EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi çalışanları, uzun süredir ödenmediğini belirttikleri alacakları için belediye hizmet binası önünde başlattıkları eyleme devam ediyor.
Belediye binası önünde işçiler, ‘Marbel işçisi köle değildir’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı.
DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube ve belediye işçileri, sadece ekonomik hak kayıplarının değil, çalışma ortamında yaşanan sorunların da giderek arttığını belirtti.
İşçiler, her bir çalışanın ortalama 70 bin TL civarında alacağının bulunduğunu vurgularken, iş güvenliği ve çalışma koşullarına ilişkin sorunların da çözülmediği kaydedildi.
Belediye hizmet binası önünde başlatılan oturma eylemlerinin, talepler karşılanana kadar devam edeceği açıklandı.





