Fatih YAPAR
Önseçim ürünleri!
19 Kasım 2016 Cumartesi

“Sosyal medyada tutturmuşsunuz bir popüler olma hevesi gidiyorsunuz”

“Facebook ve Twitter’da günde iki mesaj, üç fotoğraf paylaşıyor adına ‘icraat’ diyorsunuz”

“Konuşma yaptığınız yerlerde CHP’lilerden başka partili yok. Başka parti seçmen kitlesine gitmiyorsunuz. Gittiğiniz yerlerde de ‘sen ben bizim oğlan’ aynı kişilere konuşuyorsunuz”

“Bulunduğunuz yerde şimdiden önseçim hazırlığı yapıyor, parti faaliyetlerinden çok kendinizi anlatıyorsunuz. Takip ediyorum toplantılarda, danışma kurullarında kendi reklamınıza çalışıyorsunuz”

“Bilgi ve araştırmaya dayalı konuşmuyor, mantıklı yorumlar yapmıyorsunuz. Ne bir derinliğiniz, ne de bir mantıklı analiz yeteneğiniz var”

“Parti olarak bildiriler açıklıyoruz. Broşürler bastırıyor, afişlerle, kitapçıklarla anlatıyoruz. Hanginiz, neyi okuyorsunuz? Şimdi burada sorsam bildirilerin birçok maddesi aklınızda kalmamıştır”

“Artık yeniden seçilme hırsını, milletvekili olabilme gayretini bir kenara bırakın ülke için çalışın. Önseçim yapılır diye tribünlere oynamaktan vazgeçin”

“Böyle giderse size bundan sonra önseçim yok kardeşim”

Yukarıda yazdığım cümleler bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait. Ankara’da yapılan basına kapalı ve özel toplantıda milletvekillerine hitap eden Kılıçdaroğlu aynen bunları söylüyor.  Diyor ki kısaca “önseçim sandıklarından çıkan milletvekillerinde sorun var”… Meclise giden, partiyi temsil eden bazı isimlerin yaptığı büyük yanlışların partiye zarar verdiğini anlatıyor. En önemlisi de bilgi, birikim ve deneyime sahip olmayan, okumaktan, araştırmaktan mahrum kişilerin tabiri caizse partiye değil “kendisine” çalışması. Önseçim denilen üye bazlı tercih sıralamasında “önlerde” yer almak isteyenlerin kendi geleceğini düşünmesi.

Genel başkanın bu fikri değişir mi bilinmez ama söyledikleri gerçekten CHP’nin içinde bulunduğu durumu ortaya koyuyor. Ülkenin hali ortadayken, memleketin binlerce çözülmesi gereken sorunu varken,  iktidara hevesli muhalefet partisinin dar-hizipçi ve ekipçi anlayışla yürüyemeyeceğinin altını çiziyor aslında. Kılıçdaroğlu “halka ulaşın, tabana yayılın” derken milletvekillerine “üretin, çalışın, çabalayın” mesajı da veriyor.  Daha önce yine bir ziyaretinde söylediği gibi üye yapısını “hastalıklı ve sorunlu” gören genel başkan, bu tespitinin yansımasını biliyor ve ona göre değerlendirme yapıyor.

Tıpkı; “Gerekirse İzmir ayrılsın, AB’ye girsin” açıklamasıyla olay yaratan İzmir Milletvekili Ali Yiğit’in sözlerindeki gibi… Siyasi sonucunu düşünmekten aciz, bilgisiz ve derinliği olmayan cümleler partinin liderinin analizini aslında tescilliyor.

Yaptığı muhteşem analizleriyle tarihe bir not düşüyor 9 bin 129 oylu, birinci bölge seçim üçüncüsü vekil…

SİZE ÖNSEÇİM YOK KARDEŞİM!

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
örgüt 20 Kasım 2016 Pazar 19:01

Kendi yetersizliğinizi kamufle etmek için parti içi demokrasiyi zedelemeyin. Yönetim olarak nerde eksik yapıyoruz un analizini yapınız

Yorumu oyla      11      5  
ATATÜRK'ÇÜ 19 Kasım 2016 Cumartesi 22:57

Bu zaman farklı bir zaman, Dönüşüm zamanı anlayın artık. Bitirin lütfen kavgaları düşmanlıkları… Bu devirde, bu dönüşümde insanlık ne mi istiyor? İnsanlara hayvanlara doğaya daha çok saygı… Fikirlere düşüncelere paylaşımlara daha çok özgürlük… Anlaşmalara imzalara görüşmelere daha çok barış… Dinlere mezheplere inançlara daha çok sevgi… Sadece ulusal, bölgesel, yerel değil, Tüm dünyada daha çok aşkla, daha çok bütünlük… Bu zaman farklı zaman, dönüşüm zamanı. Lütfen anlayın artık…”

Yorumu oyla      11      5  
DELEGE 19 Kasım 2016 Cumartesi 22:52

sn.genel başkanıma; “Usta olmak için çırak olmaya var isen, varım… Çiçek olmak için fide olmaya var isen, varım… Kelebek olmak için tırtıl olmaya var isen, varım… Tüm bunlara var isen eğer, Gün gelecek göreceksin ki; Ne sen varsın ne de ben varım…”

Yorumu oyla      11      5  
Merakli 19 Kasım 2016 Cumartesi 21:31

Zekeriya Temizel gibi kontenjan mv lerı gibi mi istiyor Bakın Temizel izmir mv Adını duyan İzmirde gören var mı Hatta mv olduğunu bilen?

Yorumu oyla      11      5  
Erdal 19 Kasım 2016 Cumartesi 20:00

Hele şükür önseçim garabeti bitti!! Tam bir faciaydı.. Ben ülkeyi mi yöneteceğim? Düğün dernek mi takip edeceğim..

Yorumu oyla      11      5  
19 Kasım 2016 Cumartesi 14:08

Önseçim büyük hata idi. Her seferinde söyledik dinlemediniz. Belediye bşk. ve milletvekili adayları ve il-ilçe örgüt yönetimleri genel merkezce belirlenmeli.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 19 Kasım 2016 Cumartesi 13:48

Partiye üye olan İzmir'de 140 bin kişi var. Bunun sadece 60 bini sandığa gitmiş. Giden yapılar ve blok oylar belli. Nasıl alındığı da ortada. Genel Başkan doğru söylemiş. Herkes önseçime girerse böyle profiller ortaya çıkar.

Yorumu oyla      11      5  
19 Kasım 2016 Cumartesi 13:42

Genel başkana katılıyorum

Yorumu oyla      11      5  
Sait 19 Kasım 2016 Cumartesi 12:28

İzmir Başkan'ını değiştirse bir tane yetmez ticaret odası Ebso dahil Ada'lar ile Yunanistan ticaret gidiş geliş pasaportsuz kimlikle olsa sadece İzmir'de ekonomiyi görün siz o Zaman

Yorumu oyla      11      5  
Basri 19 Kasım 2016 Cumartesi 12:03

sayın Gebel Sahanın tedbirleri çok doğru Ancak oda üzerine düşeni yıllardır yapmayıp kmadeta sağ partilerdeki gibi kurşun asker vekil düşünüyorsa çay haline partinin.Izmirde aranan vekilleri incelediğimizde de yapılan seçim yanlışlığını görüyoruz.Nerede kontenjandan gelenler.Hele Temizel nerede.Bu partinin sorunu ideolojik ve yonetseldur.Atanan vekil kötü aranan belediye başkanı ve meclis üyesi kötü seçilmiş vekil kötü.Bu ne biçim sozdur izmir ayrilsin demek.Sorun parti köklerinden koptu merkeze geldikçe baskalasti .Bunun sorumlusu kim.Tabi Genel baskan ve genel.merkezlerdir.Son kaybedilen 7 seçimin sorumlusu başta örgüt yapıları ilçe il yönetimleri genel.merkez ve genel baskandir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva