EGEDESONSÖZ – Konak'ta devam eden tarihi İktisat Kongresi binasının inşaatından paylaşımlar yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya binanın kongrenin yüzüncü yıl dönümü olan 17 Şubat 2023'e yetiştirileceğini açıklattı.

Kaya paylaşımlarında bina alanının otopark olmaktan kurtarıldığını ifade etti.

Paylaşımlarda şu ifadeler yer aldı:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk İktisat Kongresini yaptığı tarihi binayı CHP yıkmış, Soyer otopark yapmak istemişti. İzmir Valiliğimiz, müdahalesi ile son anda yeri otopark olmaktan kurtarmış, kültürel varlık olarak tescil ettirmiş ve sonra da sahiplerinden satın almıştır.

Aslına uygun şekilde, aynı yerinde yeniden inşa ettiğimiz bina hızla yükseliyor. Cumhuriyetimizin ve İktisat Kongresi'nin 100. yılında, yerli ve milli ekonominin temellerinin atıldığı İzmir İktisat Kongresi, ilk toplandığı tarihi yerde, 17 Şubat 2023'te gerçekleştirilecek.