Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - Yeni yıl yaklaşırken uzun yılların geleneği olan Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi öncesi Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan açıklamalarda bulundu. Arıkan, Milli Piyango’nun kumar olduğunu dile getirerek, tepkilerini gösterdi.
‘YENİDEN REFAH GEÇ KALMIŞ’
Arıkan’ın açıklamalarına ilk tepki İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak’tan geldi. Çakmak, Türkiye’de Milli Piyango’dan önce illegal bahis ve türevlerinin daha tehlikeli olduğunu belirterek, “Yeniden Refah Partisi geç kalmış. 2012’den beri her yerde basın açıklaması yaptım. Türkiye kumarhaneye gidiyor derken bunlar uyuyordu da şimdi pazar payı olmayıp satılmayan piyango için mi bunu diyorlar? Türkiye her geçen gün darmadağan olmuş durumda. Kumar yüzünden yuvalar yıkılıyor, işyerleri batıyor. Bunlar bence şov yapıyor. Siyasi bir rant olarak kullanıyorlar ama bu millet yemez” dedi.
‘SAYISAL LOTO ÇIKTIĞINDA ERBAKAN BAŞBAKANDI, SÖYLEMLERİ AYRI YAPTIKLARI AYRI’
Sayısal Loto 1996 yılında kurularak ilk talihlisine 16 Kasım 1996 tarihinde büyük ödülü kazandırdı. Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın o dönemde başbakan olduğunu hatırlatan Çakmak, “Yeniden Refah Partisi ayrı bir hayal dünyasında yaşıyor. Refah Partisi’nden Necmettin Erbakan varken Sayısal Loto çıktı. Bunların söylemleri ayrı, yaptıkları ayrı” diye konuştu.
‘PAPAĞAN GİBİ ÖTECEĞİNE GEL KUMARA KARŞI MÜCADELE EDELİM’
Kumara karşı mücadelede Yeniden Refah Partisi’ne dair çağrıda bulunan Çakmak, şunları söyledi:
Yeniden Refah Partisi çıkmış ötüyor horoz gibi. Odamızı gel bir ziyaret et. Kumara gel karşı ol. Bize günah diyecekler ama günahın büyüğü küçüğü var. İnsanlar oynayacak ne yapalım? Bu alışkanlık haline getirilip kumar bazında yapılmaz. Papağan gibi öteceğine gel oda başkanını dinle, nasıl kumara karşı mücadele edebiliriz onu söyle. Kumarı çözelim de, gönül rahatlığıyla görüşelim.





