BAKANLAR İÇİN YÜCE DİVAN ÇAĞRISI
Her iki bakanın suç işlediğini söyleyen Balkız, 'Biz görevlerini kötüye kullanıyorlar tabirini bugünkü hukuk düzenimizdeki suç formatı açısından kullanıyoruz. Her iki bakanın Yüce Divan'da yargılanması yolunun açılması kanısındayız. Burada açıkça ifade ediyorum; eğer, savcılıkla alınan bilirkişi raporuna göre bazı bakanlık personeli hakkında asli kusurlu iddiası var da, bu kusurlar 301 kişinin ölümüne sebep oluyorsa; bu bakanların soruşturma izni vermemesindeki direnmeleri açıkça yargıya müdahaledir' dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki siyasi partilere seslenen Balkız, 'Artık bu her iki bakan hakkında Yüce Divan'a sevk yolu açılmalıdır. Cumhuriyet Savcılarının da bu asli görevidir. Cumhuriyet Savcısı elindeki bilirkişi raporu ile bakanlık personelinin hala yargılanmamış olması nedeniyle fezlekeyi düzenlemeli ve her iki bakan hakkında TBMM'ye başvurmalıdır' diye konuştu.
SİVİL DERNEKLERE BASKI
Manisa'da son günlerde derneklere baskınlar yapıldığını ve Manisa'nın bu konuda 'pilot il' seçildiği izlenimi edinildiğini kaydeden Balkız, 'Birbirinden farklı alanlarda sağlık dernekleri, eğitim dernekleri, üniversiteye hazırlık kursları neden baskılarla yıldırılmak istenmektedir' dedi.
Zeynel Balkız, bu konuda sessiz kalan Ak Parti milletvekilleri için de 'Açılışlarında, faaliyetlerinde gelip boy boy resim çektirdikleri bu derneklerin bugün gördüğü baskınlara karşı neden sessiz kalmaktadırlar. Türkiye'nin hiçbir ilinde bu anlamda baskın olmadığı halde Manisa neden bu tür baskınlar ile gündeme gelmektedir. Hiç kimse korkmasın. 7 Haziran'dan sonra bu düzen mutlaka değişecek. Türkiye hak ettiği sosyal, ekonomik kalkınmışlığına uygun bir hukuk düzenine elbette kavuşacak' diye konutu.(dha)