İZMİR - Buca 80. Yıl Betontaş İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nin vatandaşlara ''balığı sevdirmek ve tüketimini artırmak'' amacıyla geliştirdiği projeye destek vermek amacıyla, okul aile birlinin katkılarıyla 200 kilogramı bulan 10 kasa sardalye balığı aldıklarını bildirdi.
Okul aile birliği üyeleri ve velilerin, okulun bir bölümünde balıkları temizleyerek pişirdiğini, öğle saatlerinde öğrencilere sunduklarını ifade eden Okur, ''Okulumuzda 244 öğrencimiz eğitim alıyor. Onlara balığın önemini ve faydalarını anlattık. Türkiye'de kişi başına balık tüketimi 8 kilogramdır. Ne yazık ki okulumuzda da balık yemeyen çocukların olduğunu öğrendik. Balık bir kültür olayıdır. Öğrencilerimize ve velilerimize bu alışkanlığı kazandırmak için bahar ve yaz aylarında, yine okulda balık pişirip dağıtacağız''dedi.


DTO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Bülent Onural da etkinliği hazırlayan okul yönetimi ve aile birliğine teşekkür ettiklerini, öğrencilere ve vatandaşlara denizi sevdirmenin yolunun ''mideden geçtiğini'' belirtti.
Onural, şunları kaydetti: ''Balık yemek, denizi sevmenin başlangıcıdır. Balık çocuklarda, gençlerde sağlıklı gelişim ve büyümeyi sağlar. Balık yiyen insanlar denizin sunduğu imkanları, kaynakları daha iyi görür. Denizci Millet Denizci Ülke vizyonu, politikası, ancak denizi seven ve deniz kültürünü öğrenen çocuklarla hayat bulur. Yüzmeyi bilen, balık tutan, su sporları yapan kişiler, denize bağlanır. Denizin nimetlerini korumaya başlar. Deniz kültürünü öğrenenler denizin sunduğu ticarete yönelir, kaptan olur, miço olur, armatör olur. Her şey balığın mideye inmesi, sevilmesiyle başlar. ''
Konuşmaların ardından, tavalarda pişirilen balıklar öğrencilere ve velilere dağıtıldı.
Etkinliğe Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, iş adamı İsmet Yorgancılar da katıldı.





