Türkiye genelinde gayrimenkul satışları rekor kırdı
Türkiye genelinde gayrimenkul satışları rekor kırdı
İçeriği Görüntüle

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi’nin, Çiğli 2. Ana Jet Üssü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin atıksu arıtma tesisi arasında kalan birinci derece SİT statüsündeki araziyle ilgili girişimleri sonuç verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni haritaya göre bölgenin SİT derecesi düşürülerek sanayi yapılaşmasının önü açıldı.

Arazinin bir kısmı, ikinci derece doğal SİT’e denk gelen “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak ilan edilirken, bir kısmı ise üçüncü derece doğal SİT’e denk gelen “Doğal Sit – Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak belirlendi.

Yeni SİT kararı askıya çıkarıldı. Karara karşı bir ay içinde itiraz edilebilecek.

Söz konusu parseller Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş.’ye ait. Askeri güvenlik bölgesi içerisinde kalan 2,8 milyon metrekarelik parselin binlik planları bulunmuyor ve tapuda "tarla" olarak kayıtlı. Yakın zamanda plan çalışması yapılması bekleniyor.

Whatsapp Image 2025 04 04 At 104626 (1)

KARACE: 150 FABRİKA YAPACAĞIZ
Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, “Biz buraya 150 tane bacasız fabrika kuracağız. Burayı yemyeşil bir alan yapacağız. Tüm fabrikalar savunma sanayine ileri teknoloji üreten firmalar olacak. Silikon Vadisi gibi olacak.” demişti.