriyet Tarihi’nin kırılması en güç rekorlarından biridir bu…

Bana göre, “zorunluluk”tan kaynaklanan…

Sadece 375 günlük ara…

Sonra yine yedi aylığına Ulaştırma Bakanı…

Ardından ver elini “Başbakanlık” koltuğu…

Erzincan Refahiyeli Gemi İnşa Yüksek Mühendisi Binali Yıldırım’ın siyaseten müthiş yükselişi…

***

Şimdi…

Neredeyse altı aydır Başbakanımız’sınız…

Sizin için diyorlar ki…

“Erzincan’ın; Şemsettin Günaltay ve Yıldırım Akbulut’tan sonra çıkardığı üçüncü başbakan…”

Eh, bu “tanımlama” biraz dokunuyor…

Siz artık İzmirlisiniz, Sayın Binali Yıldırım…

Şimdi diyeceksiniz ki; “Ben tüm Türkiye’nin Başbakanıyım…”

Kabul…

Tatlı anılarınız Erzincan’da kalabilir…

Hiç mahzuru yok…

Lakin, siz İzmir Milletvekili kimliğinizle Başbakan oldunuz…

Bu demektir ki, bir eliniz bir gözünüz bu kadim kent üzerindedir…

Şimdi…

“Yav Karabel, abartma…” diyebilirsiniz…

Hatta ve dahi meşhur esprilerinizden birini de patlatabilirsiniz…

Amma velakin…

Parti rozetiniz ne olursa olsun…

Özlemiyor musunuz, vekili olduğunuz kenti?

O zaman, bu iş bitmiştir…

***

Dikkat ediyorum…

Bizi biraz “kartal bakışı” atıp yukardan izliyorsunuz…

Oysa, siz bu şehirde “Büyükşehir Belediye Başkan Adayı” yarışında “bir milyon” oy aldınız…

Bir önceki seçimde bu rakam 625 bin’di…

Beş yıl içinde 400 bin civarında İzmirli oyu…

Siz sadece Ak Parti’nin adayı olduğunuz için gelmedi…

İzmir’e kendinizi “sevdirmeyi bildiğiniz” için geldi…

Ak Partililer’in yanı sıra bir kısım CHP’linin ve MHP’linin de oyunu aldınız…

Benimsendiniz ve karşılığını da gördünüz…

Nitekim, 2014’te…

CHP ve Ak Parti’ye oy kullanan İzmirliler’in toplamının üçte ikisine yakını sizi işaret etti…

O seçimde, Kocaoğlu ile aranızda 370 bin civarında oy farkı vardı…

Abartmış olmayayım ama…

Yaklaşık 180 bin oy daha almış olsaydınız…

Belki de “İzmir’in Reisi” siz olacaktınız…

***

15 yıl içinde…

Hem İstanbul’dan hem Erzincan’dan hem de İzmir’den milletvekili seçildiniz…

Hangi kentin vekilliği İzmir kadar lezzetliydi?

Hala, grup toplantılarında tezahürat yapan Ödemiş Kaymakçı’dan gelenlere…

Gönülden, “Bir dakika susuver be Kaymakçı…” diye esprili seslenmiyor musunuz?

Hangi Başbakan’a kısmet olmuştur bu “tatlı sevgi”?

***

Bugün…

Ege’nin enerjisine katkı koymak için “Ege Ekonomik Forumu” için İzmir’desiniz…

Tamam, yakından bu kenti takip ediyor olabilirsiniz, amenna…

Ama, bi sorun…

“Nasılsın İzmir?” diye…

Sorun bi’kez…

“Hükümet’in hal ve gidişatından mutlu musunuz?” diye…

Diyorsunuz ki, “İzmir her şeyin en güzeline layık…”

Diyorsunuz ki, “35 İzmir 35 Proje’yi sizin için yarattım…”

Diyorsunuz ki, “Bunların sekizi bitti, 14’ü devam ediyor…”

Çok güzel…

Yine diyorsunuz ki…

“Nasıl İstanbul'un Marmaray'ı varsa İzmir'in İzmir Körfez Geçişi var… Körfez'i kuzeyden güneye denizin altından ve üstünden geçecek muazzam bir proje hazırladık… İnşallah İzmir isteyince biz de bu projede düğmeye basacağız…”

Ben de soruyorum: “Ne zaman?”

İzmir istemiyor mu?

Bu proje için araştırma mı yaptınız?

“Körfez Projesi”ni istemeyenler, isteyenlerden daha mı fazla?

Söyleyin Sayın Başbakan…

En azından size “1 milyon” oy verenlerin hatırına…

***

Üstadlar, Münir Nurettin Selçuk ve Behçet Kemal Çağlar’ın, “İstanbul’u sevmezse gönül aşkı ne anlar?” diyerek yarattıkları muhteşem şarkıyı bilirsiniz…

Ne güzeldir…

Minik bir oynama ile o sözleri İzmir’e uyarlayalım…

Ve diyelim ki, sizin için…

“Bir tatlı huzur almaya geldik İzmir’den…”

Sizin de kalbinizden böyle geçmiyor mu?

Sonsöz: Mevlana ne güzel söylemiş: “Her birimiz tek kanatlı melekleriz ve bizler ancak birbirimizi kucaklayarak uçabiliriz…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İnsaf 24 Ekim 2017 Salı 21:26

Bütün yorumları okudum yazılan bunca şeye rağmen köprü ve körfez geçişi isteyenleri anlamak imkansız.İnsanoğlu nasıl bu kadar bencil oldu, kim insanları bu hale getirdi? Tek kelime yazık oldu ülkemize.

Yorumu oyla      14      5  
Akile 24 Ekim 2017 Salı 20:40

Sayin basbakanimiz yazilanlarin hepsi dogru siz izmir icin cok ozelsiniz sizin Izmire verdiginiz harika hizmetler icin kimse soz hakkina sahip degil izmir icin su anda en onemli mesele kopru gecisi sizden bu konuda en kisa zamanda calismalarin sonuclanmasi komusumda destek istiyoruz saygilar

Yorumu oyla      11      6  
Nereden nereye 24 Ekim 2017 Salı 19:53

25-30 yıl önce İzmir‘in nüfusu bu kadar değildi.O günlerde mensucat işiyle uğraşan kişiden rakamlarıda teyit ettim.Alsancak gar dibinde tekel sigara fabrikası, Alsancak stadının karşı ve arkasında Tariş‘in fabrikaları stadın yanında Şark sanayi onların bitiminde Sümerbank basma fabrikası, Tekel şarap fabrikası, Çamdibi Atatürk stadı civarı taç sanayi ve şefik şamlı mensucat, Salhanede kula mensucat biraz ilerisi piyale ve turana gelmeden turyağ.O tarihlerde yetkili ve bilgili olan kişinin verdiği rakam 20 ila 30.000 kişi çalışıyormuş.Nerede bu fabrikalar yok.Şimdi yerleri inşaat için rant arazisi.Ekmek yemek yerine demir ve çimento yiyebilen varsa afiyet olsun.Onun için fabrika açılmalı şimdi işsiz kahvede pineklerken 1 tl ye çay içiyor avm olunca adı Cafe oluyor çay en ucuz 3 tl.Gelin daha fazla geç kalmadan hep beraber kolları sıvayalım, yoksa halimiz perişan.

Yorumu oyla      14      5  
Doğru değil 24 Ekim 2017 Salı 19:30

Biz neden devletten inşaat,köprü,geçit istiyoruz bunu anlamak imkansız.Gerekien yapılsın ama neden hayatımız demir-çimentoya endekslensin.Yeni yerleer iskana açıldıkça rantçılar kazansın biz kahvede ömür çürütelim?Bunun yerine devlet tarım ve hayvancığı geliştirsin, lafla değil.Özel sektöre montaja dayalı değil üretime dayalı fabrika için kredi versin birde şart koşsun ürettiğin malın %50 sini ihraç edeceksin.İnsanlar üretime katılsın üretilen ürün satılsın insanlar işsiz kalmasın düzenli geliri olsun.O zaman dünyada Türk markası yaratılırİnanın bunu yapmak hiç zor değil.İşsizlik devlet rakamlarında ile felaket.Yazıktır bu ülkeye çünkü bizim gidecek başka yerimiz yok.İktidarsan ötekileştirme bütün toplumu kucakla, insanımızın kafası çalışıyor yeter ki işsizliğe gerçekten savaş aç.Millet hayat pahalılığı karşısında artık çaresiz.

Yorumu oyla      13      5  
Ülker 24 Ekim 2017 Salı 19:23

Sn.Başbakanım körfez geçiş projesini İzmir için,İnciraltını hem bizim için hem İzmir için istiyoruz.Hala İnciraltı açılmasın diyenler,bizim arsaların parasını versinler onların olsun.Bizim çektiklerimizi kimse bilmiyor.Diger yerler imara açıldığında bu kişiler nerdeydi.Sadece burasımı izmirlilete batıyor.Sn Başbakanım bize artık müjdeli haberleri verin.

Yorumu oyla      11      6  
Zagor 24 Ekim 2017 Salı 18:40

Dogayla inatlasmaktan ne zaman vaz gececegiz ? körfez gecis Projesi tam bir batiktir. Bunu kabul edin artik. Yilin 4-5 ayi disinda tamamen atil durumda olacak bir Projedir. Görüntü hersey degildir. Doga intikamini alinca, siz degil, torunlariniz acisini ceker. Inciraltina gelince : Inciraltinin Termal turizm icin en ideal yer oldugunu anlamamak icin saf olmak lazim. Havalimanin 20 dk., cesmeye 30 Dk. Merkeze 15 dk. Bundan daha iyi yer olabilirmi ? Modern tesisler, yesil alanlari ile binlerce Turist cekebiliriz. Bu tesislerden elde edilecek gelir neden Arsa sahipleriyle paylasma yoluna gidilmiyor ? Hem o insanlarin sürekli bir geliri olur hemde Ülke kazanir. Neden illada bina dikelim ? Neden Trafik kesmekesi, gürültü kirliligi yaratalimki ? Hisse bazinda gelir ortakligi en mantikli yoldur. Böylece herkes kazanir.

Yorumu oyla      12      5  
Alen35 24 Ekim 2017 Salı 17:58

eçiş projesi ile ilgili detaylı sevlet raporu malesef açıklanmıyor. ÇED sürecinden geçtiği belirtiliyor ama izmirde olmaz denilen bazı yapılara, balık çiftliklerine ve RES lere bakanlık onaylı ÇED ler 1 ayda çıkarılıyor. Ayrıca bu körfez geçiş projesi ilk çıktıgında 3 tane üniversitenin olumsuz raporu bulunmaktadır. bunu internette araştırabilirsiniz. yani hala olursa gibi durum yok! anladıgım kadarı ile proje den zaten bir habersiniz!!! @inciraltılı aşşağıda yazdıgım gibi inciraltı imara açılabilir bunun bir sakıncası olacagını sanmıyorum. dediğiniz gibi mağdur olan aileler var bunu biliyorum ancak imara açılması için körfez geçiş projesinden umut beklemek nedir? üstelik projenin geçecegi bölgelerden kamulaştırma yapılacak bunu biliyorsunuz değilmi? belki sizin hakkınız yenmeyecek ama başka ailelerin güncel arsa değerleri açısından canları yanacak!

Yorumu oyla      14      5  
İstemezükçü değil istemiyorum 24 Ekim 2017 Salı 17:52

Eğer Osmangazi,Yavuz Sultan Selim ve Avrasya tüneli gibi yapılacaksa istemiyorum.Sadece Osmangazi köprüsünü yapan firmaya günlük geçecek araç garantisi verilmiş.Fiyat önce 100 tl‘ye yakın araç geçmeyince 65 tl.Yine çok az araç geçiyor ulaştırma bakanı cumartesi günü "Biz zaten 3 yıl müteahhite para ödeyeceğimizi biliyorduk ama uzadı ödenecek para 760 milyon dolar" LÜTFEN RAKAMA DİKKAT bu parayla neler yapılır diye ahkam kesmeyeceğim hazinede para yok diye çalışana ve emekliye bu hayat pahalılığında %4 zam verildiği ortamda ülkemi ve insanlarını çok seven biri olduğum için İSTEMİYORUM.Birileri şaşalı tören yapıp kurdele kesecek dünya bizi kıskanyor diye nutuk atacak devlet olmayan kasasından milyon dolarlar borcun altına girecek her dolar artışında müteahhit parasına para katacak hayatını zorla idame eden insanlara bu haksızlığı yapmak istemiyorum.Bunun için İSTEMİYORUM hazinede para varsa İZMİR‘E METRO YAPILSIN.

Yorumu oyla      16      5  
İnciraltılı 24 Ekim 2017 Salı 15:24

Sayın citizen adlı yorum yazan arkadaşım. Benim dedem hala sağ ve 83 yaşında. Babası İnciraltı'na ilk gelen. Eğer konu İnciraltı İmar konusu ise bunu bekleyen 2000 aile var. Lütfen bilmeden yorum yazmayalım.

Yorumu oyla      11      7  
m.y. 24 Ekim 2017 Salı 14:54

ama burada unutulan bir şey var, izmir milletvekili yıldırım her ne kadar başbakan olsada icraatın tepesinde o yok. icraatın tepesinde CB.var o istemezse hiçbirşey yapılamaz.tek bir sözüyle nasıl çark edildiğini ve yapıldığına şahit oluyoruz.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva