Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
31 Mayıs 2023 Çarşamba

Biliyor musunuz?

İzmir İN 6 yaşındaaaaaaaaa!

6 yıldır bu köşeden sizler için bir şeyler yazmak, tavsiye etmek, paylaşmak… çok güzel!

Takip ettiğiniz ve desteklediğiniz için çok teşekkür ederim.

Elimde şu sıralar Platon’un “Symposion/ Şölen” kitabı var. Kitap; bir grup filozof ve sanatçının bir buluşma anında, şarap eşliğinde aşkı konu ettikleri diyaloglardan oluşuyor ve sevgili Agathon da diyor ki; “aşk,  güzel olan her şeyi sevdirir ve insanları daha iyi hale getir.”

O zaman kültür/ sanat aşkıyla daha nice 6 yıllara…

Haziran ayı etkinliklerine gelince!

Yine dolu dolu bir ay.

Kurulduğu günden bu yana “Kültür ve Sanat Kenti İzmir” sloganıyla çalışmalarını sürdüren İKSEV tarafından bu yıl 36. kez düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali 2 Haziran’da 12. DR. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması Konseri ile açılıyor ve 11 Temmuz’a kadar da yine birbirinden güzel konserlerle devam edecek.

Detaylara www.iksev.org adresinden bakmayı lütfen unutmayın.

Alsancak Müzik Festivali 18 Haziran’da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek ve festival kapsamında Athena, Ozbi ve Hey Douglas sahne alacak. Detaylar için sosyal medya adreslerine bakabilirsiniz.

Tüm ziyaretçilerini rüya gibi bir yolculuğa çıkarmayı vaat eden Chill- Out Festival bu yıl 24 Haziran’da Urla Sahne’de start veriyor. Festivali sosyal medya adreslerinden takip etmeyi unutmayın!

İnciraltı’nda Babil Bira Bahçesi 23- 24 Haziran’da Jazz Festivali düzenliyor ve festival kapsamında 23 Haziran’da Jehan Barbur ve 24 Haziran’da da Birsen Tezer sahne alacak. Bilet ve rezervasyon için sosyal medya adreslerindeki bağlantıya bakabilirsiniz.

T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Alsancak Tekel Fabrikası’nın yepyeni bir görünüme kavuşmuş hali İzmir Kültür Sanat Fabrikası Haziran ayı boyunca yine birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Tüm etkinlikleri takip etmek için lütfen www.izmirkultursanatfabrikası.gov.tr adresini ziyaret edin.

İzmir Fransız Kültür Merkezi,  Arkas Sanat Merkezi’ndeki “Pencereler” sergisinin izini sürerek 2 Haziran’a kadar “Sinema ve Pencere” başlığıyla muhteşem bir film döngüsü sunuyor. Girişlerin ücretsiz olduğu gösterimlerin detaylarına https://www.ifturquie.org/etkinlik/cinema-fenetres/ adresinden bakabilirsiniz.

Broadway’in en bilinen müzikallerinden biri olan “Annie” Müzikali ülkemizde ilk kez Mozart PSM’nin yapımı olarak 3 Haziran’da İzmir Devlet Opera Balesi Elhamra Sahnesi’nde izleyici huzurunda.

İzmir’in en eski kiliselerinden Aziz Vukolos Kilisesi 4 Haziran’da büyüleyici bir atmosferde elektronik müzikle izleyiciye unutulmaz anlar yaşatmak için hazırlanıyor. Gaia Project’in katkılarıyla düzenlenecek konsere katılmak için instagram adreslerindeki linke tıklamanız yeterli.

Bu yılki Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü kazanarak hepimizi duygulandırıp, umutlandıran Merve Dizdar’ı da yürekten tebrik etmeden geçemem. Elbette ki Nuri Bilge Ceylan’a da kocaman bir alkış. Filmi izleyebilmek için heyecanla beklemedeyim.

Gelelim etkinlik listemize!

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

17 Haziran İZBB Çocuk Korosu Konseri

19 Haziran İZBB Film ve Müzik Festivali Zuhal Olcay Konseri

Sold Out Performance Hall

31 Mayıs Yeni Türkü

2 Haziran Aşkın Nur Yengi

3 Haziran Göksel

7 Haziran Ufuk Beydemir

9 Haziran Rober Hatemo

10 Haziran Fettah Can

Urla Sahne

2 Haziran Cengiz Kurtoğlu

3 Haziran Volkan Konak

5 Haziran Altay

10 Haziran Gökhan Sezen

16 Haziran Ümit Besen ve Pamela

17 Haziran Ayta Sözeri

23 Haziran Altay

25 Haziran Erdem Kınay- Zeynep Dizdar- Ali Güven

27 Haziran Cenk Eren

28 Haziran Ferda Anıl Yarkın

29 Haziran İzel

30 Haziran Can Gox

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu

3 Haziran Gökhan Türkmen

4 Haziran Maksim Galkin

5 Haziran Dolu Kadehi Ters Tut

6 Haziran Buray

7 Haziran Edip Akbayram

7 Haziran Köfn

10 Haziran Manga

11 Haziran Kenan Doğulu

12 Haziran Sıla

13 Haziran Şevval Sam

14 Haziran Hakan Altun

17 Haziran Erol Evgin

22 Haziran Evgeny Grinko

23 Haziran Gripin ve Kalben

İstinye Art

3 Haziran “Şarkılarla Nazım Hikâyesi”

14 Haziran İlhan Şeşen ve Sunay Akın “Aşk Şarkıları ve Öyküler”

Arena

6 Haziran Murda Dua Tour

Bostanlı Suat Taşer

6 Haziran Ayna

Hikmet Şimşek Sanat Merkezi

8 Haziran Musa Göçmen Senfonik Eğlence

21 Haziran Musa Göçmen & Ezgi Anıl Flamencotolia

Bornova Âşık Veysel Açık Hava Tiyatrosu

10 Haziran Candan Erçetin

12 Haziran Ferhat Göçer

13 Haziran Sertab Erener

16 Haziran Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu

18 Haziran Yavuz Çetin Tribute

24 Haziran Anıl Emre Daldal 

İstinye Art

12 Haziran Cansu Nihal Akarsu “Cole Porter Project” Caz Geceleri Konseri

Çeşme Kalesi

20 Haziran Singer Pur- Fields of Gold

Çeşme Açık Hava Tiyatrosu

29 Haziran Sertab Erener

30 Haziran Sıla

Sergiler

18. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar ülkemizden ve yurt dışından pek çok değerli sanatçının, pencerenin tuvaldeki temsilini sorguladığı, pencereyi mimari bir öğe olarak ele almanın ötesinde pencerenin anlam katmanlarına odaklanan eserlerinden oluşan kapsamlı bir Arkas seçkisi “Pencere” isimliyle 23 Temmuz’a kadar Arkas Sanat Merkezi’nde.

İzmirli ve İstanbullu 9 sanatçı Pınar Boztepe Mutlu, Borga Kantürk, Metehan Kayan, Ezgi Ceren Kayırıcı, Sarp Keskiner, Yazı Ece Köz, Eren Sulamacı, Gökçe Süvari ve Ezgi Yakın’ın, Avrupalı gezginlerin 19. ve 20. yüzyıl boyunca kayda aldığı alıntılardan, çizdiği gravürlerden ve çektiği fotoğraflardan esinlenerek hazırladıkları ”Kuru Suyun İzinde Kervan Köprüsü- Boyacı Deresi” 10 Haziran’a kadar K2 Güncel Sanat Merkezi’nde.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Yeni Yüzyıla Sanatla Yeniden” Sergisi’ni de 14 Haziran’a kadar ziyaret edebilirsiniz. Sergiden elde edilecek gelir depremzedelere bağışlanacak. Ayrıca Gürol Sözen’in “1919- 23 Destan ve Onlar” Sergisi’ni de 18 Haziran’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Ressam Savaş Simitli tarafından kurulan Savaş Simitli Sanat Galerisi’nde  “Santimantal Kesişmeler” isimli Resim Sergisi 10 Haziran’a kadar ziyarete açık olacak. Küratörlüğü Özgün Öyküm Saydere’ye ait sergide Hasan Rastgeldi, Lale Temelkuran ve Meltem Akkaya’ya ait eserler yer alacak. 

Mezopotamya mimarisiyle neredeyse bütünleşmiş kuş pencerelerinden yola çıkarak kendi pencerelerine yoğunlaşmış sanatçılar Beste Dündar ve C. Yunus Emre Avcı’nın eserleri “Kuş Pencereleri Üzerine” ismiyle 29 Haziran’a kadar  Ayzeradant Art Gallery’de .

Ekinakis’in Gru Sanat Galerisi’ndeki ikinci kişisel sergisi “Kişi/ Person” ismiyle 18 Haziran’a kadar ziyaret açık olacak. Sergi, sanatçının kişinin kendini bulma yolculuğunu merkezine alıp, bu yolculuktaki türlü deneyim ve dönüşümlerini kendi gözünden anlattığı eserlerinden oluşuyor. 

Ayşe Tatari’nin “Hayali Kentler” isimli resim sergisi 2 Haziran’a kadar Galeri A’da.

Ursula Le Guin’in dizelerinden ilham alınmış, küratörlüğü Sezgi Abalı’ya ait ve kavramsal metinleri de Sezgi Abalı ile birlikte Özge Somersan’a ait, Fulya Çetin, Günseli Baki, Monica Papi, Sena, Sezgi Abalı, Şafak Şule Kemancı, Yekateryna Grygorenko’nun eserleri “Evinde Gibi Ruhun Evsiz Yerlerde” ismiyle 2 Haziran’a kadar Be Contemporary Art Gallery’de. Sergi, kurgulanmış bir evin ötesinde hayatta, bedende ve aldığı her solukta evde olma halini arayan 7 kadın sanatçının eserlerinden oluşuyor.   

“Renkli Düşler” Ranatölye Hobi ve Sanat Yılsonu Resim Sergisi 2 Haziran’a kadar Arya Kamalı Kültür Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

Sanatçılar Egemen Tuncer, Hacer Kıroğlu, Kaan Fıçıcı, Şule Nur Alev ve Yunus Emre Erdoğan’ın yaklaşık 2 yıldır buluşmalarından ortaya çıkan eserler “Bir Zamanlar” adıyla 25 Haziran’a kadar Hayy Açık Alan’da (Kemeraltı- Piyaleoğlu Han) ziyarete açık olacak.

Turgut Pura Vakfı tarafından düzenlenen Heykel Yarışması’nın Kazananlar Sergisi 12 Haziran’a kadar Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel Galerisi’nde.

Yaşamını Paris’te sürdüren Ressam Onay Akbaş’ın eserleri çok kapsamlı bir retrospektif sergiyle ziyaretçilerini bekliyor. “Onay Akbaş Çizgi Bir Uçtan Öbür Uca Eskizler 1984- 2023” ismiyle 30 Temmuz’a kadar Kültürpark Atlas Pavyonu’nda.

Eylem Eylül Acarsoy, Volkan Aslan, Özgür Aydek, Ezgi Bakçay, Ebru Başaran, Sena Başöz, Memed Erdener, Çiğdem Fidan, Mark Giraud, Ümit Güç, Cansu Pelin İşbilen, Karşılaşmalar, Dilek Kaya, Ferhat Kentel, Gökhan Mura, NomadMind, Yasemin Özcan, Metehan Özcan, Virginia Elena Patrone, Meliha Sözeri, Selim Süme, Serhan Turgut, Oktay Uludağ ve Gözde Yenipazarlı’nın eserlerinden oluşan “Yeryüzüne Övgü” sergisi 17 Eylül’e kadar Bayetav Sanat’ta ziyarete açık olacak. Sanatçıların sergideki eserleri ve araştırma projeleri ‘yeryüzüyle ilişkilenme hallerimizin farklı varoluş biçimleri üzerinden nasıl yeniden düşünülebileceğini’ ve ‘dünyayı insan eliyle şekillendirirken hem onu daha kapsamlı bir hale nasıl getirebileceğimizi hem de bunun için üzerimize düşen sorumluluğun neler olduğunu’ bizlere hatırlatıyor.        

İlk kez 1973 yılında New York’ta gençlerin daha iyi bir dünya hayal ederek insanlığa armanı gibi kabul edilen Summer Jam Festivali’nin ruhunu bugünlere taşımak isteyen sanatçı İpek Yeğinsü’nün eserleri “Summer Jam” adıyla 3 Temmuz’a kadar BonVivant’ta. Sergi ayrıca sanatçının İstanbul’daki ilk kişisel sergisi Jamboree’nin de izlerini taşıyor ve 68 kuşağının dinamizmine saygı duruşu gösterircesine hazırlanmış resim, çizim ve kolaj tekniğiyle hazırlanmış çalışmalardan oluşuyor.      

Bu yıl 4. kez düzenlenen Monoprint Baskı Günleri 1 Haziran’da Atlas Pavyonu 2 ve 3 No’lu Sanat Galerisi’nde açılacak ve “4. Monoprint Günleri Sergisi” de 30 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak.

Bornova Halk Dansları Festivali Balkanlılar Fotoğraf Sergisi 1- 10 Haziran tarihleri arasında Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde.

Selva Emiroğlu ve Nermin Ünsel Ekin’in “Buluşmalar” isimli Resim Sergisi 5 Haziran’a kadar Atölye Kırmızı’da.

Kitap Tavsiyesi

Ayfer Tunç’un bir kadının hikâyesinden yola çıkarak yazdığı ve okuyucuya iyilik yapmak başta olmak üzere pek çok tabuyu hem tartışmaya açıp hem de sorgulattığı yeni kitabı “Kuru Kız” raflarda! Bilginize.

Tiyatro

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu

31 Mayıs “Yasemin Sakallıoğlu- Doğru Koca Nasıl Seçilir?”

2 Haziran Güldür Güldür Show

8 Haziran “Bir Baba Hamlet”

15 Haziran “Çok Güzel Hareketler 2”

16 Haziran “Mahşer-i Cümbüş”

Bostanlı Suat Taşer

31 Mayıs Baturay Özdemir- Stand Up

12 Haziran “Ölü’n Bizi Ayırana Dek”

13 Haziran “Mazi Kalbimde Hatadır”

15 Haziran “Unutma Bizi”

19 Haziran Uğur Yücel- Neyzen Tevfik “Hiç”

20 Haziran “Sevgili Arsız Ölüm- Dirmit”

22 Haziran “Fırat Tanış ile elin Tanış Olalım”

Sahne Tozu Tiyatrosu

31 Mayıs “Rus Gelir Aşka“

Peron Sanat

31 Mayıs “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”

1 Haziran “Kapıların Dışında”

2 Haziran “Matruşka”

Bi’nevi Sahne

31 Mayıs “Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince, Ama Şimdi İyi”

3 Haziran “Kozalar”

Sardunya Alsancak

31 Mayıs Açık Mikrofon Stand Up

İzmir Performance Hall

31 Mayıs Bar Psikoloğu- Psiko Gösteri

2 Haziran Peker’le Aşk Ölçer

2 Haziran İzmir Kafası- Stand Up

3 Haziran Salih Tıraş- Yöresel Tatlar Gösterisi

3 Haziran İsmail Türküsev- Stand Up

6- 13 Haziran Burkay Bulanık- Stand Up

14 Haziran Fazlı Polat- Stand Up

İzmir Şehir Tiyatroları

1- 2 Haziran “3 Nalla 1 At”

4 Haziran “Soytarılar Okulu”

8- 9 Haziran “Bahar Noktası”

11 Haziran “Robinson Dans Öğreniyor”

Batı Sahne

1- 2- 3 Haziran “Ayı, Kutlama ve Baştan Çıkarma”

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

2 Haziran Seda Yüz Stand Up

6- 15 Haziran “Yalnız Kadın”

7 Haziran “Yabancı”

8- 9 Haziran Erdal Kaya- Stand Up

11 Haziran Stand Up Komedi Show

16 Haziran Özgür Turhan- Stad Up

22 Haziran Cem İşçiler- Stand Up

İstinye %100 Performans Arena

2 Haziran “İlker Ayrık ile İlişkiler Üzerine- Gerçekler Acıdır”

3 Haziran “Şarkılarla Nazım Hikâyesi”

9 Haziran Serdar Gezgin- Söyleyeceklerim Var Stand Up

14 Haziran “İlhan Şeşen ve Sunay Akın ile Aşk Şarkıları ve Öyküler

Mozart PSM- Ege Perla

3 Haziran “Palto” (Tek kişilik tiyatro)

Atatürk Kültür Merkezi

3 Haziran “Einstein ve Margarita”

16 Haziran Mesut Süre- Siz Hepiniz Ben Tek

İzmir Sanat

3 Haziran “Kafatası/ Nazım Hikmet Ran”

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

4 Haziran “Kayıp Prens Strauss” Müzikli Anlatım

Boyoz Akademi Sanat Merkezi

8 Haziran “Kusursuz”

10 Haziran Stad Up Gecesi Falan

Mahfel Urla

11 Haziran “Müfit Can Saçıntı- İtiraz Ediyorum”

Bornova Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu

12 Haziran “Mazi Kalbimde Hatadır”

14 Haziran “Jekyll & Hyde”

20 Haziran “Bağzı Şeyler”

Siz de İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva