Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ- Kemeraltı esnafı, Çankaya Katlı Otoparkı nedeniyle yaşanan müşteri kaybı ve artan otopark ücretlerine tepki olarak kepenk kapatma eylemi yaptı.

Esnaf, özellikle son dönemde yükselen ücretler ve soruna ilişkin çözüm üretilmemesi nedeniyle sezon ortasında iş yapamaz hale geldiklerini belirtiyor.


Kepenk kapatan Kemeraltı Çarşı Esnaf Koruma Derneği üyesi esnaflar Çankaya Çok Katlı Otoparkı önünde eylem yaptı. Eylemde bir süreliğine de Eşrefpaşa Caddesi trafiğe kapatıldı.

Konak’ta Anneler Günü hediyeleri kermesten
Konak’ta Anneler Günü hediyeleri kermesten
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 04 17 At 09.47.57

BÜYÜKŞEHİR BİR TANE OTOPARKI YAPAMIYOR MU?
Kemeraltı Esnaf Koruma Derneği Başkanı Zafer Bilici basın açıklamasında, “3 aydır sesimizi duyurmak için imza kampanyası başlattık. Sesimizi duymuyorlar. Sesimizi duyurmak için katlı otoparkın önünde eylem kararı aldık. Tek derdimiz ekmeğimiz, bizim ekmeğimize saygı göstersinler. Esnaf zor durumda, sıkıntılı. Esnaf elemanın maaşını ödeyemiyor. Esnaflar arasında dayanışma yaparak birbirimizden borç alıyorduk. Bıçak kemiğe dayandı. İzmir’de 15 günde gökdelen yapıyorlar ama burası 4 yıldır yapılamadı. Bu çarşı 2400 yıllık bir çarşı. Burada yaşayan esnaf var. Burada insanlar para kazanıyor. Karabağlar’da bir tane alışveriş merkezi var, yolu hep kesik. Burada binlerce esnaf var. Biz kavgaya gelmedik. Kime gidersek topu birbirlerine paslıyorlar. Deve kuşu gibi kafalarını kuma saklıyorlar. Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; bu ailere sahip çıkın. Büyükşehir Belediyesi bir otoparkı yapamıyor mu?” dedi.

KEMERALTI KİMSENİN SİYASET ALANI DEĞİL
İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ile yaptığı görüşmeyi anlatan Zafer Bilici, “Buradaki diğer derneğe yalvardım. Gel esnafın ekmeğine sahip çıkalım dedim. O bana Meslek Fabrikası’na sahip çıkalım dedi. Oraya da gelelim. Önce esnafın yanında duralım dedim. Bizim derdimiz siyaset değil, birilerine su taşımak da değil. Kemeraltı Çarşısı kimsenin siyaset alanı değil. Açıkhava çarşısındaki esnaf dertli” ifadelerine yer verdi.

SAYGILI VE GÜÇ’E ÇAĞRI
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’e seslenen Bilici, “İktidar Partisi ve Muhalefet Partisi il Başkanına sesleniyorum. İşimizi çözmeyeceklerse Cumhurbaşkanına sesleneceğiz. Bu kadar esnafı perişan etmeyin. Ben suçlu aramıyorum. Vakıflar da vakıflar, belediye ise belediye. Bu insanları başka yollara itmeyin. Bu insanlar para kazanamazsa hırsız mı olsun? Arkadaşlarımızdan bir kaç tanesi kendini yakacaktı, hayır dedik bedeli ağır alır. Biri otoparktan kendini mi atsın, kendini mi yaksın? Ekmeğin partisi olmaz. Bizim çeklerimiz var. Ne bir kuyumcu, ne tekstilci siftah etmiyor. Burası çürükse arka tarafta çok güzel yer var, orayı açsınlar” dedi.

Whatsapp Image 2026 04 17 At 09.51.59

30 BİN İMZA TOPLANDI
Ayrıca dernek tarafından toplanan Çankaya Katlı Otoparkı’nın yeniden açılması için toplanan 30 bin imza İzmir Valiliği’ne verilecek.