YORUMLAR
Toplam 25 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
İnsaf 24 Ekim 2017 Salı 21:26

Bütün yorumları okudum yazılan bunca şeye rağmen köprü ve körfez geçişi isteyenleri anlamak imkansız.İnsanoğlu nasıl bu kadar bencil oldu, kim insanları bu hale getirdi? Tek kelime yazık oldu ülkemize.

Yorumu oyla      14      5  
Akile 24 Ekim 2017 Salı 20:40

Sayin basbakanimiz yazilanlarin hepsi dogru siz izmir icin cok ozelsiniz sizin Izmire verdiginiz harika hizmetler icin kimse soz hakkina sahip degil izmir icin su anda en onemli mesele kopru gecisi sizden bu konuda en kisa zamanda calismalarin sonuclanmasi komusumda destek istiyoruz saygilar

Yorumu oyla      11      6  
Nereden nereye 24 Ekim 2017 Salı 19:53

25-30 yıl önce İzmir‘in nüfusu bu kadar değildi.O günlerde mensucat işiyle uğraşan kişiden rakamlarıda teyit ettim.Alsancak gar dibinde tekel sigara fabrikası, Alsancak stadının karşı ve arkasında Tariş‘in fabrikaları stadın yanında Şark sanayi onların bitiminde Sümerbank basma fabrikası, Tekel şarap fabrikası, Çamdibi Atatürk stadı civarı taç sanayi ve şefik şamlı mensucat, Salhanede kula mensucat biraz ilerisi piyale ve turana gelmeden turyağ.O tarihlerde yetkili ve bilgili olan kişinin verdiği rakam 20 ila 30.000 kişi çalışıyormuş.Nerede bu fabrikalar yok.Şimdi yerleri inşaat için rant arazisi.Ekmek yemek yerine demir ve çimento yiyebilen varsa afiyet olsun.Onun için fabrika açılmalı şimdi işsiz kahvede pineklerken 1 tl ye çay içiyor avm olunca adı Cafe oluyor çay en ucuz 3 tl.Gelin daha fazla geç kalmadan hep beraber kolları sıvayalım, yoksa halimiz perişan.

Yorumu oyla      14      5  
Doğru değil 24 Ekim 2017 Salı 19:30

Biz neden devletten inşaat,köprü,geçit istiyoruz bunu anlamak imkansız.Gerekien yapılsın ama neden hayatımız demir-çimentoya endekslensin.Yeni yerleer iskana açıldıkça rantçılar kazansın biz kahvede ömür çürütelim?Bunun yerine devlet tarım ve hayvancığı geliştirsin, lafla değil.Özel sektöre montaja dayalı değil üretime dayalı fabrika için kredi versin birde şart koşsun ürettiğin malın %50 sini ihraç edeceksin.İnsanlar üretime katılsın üretilen ürün satılsın insanlar işsiz kalmasın düzenli geliri olsun.O zaman dünyada Türk markası yaratılırİnanın bunu yapmak hiç zor değil.İşsizlik devlet rakamlarında ile felaket.Yazıktır bu ülkeye çünkü bizim gidecek başka yerimiz yok.İktidarsan ötekileştirme bütün toplumu kucakla, insanımızın kafası çalışıyor yeter ki işsizliğe gerçekten savaş aç.Millet hayat pahalılığı karşısında artık çaresiz.

Yorumu oyla      13      5  
Ülker 24 Ekim 2017 Salı 19:23

Sn.Başbakanım körfez geçiş projesini İzmir için,İnciraltını hem bizim için hem İzmir için istiyoruz.Hala İnciraltı açılmasın diyenler,bizim arsaların parasını versinler onların olsun.Bizim çektiklerimizi kimse bilmiyor.Diger yerler imara açıldığında bu kişiler nerdeydi.Sadece burasımı izmirlilete batıyor.Sn Başbakanım bize artık müjdeli haberleri verin.

Yorumu oyla      11      6  
Zagor 24 Ekim 2017 Salı 18:40

Dogayla inatlasmaktan ne zaman vaz gececegiz ? körfez gecis Projesi tam bir batiktir. Bunu kabul edin artik. Yilin 4-5 ayi disinda tamamen atil durumda olacak bir Projedir. Görüntü hersey degildir. Doga intikamini alinca, siz degil, torunlariniz acisini ceker. Inciraltina gelince : Inciraltinin Termal turizm icin en ideal yer oldugunu anlamamak icin saf olmak lazim. Havalimanin 20 dk., cesmeye 30 Dk. Merkeze 15 dk. Bundan daha iyi yer olabilirmi ? Modern tesisler, yesil alanlari ile binlerce Turist cekebiliriz. Bu tesislerden elde edilecek gelir neden Arsa sahipleriyle paylasma yoluna gidilmiyor ? Hem o insanlarin sürekli bir geliri olur hemde Ülke kazanir. Neden illada bina dikelim ? Neden Trafik kesmekesi, gürültü kirliligi yaratalimki ? Hisse bazinda gelir ortakligi en mantikli yoldur. Böylece herkes kazanir.

Yorumu oyla      12      5  
Alen35 24 Ekim 2017 Salı 17:58

eçiş projesi ile ilgili detaylı sevlet raporu malesef açıklanmıyor. ÇED sürecinden geçtiği belirtiliyor ama izmirde olmaz denilen bazı yapılara, balık çiftliklerine ve RES lere bakanlık onaylı ÇED ler 1 ayda çıkarılıyor. Ayrıca bu körfez geçiş projesi ilk çıktıgında 3 tane üniversitenin olumsuz raporu bulunmaktadır. bunu internette araştırabilirsiniz. yani hala olursa gibi durum yok! anladıgım kadarı ile proje den zaten bir habersiniz!!! @inciraltılı aşşağıda yazdıgım gibi inciraltı imara açılabilir bunun bir sakıncası olacagını sanmıyorum. dediğiniz gibi mağdur olan aileler var bunu biliyorum ancak imara açılması için körfez geçiş projesinden umut beklemek nedir? üstelik projenin geçecegi bölgelerden kamulaştırma yapılacak bunu biliyorsunuz değilmi? belki sizin hakkınız yenmeyecek ama başka ailelerin güncel arsa değerleri açısından canları yanacak!

Yorumu oyla      14      5  
İstemezükçü değil istemiyorum 24 Ekim 2017 Salı 17:52

Eğer Osmangazi,Yavuz Sultan Selim ve Avrasya tüneli gibi yapılacaksa istemiyorum.Sadece Osmangazi köprüsünü yapan firmaya günlük geçecek araç garantisi verilmiş.Fiyat önce 100 tl‘ye yakın araç geçmeyince 65 tl.Yine çok az araç geçiyor ulaştırma bakanı cumartesi günü "Biz zaten 3 yıl müteahhite para ödeyeceğimizi biliyorduk ama uzadı ödenecek para 760 milyon dolar" LÜTFEN RAKAMA DİKKAT bu parayla neler yapılır diye ahkam kesmeyeceğim hazinede para yok diye çalışana ve emekliye bu hayat pahalılığında %4 zam verildiği ortamda ülkemi ve insanlarını çok seven biri olduğum için İSTEMİYORUM.Birileri şaşalı tören yapıp kurdele kesecek dünya bizi kıskanyor diye nutuk atacak devlet olmayan kasasından milyon dolarlar borcun altına girecek her dolar artışında müteahhit parasına para katacak hayatını zorla idame eden insanlara bu haksızlığı yapmak istemiyorum.Bunun için İSTEMİYORUM hazinede para varsa İZMİR‘E METRO YAPILSIN.

Yorumu oyla      16      5  
İnciraltılı 24 Ekim 2017 Salı 15:24

Sayın citizen adlı yorum yazan arkadaşım. Benim dedem hala sağ ve 83 yaşında. Babası İnciraltı'na ilk gelen. Eğer konu İnciraltı İmar konusu ise bunu bekleyen 2000 aile var. Lütfen bilmeden yorum yazmayalım.

Yorumu oyla      11      7  
m.y. 24 Ekim 2017 Salı 14:54

ama burada unutulan bir şey var, izmir milletvekili yıldırım her ne kadar başbakan olsada icraatın tepesinde o yok. icraatın tepesinde CB.var o istemezse hiçbirşey yapılamaz.tek bir sözüyle nasıl çark edildiğini ve yapıldığına şahit oluyoruz.

Yorumu oyla      12      5  
ali ermiş 24 Ekim 2017 Salı 14:33

Takma ad kullanarak yorumlar yazan bir kişidir kesin. İzmir körfez geçişi hakkında tüm detaylı açıklamalarla körfezin ve canlıların etkilenmeyeceği söylense de.. Hala ya olursa gibi kafa karıştırmak kime fayda sağlar? İzmir körfez geçişini istedik mi trolcü mü olurum şimdi? o zaman ben de Körfez Geçişinin isteyen tarafım, sizin tabirinizle trolcüyüm..

Yorumu oyla      11      8  
citizen 24 Ekim 2017 Salı 13:43

İnciraltına imar isteyen şahıslar kolay yoldan zengin olma hayali ile yanıp tutuşan 3-5 kişiden ibarettir. Bu bölgenin imara açılması Güzelyalı,Üçkuyular,Balçova,Narlıdere ve Güzelbahçeye ulaşımı inanılmaz derecede güçleştirir.

Yorumu oyla      14      5  
sezarın hakkı sezara 24 Ekim 2017 Salı 12:44

bu "İnciraltı kazanacaktır" yazanlarınların hepsi aynı kişi. farklı rumuzla kendi yazdıklarını destekliyor. yazık....

Yorumu oyla      15      6  
Alen35 24 Ekim 2017 Salı 12:41

SAyın karabel. ALt tarafı bir gareografi den sonuç çıkararak soruşturma başlatılmasını emreden bir zihniyetin bırak bir şehri sevmesini, bir insanı bile sevebileceğini zannetmiyorum. Körfez geçiş projesine gelince. Egedesonsöz ve çeşitli izmir forumlarını takip ettiğim akdarı ile. Bu projeyi İnciraltı arsa sahipleri ve izmirdeki azınlık hariç isteyen pek yok. Sayın başbakan Halen daha körfeze olan zararına dair net açıklamalar sunabilmiş değil! Hadi proje yapıldı diyelim. Körfezin ortasına yapılacak yaklaşık 1km lik ada ve ayaklar körfez sürkülasyonunu olumsuz etkiledi. Bunun sonucunda da Körfezde geri dönülemez şekilde kirlilik tekrar başladı! bunun vebalini kim ödeyecek? bana bunu açıklayabilirmisiniz? yada aşşağıdaki troller bunu bana açıklayabilirmi? Bakın incirlatı imara açılmasın demiyorum ! ama bunun bir sürü yolu var. körfez geçiş bu yollardan biri olmasın. aryıca hiç bir izmirli karşıyaka geçmek için 6$+kdv vermez. inciraltı ve sasalı imara açılmak isteniyorsa açılsın. bunun acısını neden izmir körfezi çekiyor? PAzar günü hiç körfeze bakan oldumu? Deniz çarşaf gibi ve körfez de balıkçı teknesi doluydu. keza kıyıdan balık tutan binlerce isnan vardı. Bir daha böyle manzaraları göremiye bilirsiniz. Hangi siyasi görüşten olursanız olun ama rahmetli ihsan alyanak ve Ahmet piriştina gibi insanların bizlere bıraktıgı miraslara sahip çıkmamız gerekiyor. Körfez de bunların en başında geliyor.

Yorumu oyla      15      5  
muhalif 24 Ekim 2017 Salı 12:31

sn.karabel, izmir milletvekili başbakan için lafı "izmir körfez geçişine" getirmiş. gerçekten izmirin buna ihtiyacı var mı. yapılacak isede , derin tünel ile körfez altından geçilmeli suni adacık üzerine kurulacak köprü ile değil.körfeze suni adacık körfez sikülasyonunu etkiler. bu körfeze ihant olur. tabi bu projeyi dvlet kendi kaynağı ile mi yapacak, YİD.modeliylemi, yüklenici firma bu projeyi yaptığında diyelim ki 60 tl. geçiş ücreti koydu, günlük geçiş sayısı ne olacak? yani bu fizıbil bir projemidir. osman gazi ve 3. köprüyü ve Avrasya tünelini görüyoruz. garanti geçişi sağlıyamıyorlar,ve hazineden yani vatandaşın cebinden ödeniyor. 15 milyonluk istanbulda bu oluyorsa 4 milyonluk izmirde ne olacak? biraz düşünceye davet ediyorum sizi.

Yorumu oyla      14      5  
konuk 24 Ekim 2017 Salı 11:58

Sayın Karabel, tam bir politikacı gibi, bağışlayın ama, üfürmüşsünüz! Körfez geçişi yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacak. Yükleniciye garanti verilecek. Osmangazi köprüsü gibi, geçmeyenler de vergi yoluyla o geçişi ödeyecek! Bu mudur kalkınma, bu mudur İzmir sevdası? Bu işlerin perde arkasını bilen biri olarak, popülist yazı değil, acıtsa da gerçekleri okumak isterim sizden. Saygılar.

Yorumu oyla      13      5  
Sadık bolel 24 Ekim 2017 Salı 11:31

Sayın karabel bu güne kadar yazılan yazıların belki de en cazibelisi diyebilirim İzmir körfez geçiş köprüsü nü sizlerin vermiş olduğu desteklerle kazanacaktır sizlere teşekkür ederim

Yorumu oyla      12      10  
Zeynep 24 Ekim 2017 Salı 11:18

Evet çok güzel bir yazı .Teşekkürler Mehmet bey ,İzmir en kısa zamanda hakkettiği konuma ulaşacak. Izmir körfez geçişini ve inciraltini kazanacak.

Yorumu oyla      12      10  
Ferdi cihan 24 Ekim 2017 Salı 10:25

Arkadaşımız çok güzel şeyler yazmış teşekkürler olsun İZMİRe gönül verenlere

Yorumu oyla      12      9  
Celal bayraktaroglu 24 Ekim 2017 Salı 10:18

İzmirın hakkettıgı dogu akdenızın merkezı konumuna gelebılmesı ıçın proje bılgısı çok yuksek Sn basbakanımızın , korfez gecısı , incıraltı turızm merkezı ımar çalışmalarının bıran once sonlandırılarak korfez geçısı projesı ıle taclandırılması ve bır kruvazıyer lımanın yapılması gıbı hususlarda destegını beklıyoruz .

Yorumu oyla      12      11  
seçil akın 24 Ekim 2017 Salı 10:03

Yapılmayacak, istenilseydi çoktan yapılırdı..Yada seçim yatırımı..

Yorumu oyla      17      5  
Tuba 24 Ekim 2017 Salı 10:03

Sayın Mehmet Karabel çok güzel bir yazı yazmışsınız. İzmir Körfez geçişini ve İnciraltı ‘nı kazanıyor.....

Yorumu oyla      12      10  
TAner D 24 Ekim 2017 Salı 09:58

İzmir hazır Körfez geçişi şart artık somut adımlar atılmalı ihaleye çıkılmalı ilk kazma vurulmalı gelişimin önüne hiç bi engel çıkamaz Haydi Başbakan ver müjdeyi

Yorumu oyla      12      9  
salih tanalı 24 Ekim 2017 Salı 09:56

Çok inanmıştım 9 Eylül'de yapılacağına.. Keşke Yıldırım hızı ile olsaydı..

Yorumu oyla      11      9  
mutlu sevil 24 Ekim 2017 Salı 09:41

Harika bir yazı, kaleminize sağlık.!! Neden bekliyor, körfez geçişi ??

Yorumu oyla      12      9