Emin ÖZTÜRK
Ufak bir kıvılcımmış beklenen…
4 Ağustos 2017 Cuma

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 gün süren ‘Adalet Yürüyüşü’,  sokağı hareketlendirdi. HDP, ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne başladı.

Yürüyüşün bir son değil; ilk adım olduğu vurgulanıyordu, bir sonraki adım ülkenin iki muhalefet partisinden biri olan HDP’den geldi.

Anlaşılan ufak bir kıvılcımmış beklenen…

Öyle ya; bugüne kadar onlarca belediyesine kayyum atandı, milletvekilleri ve eş başkanları tutuklandı, milletvekillikleri düşürüldü, bu zamana kadar bu çapta bir eylem pratiğe geçirilmemişti.

Başlatılan eylemin ‘Adalet Yürüyüşü’nden etkilenmediği söylenebilir mi?

CHP ‘Adalet Yürüyüşü’yle muhalefet çıtasını yükselterek umuda kapı açtı, HDP de ‘herkes için adalet’ diyerek o kapıya yöneldi.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nü,  ‘Düne göre geç sayılan, yarına göre erkendir’ sözünden hareketle değerlendirmek gerekiyormuş demek ki…

CHP 26-30 Ağustos tarihleri arasında herkese açık beş günlük bir ‘Adalet Kurultayı’ düzenleyeceklerini açıkladı. “Çanakkale, ilk defa hiçbir etnik ayrım gözetmeden ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan önce bu milletin Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı gözetmeden bir arada işgale karşı koyun koyuna savaştığı yer” denerek Çanakkale tercih edilmiş.

Kurultaya, referandumun ‘Hayır’ bloğunda yer alanlar ve ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek veren bütün parti ve grupların katılması sağlanacakmış.

Diğerini yok saymayan, ötekileştirmeyen bu yaklaşımın toplumsal dinamikleri harekete geçirme adına önemli bir adım olduğu söylenebilir.

CHP iki ayrı heyetle, HDP’nin Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ndaki Vicdan ve Adalet Nöbetini ziyaret etti. Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun 'Adalet ve barış için bu zemini ortaklaştırmalıyız' açıklaması da bu bağlamda değerlendirilebilir…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva