AK Parti, Akhisar'da aday göstermeyecek
AK Parti, Akhisar'da aday göstermeyecek
İçeriği Görüntüle

Oktay GÜÇTEKİN/ EGESONSÖZ - Kültürpark’ın içinde uzun yıllardır faaliyet gösteren lunapark geçtiğimiz aylarda kaldırılırken yerine ne yapılacağı merak konusu oldu.

Bugün gerçekleşen basın toplantısında Kültürpark ile ilgili sorulara yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay kaldırılan lunaparkın yerine yeni bir lunaparkın inşa edilmeyeceğini açıkladı.

Başkan Tugay şunları söyledi:

“Fuar süresini bu sene de uzatamıyoruz. 11 gün civarında sürecek. Lunaparkın yerine yeni bir lunapark asla konmayacak. O alanı bir panayıra çevirmek de doğru değil. Yeşil alan olacak belki bir botanik parkı olacak. İzmir Fuarı'nı bir ticaret turizm, kültür etkinliği olarak düşünüyoruz. İzmir Fuarı'nın olmadığı zamanlarda da Kültürpark alanı yeşil alan ve spor alanı olarak hizmet vermelidir. Onun dışındaki her türlü kullanımı ben yanlış buluyorum. Eğlence amaçlı pek çok şey yapılabilir. Ben İzmir için, Kültürpark’ta değil, İzmir’in gelişmesine katkı sağlayacak bir bölgede büyük bir eğlence parkı kurulmasını savunuyorum. Bu kapsamda Legoland’i örnek gösterdim. Legoland ile iletişim kurmaya çalıştık ve potansiyel alanlar için fizibilite çalışmaları yaptırdım” dedi.