Mehmet KARABEL
'Git mahkemeye...' demesi kolay!
18 Eylül 2017 Pazartesi

Okul servis araçlarının ücretleri baş ağrıtmaya devam ediyor… Baş ağrıtma ile kalmıyor, yakında“cıngar” çıkacak…

Sanki biz, “Yüzde 18’lik zam insafsızlıktır!” dememişiz gibi, şimdi de Servis Araçları İşletmecileri Odası’nın görüşünü alıp, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan “vicdanları kavuran” o tarifeyi katlayarak talep öden özel okullar ortaya çıktı…

Allahaşkına, bu ne vicdansızlıktır?

Geçen yıla göre “yüzde 18’lik zam” zaten başlıbaşına yıkım… Bi’de “onaylanan zamlı tarife”yi katlayan fiyatları “Haramiler gibi yol kesip” istemek ne demek?

Oda Başkanı Hasan Basri Bostancı, cebi yanan veliden daha yanık!

"İzmir’de bir kolej, yıllık ücreti 2 bin 700 lira olması gereken 0-20 kilometre mesafeye, 4 bin 900 lira ücret istiyor… Servis ücretleri sadece gidiş yönü olarak hesaplanır, eve dönüş için ekstra ücret talep edilmez. Burada eve dönüşün de ücrete dahil edildiğini düşünüyoruz... Bu doğru bir uygulama değil…”

Maddi açıdan felaket ötesi felaket… Tamam, çocuğunu kolejde okutmak isteyen “kesenin ağzını”açacak ama; bu “Bulduk bu velileri kaz gibi yolalalım” anlamına gelmez… Eğer o servisçiler odası, kendilerine gelen şikayeti, “Fiyatlar bütün okullar için geçerli” deyip, geçiştirmemeli… Madem, mevcut zammı Büyükşehir onaylıyor o zaman Oda da kendisine gelen şikayetleri Büyükşehir’in önüne koysun…

Veliler, “Biz göre göre soyuluyoruz” diyorsa, o feryada kulak verecek makam olması gerekiyor…

Neymiş efendim, mağdur veli Tüketiciyi Koruma Derneği’ne gitmeliymiş…

TÜKEDER İzmir Şube Başkanı Gülçin Tonguç da, "Ellerindeki belgelerle tüketici mahkemesine gitsinler, haklarını arasınlar…” diyor ve ekliyor: "Bazı fiyatlar tabii ki hakem heyetlerini aşıyor… Mevcut durumda 2 bin 400 liraya kadar olan itirazlar ilçe hakem heyetine, 2 bin 400 ile 3 bin 600 lira arasında olan şikayetler de il hakem heyetine yapılabilir… Bunu aşan durumlarda ise veliler rahat olsunlar, çekinmesinler, direkt mahkemeye başvursunlar…”

İyi de…

Pazardan alıp da, defolu çıkan bir mal için uğraşmıyoruz ki… Biz, geleceğin “fidan”larını yetiştirirken zaten, bir büyük yükün altına giriyoruz bari servis ücretlerinde “söğüşlenmeyelim” diyoruz…

Ne yani? Kolejin fiyatında anlaşıyoruz, servis ücretinde mahkemelik oluyoruz… Bu millet her sıkıntısını sürekli mahkemede mi çözecek? Hem Oda’nın hem Büyükşehir’in belirleyip onayladığı “servis ücreti”ni katlayan paralar isteyen servisçiyle ille de duruşma salonlarında mı hesaplaşacağız?

Madem o “fiyat listesi” hem devlet hem de özel için geçerli; ne işimiz var bizim mahkemelerde?

Servis şoförünün oturduğu yerin üst kısmında yer alan tarifeye bakıp, onun üzerinden ödeme yapacakmışız…

Güzel; bi’de dayak yiyelim üstüne…

Oda Başkanı Bostancı’nın iddia ettiği gibi, bazı özel okullar yasadışı ihalelerle servis hizmeti alıp, aradaki farkı velilere dayatıyorlarsa, biz yanmışız vallahi…

Sonsöz: “Haklı karıncaya yol veririz, haksız fili yolundan ederiz… Belki, başı karlı dağ değiliz ama bir adımda geçilecek tepede de değiliz…”

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOYGUN VAR 18 Eylül 2017 Pazartesi 21:49

BU TARİFEDE ZATEN EŞİTLİK YOK ÖZEL OKULLAR TARİFEDE PAHALI YAPILMIŞ.BİDE BUNA RAĞMEN DAHA DA FAZLA ÜCRET ALIYORLAR.SERVİS FİRMALARINA SORSAN EEEE BEN OKULUN ÖĞRETMENLERİNİ ANLAŞMAMA GÖRE ÜCRETSİZ TAŞIYORUM, OKULUN İÇİNDEN ÖĞRENCİ ALABİLMEK İÇİN İHALEYE GİRİYORUM OKULA BAĞIŞ YAPIYORUM DER ZİRA OKULA BAGİŞ YAPMAYAN SERVİSLER ÖĞRENCİLERİ OKULUN DIŞINDA Bİ YERDEN ALIR.VELİLERİN GÜNAHI NE ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERENLER NEDEN BU BEDELLERİ KARŞILASIN.

Yorumu oyla      11      5  
Zafer Zafer 18 Eylül 2017 Pazartesi 11:13

Vurgunculuk/soygunculuk/hırsızlık altın dönemini yaşarken ve tepeden tırnağa her alanda yağma düzeni hakimken "servisçiler" sadece seyir mi edeceklerdi yani?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva