Nedim ATİLLA
Bu insanlar nereye bakıyor?
29 Nisan 2019 Pazartesi

Pazartesi sabaha karşı… Saat 03’ü geçiyor… Burası TAV tarafından işletilen Adnan Menderes Havalimanı’nın dış hatlar bagaj kapısı… Yurtdışında bir yerde verdikleri bagajlarını İzmir’de geri alabilmek için onca yorgunluğun üzerine bir kilometreye yakın yürümek zorunda bırakılan yolcular bir kapının önünde bekletiliyor. Nereye bakıyorlar? Kilitli kapının ardından gelecek bir insana…

Niye bekletiliyor, bilen yok. Güvenlik görevlisinden garip bir uyarı geliyor, “THY görevlisi eşlik edecek size”

Ne eşliği, kaç kişiye eşlik edilecek belli değil.10 dakika kadar o kadar yorgunlukla bekletiliyoruz, neyse üniformasından THY görevlisi olduğunu anladığımız bir kadın kapıyı açıyor. Nedense (!) free-shop mağazasına en yakın olan banttan bagajımızı alıp kendimizi saatler sonra İzmir’in temiz havasına atıyoruz.

Daha önce yazmıştım yineleyeyim. TAV’cıların İzmirlilerle alıp veremediği nedir? Kaç yolcu kullanırsa kullansın aynı parayı almıyorlar mı? Devlet garantisi yok mu?

Öyleyse yıllardır var olan “dış hattan bagaj alacak yolcuyu ayrı bir araçla dış hat terminaline taşıma” işinden neden vaz geçildi. Zaten uzun uçak yolculukları ile gelen yorgun insanların, (bunun yaşlısı var, sakatı var) bir kez daha bu kadar uzun yürütülmesine gerek var mı? Buna bir de şimdi kapıda bekletme eklenmiş…  Yazık değil mi?

Bu arada İzmir havalimanı açıldığından bu yana en büyük şikayetlerden biri de körük çıkışındaki tuvaletler… Her bir körüğün çıkışında bir kadın bir erkek tuvaleti… Birer kişilik. Böyle bir mimari kabul edilebilir değil ama bunu kabul edenlere de hesap sormak gerek…

***

Bir de şu gözlemimi aktarayım. İstanbul’dan Atlasjet’le Bodrum’a gidecek terbiyesiz bir kadın vardı. Görevlilere hakaretler yağdıran. Bu kadının yaptıkları kolay kabul edilebilir değil. Ancak bu kadının gördüğü toplumsal tepki, havalimanlarındaki tüm görevlilerde bir şımarıklık durumu hasıl etmiş..

***

Yeni İstanbul Havalimanında yaşadıklarımızı da sonra anlatacağım.  Çünkü o havaalanında yaşananlar için destan yazmak gerek.

Şair demiş ya… Dert çok, çözecek derman gerek…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Mayıs 2019 Cuma 21:18

Köşe yazılarınızın alıntı olduğu konusunda ne diyeceksiniz?

Yorumu oyla      5      6  
Süleyman Gençel 2 Mayıs 2019 Perşembe 10:45

Hocam, Süleyman yanıt bekliyormuş.

Yorumu oyla      7      6  
Ferruh Ülgen 29 Nisan 2019 Pazartesi 15:19

Bu duruma yorum gerekmez... ANCAK BİZLER Kızarız,,, Fakat::: Yönetenlerin yüzü kızarmaz Onca yapılan Protestolara Rağmen... A.Y.I.P......BEE...YAUU....

Yorumu oyla      5      5  
Süleymen Gençel 29 Nisan 2019 Pazartesi 14:31

Gazeteci Gençel'in "Aşırmacılık"la suçladığı gazeteci kim?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva