Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
1 Kasım 2023 Çarşamba

“Hayat hayal ettiğin gibidir.”

Bu sözle başlıyordu Stefano D’Anna’nın “Tanrılar Okulu” kitabı.

 

Yine aylardan Kasım…

Yine dolu dolu bir kültür/sanat/etkinlik rehberi.

Elbette ki önce duyurular!

T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve ülkemizde 11 şehirde konserlerden sergilere, tiyatrodan opera baleye, söyleşilerden atölyelere pek çok etkinlikle gerçekleşen Kültür Yolu Festivali 28 Ekim’de başladı ve 5 Kasım’a kadar devam edecek. Efes Kültür Yolu Festivali ismiyle düzenlenen festivalde birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Misal; Refik Anadol’un “Rönesans Rüyaları” sergisi festival süresince Tarihi Alsancak Tren Garı’nda.  Etkinlik kapsamındaki tüm bilgilere bakanlığın web sayfasından ulaşabilirsiniz.

Live From İzmir Fest 1-4 Kasım tarihleri arasında Arena’da. Teoman, Tan Taşçı, Gripin, Kalben, Hadise, Eypio, Yıldız Tilbe, Yüksek Sadakat ve daha pek çok sanatçı bu festivalde. Bilet satışları için Passo’nun sayfasına bakabilirsiniz.

Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği ve Çağlar İşgören’in Yardımcı Yönetmenliğini yaptığı ölümsüz eser “Gırgıriye” Kasım ayı boyunca Sahne Tozu Tiyatrosu’nda sahnede.

John Buchan’ın klasik eseri “39 Basamak”tan uyarlanan “39 Buçuk Basamak- Bir Anadolu Polisiyesi” İzmir’de ilk kez 12 Kasım’da İstinye Art’da sahnelenecek. Biletleri İstinye Art’ın sosyal medya adreslerindeki linkten ya da gişelerinden temin edebilirsiniz.

Ve…

Aramızdan ayrılışının 85. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bilinmeyen fotoğrafları, özel eşyaları, onunla ilgili belgeler, belgeseller “Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” isimli bir sergiyle Folkart Gallery’de.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuz sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz…

Ve gelelim etkinlik listemize!

Konserler

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi

1 Kasım Sercan Öztürk

7 Kasım Cevdet Bağca

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

2 Kasım Yaşar Üniversitesi Senfoni Orkestrası Konseri

5 Kasım Sosit Bora Gencer ile Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Senfoni Konseri

7 Kasım Mehveş Emeç ile Piyano Resitali

8 Kasım Almagest Qıintet & Leo Vertunni Konseri

10 Kasım İZDSO Atatürk’ü Anma Konseri Şef Tolga Atalay Ün- Solistler Yağızcan Keskin (Klarnet), Yiğit Uğurlu (Keman) ve Arın Nehir Öncan (Obua)

12 Kasım Salim Dündar Quartet

13 Kasım Dengin Ceyhan Piyano Resitali

15 Kasım Olten Filarmoni Orkestrası Konseri Şef Tolga Atalay Ün- Solistler Jingge Yan ve İlyun Bürkev (Piyano)

17 Kasım İZDSO Türkiye ve Almanya Dostluk Konseri Şef Gilbert Varga- Solist Daniel Muller Schott Viyolonsel

18 Kasım Pervin Chakar Konseri

20 Kasım İBB Türk Sanat Müziği ve Yarımada Korosu

19-20-21-22 Kasım Goethe İnstitute Yaşar Üniversitesi Yeni Müzik Günleri

21 Kasım Musa Göçmen Senforock Konseri

24 Kasım İZDSO Konseri Şef Can Okan- Solist Gülsin Onay (Piyano)

25 Kasım AASSO Konseri Şef Cem Mansur- Solist Duo Blanc & Noir

30 Kasım Hatice Doğan Sevinç, Pietro Bonfilio ve Cameratilia Quintet

 

Hangout PSM

3 Kasım Motive

4 Kasım Seksendört

11 Kasım Büyük Ev Ablukada

15 Kasım Soft Analog

16 Kasım Can Ozan

17 Kasım Cem Adrian

18 Kasım Gaye Su Akyol

22 Kasım Mode XL

24 Kasım Pinhani

25 Kasım Son Feci Bisiklet

 

Sold Out Performance Hall

3 Kasım Zakkum

4 Kasım Nazan Öncel

15 Kasım Mirkelam

17 Kasım Yüksek Sadakat

24 Kasım Rafet El Roman

25 Kasım Aşkın Nur Yengi

 

Hayal Kahvesi Ege Perla

3 Kasım Kubilay Karça

12 Kasım Pentagram

 

Bostanlı Suat Taşer

4 Kasım Miraz

17 Kasım Liveneli Şarkıları “Böyledir Bizim Sevdamız”

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

9 Kasım Ozan Çoban ve Güneş Demir

11 Kasım Vassiliki Papageorgiou’yla Midilli- İzmir Seferleri Konseri

 

Hayal Kahvesi İzmir

11 Kasım Göksel

17 Kasım Taladro

18- 19 Kasım Emir Can İğrek

25 Kasım Ayçin Asan

26 Kasım Stabil

 

Kaya Thermal Otel

11 Kasım Özcan Deniz 

 

Arena

18 Kasım Semicenk

 

İstinye Art

19 Kasım Bob Moses Konseri

 

Sergiler

Arkas Sanat Merkezi dünyaca ünlü iki dev ismin eserlerini ağırlıyor. Eserlerinde doğa gözlemlerinden yola çıkarak kendine özgü formlarda daha çok semi-figüratif öğeler kullanan Nejad Devrim ve 1948’de Paris’e gidip, resim yapabilmek için özel sanat okulu Académie de la Grande Chaumiére’e kayıt yaptırarak, o dönem Paris sanat ortamında Soyut Sanat’ta “geometrik” ve “lirik” olarak tanımlanan iki farklı yoruma kendi eserlerini katmış Mübin Orhon’un seçme eserleri 18 Şubat’a kadar “İki İmge Yolcusu” ismiyle Arkas Sanat Merkezi’nde. Sergi, sanatçıların Türk sanatçılar ve Türkiye’den çıkışla geliştirdikleri renk, imgeler ve formlar üzerine yoğunlaştıkları ve “kültürlerarası etkileşim” olgusunu ilk kez tartışmaya açtıkları eserlerden oluşuyor.

Folkart Gallery 31 Mart tarihine kadar “Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” Sergisi’ne ev sahipliği yapacak. Sergide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait özel eşyalar, yayımlanmış fotoğraf ve belgeseller, sürpriz objeler ve bilgiler. Hepsi bu sergide.

Birbirinden değerli kadın sanatçılarıma ait eserler “Atatürk’ün İzinde Çağdaş Türk Kadınları Cumhuriyet Sergisi” adıyla 17 Kasım’a kadar İzmir Kadın Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Genç Sanat 9. Güncel Sanat Proje Yarışması Sergisi 28 Kasım’a kadar İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda ziyarete açık olacak. 

Murat Kaptan’ın “Yaşayan Körfez Su Altı” isimli Fotoğraf Sergisi 20 Kasım’a kadar Vasıf Çınar Meydanı’nda ziyarete açık olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi Yarışması” Sergisi 15 Kasım’a kadar Tarihi Bıçakçı Han’da.

100’e yakın sanatçıya ait eserler “Uzak/ Yakın Vol.1” ismiyle 28 Kasım tarihine kadar İzmir Resim Heykel Müzesi’nde ziyarete açık olacak.

Konak Metro Sanat Galerisi’nde Ergün Başar’ın “Cumhuriyetin 100. Yılında ATATÜRK: İz Bırakan İlkler Dev Portreler” sergisini 10 Aralık’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Gelibolu Yarımadası’ndaki 10 fotoğraf sanatçısı çektikleri 30.000 fotoğraf arasından seçtikleri 94 fotoğrafı “Gelibolu 1915 Nefes” ismiyle 4 Kasım’a kadar İzmir Sanat Galerisi’nde ziyarete açıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet’in 100’ü İzmir” Fotoğraf Sergisi 30 Kasım’a kadar Kültürpark Atlas Pavyonu 1 No’lu Sanat Galerisi’nde.

Sanatçı Melike’nin uzun süredir devam ettiği resim yapma pratiği ile birlikte bir o kadar da farklılaşan diğer üretimlerinden oluşan eserleri “Melike Solo” ismiyle Galeri A’da 11 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak.

Çağdaş sanatın merkezinde, hem ülkemizde hem de yurt dışında pek çok serginin küratörlüğünü yapmış, kendi eserleri ve enstalasyonlarıyla da dünyada birçok yerde sergiler açmaya devam eden sanatçı Nihat Özdal’ın “Koku, Silinen Anılar” adıyla düzenlediği yeni sergisi 17 Aralık’a kadar Ayzeradant Art Gallery’de. Sergi, sanatçının ‘kokular’ ile ilgili hafıza atölyelerini somut alana taşıyan eserlerinden oluşuyor.

4 Eylül’de başlayan ve 24 Kasım’a kadar devam edecek olan Uluslararası Tekstil Bienali kapsamında Atlas Pavyonu, Pakistan Pavyonu, Etz Hayim Sinagogu, Alga Çikolata Fabrikası, Smyrna Antik Kenti ve Agora’da çeşitli sergiler düzenleniyor ve detaylar için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin web sayfası üzerinden kültür/sanat bölümüne bakabilirsiniz.

Eserlerinde, “Kendinizi birdenbire içinde bulunduğunuz duruma dışarıdan bakarken buldunuz mu? Nahiflik ve kibarlık yakıştırmalarının size ne kadar zayıf ve güçsüz olduğunuzu söylemenin başka bir yolu gibi geldiğinde, aslında hayatta ne kadar çok diken çıkarmış olduğunuzu fark ettiniz mi birden”? gibi soruları sordurtan sanatçı Dilek Torun “Kendimle Ne Çok Zaman Geçirdim” sergisiyle 5 Kasım’a kadar Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı’nda.

Çatı Bostanlı 19 Mayıs’a kadar “Cumhuriyet 100 Yaşında- Bir Millet Uyanıyor” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Daha önce İstanbul Depo’da sergilenen “Eksilerek Biriken” sergisi artık İzmir’de Hayy Açık Alan’da sergileniyor. Sergi, sanatçılar Çağrı Çamcı, Üzüm Derin Solak ve Furkan Öztekin’in “kendi arşivlerimizden yola çıkarak geçmişi yeniden örgütleyebilir miyiz?” sorusuna cevap aramak adına oluşturdukları eserlerinden oluşuyor ve 4 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak.

Daha çok insan figürlerine yeni boyut ve renkler katarak eserlerini oluşturan ressam Oktay Değirmenci’nin “”Münhasır” sergisi 25 Kasım’ kadar ECN Atölye’de.

Arya Kamalı “Minyatüre Alaylı Bir Bakış” ismini verdiği Minyatür Sergisi ile 16 Kasım’a kadar UrlaDam Sanat Galerisi’nde.

Koleksiyoner Hasan Egeli’nin tarihi eserlerden oluşan ve “Zamanın Ruhu” adını verdiği koleksiyonu 4 Aralık’a kadar BonVivant’da ziyarete açık olacak.

Yine BonVivant’da Disiplinlerarası Çağdaş sanatçısı Işıl Arısoy Kaya’nın “Uzun Zamandır Görüşemedik” sergisini 2 Aralık’a kadar ziyaret edebilirsiniz. Sergi, sanatçının yeni nesil minyatür ve fotoğraf bazlı dijital sanat eserlerinden oluşuyor.   

Sanatçı Cemile Kaptan, son çalışmalarında özellikle “anne” kavramına odaklanarak siyah-beyaz baskı tekniğiyle ürettiği çalışmalarını “Postpartum” adıyla 11 Kasım’a kadar Galeri A’da ziyarete açıyor.

Fotoğraf sanatçısı Emin Araç’ın “Analogue Portraits- Les Portraits” Fotoğraf Sergisi’ni 1 Nisan’a kadar UrlaDam’da ziyaret edebilirsiniz.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Şenol Tilki’nin “Uzaklar” Resim Sergisi’ni 3-29 Kasım tarihleri arasında ve “Yüz Yıllık Miras: BengüBoz” Sergisi’ni de 9-30 Kasım tarihlerinde ziyaret edebilirsiniz.

Mekânda Adalet Derneği ve Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Büyük Menderes Havza Çalışması’nın çıktılarıyla birlikte Emirkan Cörüt ve Ali Çetin Kelleci’nin fotoğrafları ve Aslı Uludağ’ın da bölgeye dair yaptığı çalışmalarından üretilmiş mekânsal yerleştirmelerden oluşan “Kendisinden Doğup Kendisine Dönen” Sergisi 4 Kasım- 25 Şubat tarihleri arasında Bayetav Sanat’ta.

İzmir Karataş Liseli 21 sanatseverin “Karataş Liseliler 1. Buluşmalar Sergisi” 11-18 Kasım tarihlerinde Arya Kamalı Uluslararası Kültür Sanat Merkezi’nde.

Karabağlar Belediyesi,  İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Karabağlar Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen “Kent Mi??” isimli Fotoğraf Sergisi 2-30 Kasım tarihlerinde Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde ziyarete açık olacak.

Pintura Urla Otel ve Galeri 26 Kasım’a kadar “YÜZ’ler- Geleceğe İz Bırak” ismiyle hazırlanmış, bugünün yaşanmışlıkları ile birlikte geleceğe iz bırakmak isteyen 21 kadın sanatçının karma sergisine ev sahipliği yapıyor.  

Kitap Tavsiyesi

Yönetmen ve senarist Çağan Irmak ilk kitabı “Gözümden Deliler Taştı” Doğan Kitap’tan çıktı. Öykü türündeki kitap, yazarın çocukluğunda ve gençlik yıllarında gözlemlediği bol komedili Ege hikâyelerinden oluşuyor. En önemli not ise, kitaptaki karakterlerin isimleri değiştirilmiş ancak gerçek karakterler ve öykülerin başlangıç noktası da gerçek ancak devamı kurgu. Ve evet, öykülerin içinde dolaşan o çocuk yazarın ta kendisi.

 

Tiyatro

Bostanlı Suat Taşer

1 Kasım “Fanatik”

3 Kasım “Yaşamaya Dair”

5 Kasım “12 Numaralı Adam”

6 Kasım “Yaprak Dökümü”

7 Kasım “Erkek Aklı Oksimoron”

8 Kasım “Armağan Çağlayan ile Size Anlatacaklarım Var”

9 Kasım “Shirley”

11 Kasım Baturay Özdemir Yeni Gösteri- Stand Up

12 Kasım “Ağaçlar Ayakta Ölür”

14 Kasım “Ölü’n Bizi Ayırana Dek”

15 Kasım “Timsah Ateşi”

16 Kasım “Nilgün Belgün ile Aşk ve Komedi”

18 Kasım “Gomidas”

19 Kasım “Kuğu Gölü” Çocuk Tiyatrosu

19 Kasım “Mahşer-i Cümbüş”

21 Kasım “Doğu Ekspresinde Cinayet”

27 Kasım “Toz”

29 Kasım “Şakşakçılar”

30 Kasım “Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım”

 

Tiyatro Durağı

1 Kasım “Manifesto”

5 Kasım “Kusursuz”

8 Kasım “Hezeyan”

 

Bi’nevi Sahne

1 Kasım Mert Demirliçakmak- Tek Kişilik Stand Up

3 Kasım Bir Varmış Bir Yokmuş Doğaçlama

4 Kasım “Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince, Ama Şimdi İyi”

9 Kasım Berkant Priştine Stand Up

11 Kasım Bıyık Adam Stand Up

 

Sahne Tozu Tiyatrosu

1-8-15-22-29 Kasım “Gayri Resmi Hürrem”

3 Kasım “Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu”

10-11-17-18-24-25 Kasım “Gırgıriye”

 

Sardunya Alsancak

1 Kasım Murat Felek Beni Rahatta Dinleyin Stand Up

4 Kasım Basit Terapi Stand Up

 

İstinye Art

1 Kasım “Yaşamaya Dair”

2 Kasım “Fanatik”

3 Kasım Berk Karan Stand Up

7 Kasım İlker Ayrık ile İlişkiler Üzerine-Gerçekler Acıdır

8 Kasım “Tatavlada Son Dans”

11 Kasım Cüneyt Nergiz Stand Up

12 Kasım “Şirinler” Çocuk Sahne Şovu

12 Kasım “39 Buçuk Basamak” (İzmir’de ilk kez)

 

İzmir Şehir Tiyatroları

2-3-4 Kasım “3 Nalla 1 At”

10- 11 Kasım “Benim Naçiz Vücudum”

12- 26 Kasım “Soytarılar Okulu” Çocuk Oyunu

16-17-18 Kasım “Deli Dumrul”

19 Kasım “Robinson Dans Öğreniyor” Çocuk Oyunu

 

Buenas Bistro ve Lounge

2 Kasım Peker’le Aşk Ölçer Stand Up

 

Han Tiyatrosu- Ünal Gürel Sahnesi

3 Kasım “Kadife Çiçekleri”

4-11 Kasım “Öldür Onu Sevgilim”

16 Kasım “Atatürk’ü Anlat Bana”

 

Tiyatro Peron

3 Kasım “Abluka”

4-19 Kasım “Oz Büyücüsü”

4-19 Kasım “Dedektif Pamuk”

4 Kasım “Matruşka”

5 Kasım “Geze Geze Gezegenler”

5 Kasım “Sürtük”

7 Kasım “Orası”

8-18-30 Kasım “Pasta Yesinler”

9-21-23 Kasım “Kumpanya”

10-28 Kasım “Hiç Kimsenin Öyküsü”

11-17-28 Kasım “Cyrano De Bergerac”

15 Kasım “Son Gece Mahallesi”

22 Kasım “Kuzgun Uykusu”

24 Kasım “Paramparça Aşklar Avukatlar”

29 Kasım “Hiç Kimsenin Öyküsü”

 

Kups Mekân

3 Kasım Tuz Biber Stand Up

4 Kasım Alsancak Kafası Stand Up

10 Kasım 3 Çeyrek 1 Tam Stand Up

18 Kasım İki Erkek Bir Komedyen Stand Up

30 Kasım “Macbeth Mutfakta”

 

Tiyatro Salt

3-10-18 Kasım “Balık Kılçığı”

4 Kasım “Ben Berlin”

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

4 Kasım “Ulusal Antochia Sirki” Çocuk Oyunu

6 Kasım “Ben Marksist Değilim”

8 Kasım “Sizi Tanıyorum”

10-22 Kasım “Sokrates’in Savunması”

17 Kasım “Dönüşüm- Samsa”

18 Kasım Tahsin Hasoğlu Stand Up

23 Kasım “Ağladım”

24 Kasım “Yabancı”

25 Kasım “Şeker Portakalı” Çocuk Oyunu

25 Kasım “Barbaros Şansal- Burada Olmaz”

26 Kasım “Paw Patrol Dostluk Devriyesi” Çocuk Oyunu

29 Kasım “Matruşka”

30 Kasım “Bir Alafranga Muhabbet”

 

İzmir Performance Hall

4 Kasım “Saf Komedi”

18 Kasım İzmir Stand Up Gecesi

 

Batı Sahne

4-24 Kasım “Jeanne D’arc’ın Öteki Ölümü”

11-16-25 Kasım “Koleksiyoncu”

12 Kasım “Bir Umut Var” Çocuk Oyunu

18 Kasım “Karanlıkla Dans”

19 Kasım “Dünya Büyürken” Çocuk Oyunu

26 Kasım “Kral Çıplak” Çocuk Oyunu

26 Kasım “Kral Çıplak” Çocuk Oyunu

26 Kasım “4 Mevsim”

 

Boyoz Akademi Sanat Merkezi

4 Kasım “Heidi” Çocuk Oyunu

4 Kasım “Maşa ile Koca Ayı” Çocuk Oyunu

5 Kasım “Arı Kardeş” Çocuk Oyunu

5 Kasım İzmir Stand Up Gecesi Falan

5 Kasım “Fidye”

9 Kasım “Cani”

 

Atatürk Kültür Merkezi

5 Kasım “Freud’un İnsanları”

 

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi

6 Kasım “Freud’un İnsanları”

8 Kasım “Erkek Aklı Oksimoron”

14 Kasım “Bir Halk Düşmanı”

17 Kasım “Karavan Gecesi”

21 Kasım “Müfit Can Saçıntı- İtiraz Ediyorum”

22 Kasım “Ağladım”

25 Kasım “Kanlı Nigar” Müzikal

 

Akıl Fikir Kumpanyası

11 Kasım “Nazımname Bir Gidiş Hikâyesi”

17 Kasım “Hamlet: Bir Polisiye Komedi”

24 Kasım “İçinden Tramvay Geçen Şarkı”

25 Kasım “Müfettiş”

 

Maske Sanat Tiyatrosu

11 Kasım “Prometheus”

12 Kasım “Güzel ve Çirkin” Çocuk Oyunu

16-26 Kasım “Şakacı Fırfır” Çocuk Oyunu

17 Kasım “Sorgu” (Prömiyer)   

18 Kasım “3 Sap Doğaçlama”

19 Kasım “Bir Kedi Gördüm Sanki” Çocuk Oyunu

24 Kasım “Sev, Sev, Sevme” (Prömiyer)

25 Kasım “Renkler Ülkesi” Çocuk Oyunu

 

İzmir Sanat

15 Kasım “Güneyli Bayan”

 

Tiyatrohane

18 Kasım “Gecenin En Komiği Kim?” Doğaçhane- Doğaçlama Tiyatro

 

İzmir Devlet Tiyatrosu

1-2-3-4-7-8-9-10-11 Kasım “Çöplük” (Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi)

3-4 Kasım “Arf Sabiti” (Urla Sahne)

5 Kasım “Orfin’in Müzik Kutusu” (Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi)

7-8-9-10-11 Kasım “Bir Düş Gibi Cahide Sonku” (Konak Sahnesi)

8-9-10-11-14-15-16-17-18 Kasım “Radyo-yu Hümayün” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

12 Kasım “Bremen Mızıkacıları’nın Hikâyesi” (Konak Sahnesi)

12-19 Kasım “Otobüs Durağında Üç Bencil” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

14-15-16-17-18 Kasım “İkinci Caddenin Mahkumu” (Konak Sahnesi)

14-15-16-17-18-21-22-23-24-25 Kasım “Martı” (Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi)

21-22-23-24-25 Kasım “Çöplük” (Konak Sahnesi)

21-22-23-24-25-28-29-30 Kasım “Fareler ve İnsanlar” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

26 Kasım “Otobüs Durağında Üç Bencil” (Konak Sahnesi)

26 Kasım “Orfin’in Müzik Kutusu” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

28-29-30 Kasım “Leanane’in Güzellik Kraliçesi” (Konak Sahnesi)

28-29-30 Kasım “Arf Sabiti” (Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi)

 

İzmir Devlet Opera Balesi

7-9 Kasım G. Puccini “Madama Butterfly” Opera (Bornova Necdet Aydın Salonu)

10 Kasım Atatürk’ün Anma Konseri (Elhamra Sahnesi) (Elhamra Sahnesi)

11-14-16-18 Kasım P. I. Tchaikovsky “Uyuyan Güzel” Bale (Bornova Necdet Aydın Salonu)

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva