EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı şirketlerde yürütülen sendikal örgütlenme süreci tamamlandı. Genel-İş ve Belediye-İş sendikaları arasında yaşanan üyelik yarışında çoğunluğu sağlayan Genel-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi yetkisini aldı.

Karşıyaka Belediyesi şirketleri Personel A.Ş’de yaşanan maaş krizinin ardından başlayan sendikal rekabet, son dönemde gerilimin artmasına neden olmuştu. Bu süreçte her iki sendikanın yöneticileri karşıya gelmiş, yaşananlar karakola taşınmıştı.

İŞÇİLER KARARINI VERDİ
Belediye-İş Sendikası’nın yetki almak amacıyla yürüttüğü örgütlenme çalışmalarına karşın, yapılan tespitler sonucunda işçilerin çoğunluğunun tercihini Genel-İş’ten yana kullandığı öğrenildi.

TİS’İN BAŞLAMASI BEKLENİYOR
Yetki sürecinin kesinleşmesiyle birlikte, Genel-İş Sendikası Karşıyaka Belediyesi şirketlerinde toplu iş sözleşmesi masasına oturmaya hak kazandı. Sözleşme görüşmelerinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

Belediye-İş’e üye olan işçilerin bir kısmının ise yetkinin kesinleşmesinden sonra istifa ederek Genel-İş’e tekrar üyelik başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

GÖZLER TİS GÖRÜŞMELERİNDE
Öte yandan maaş ödemelerinde yaşanan aksamalar nedeniyle daha önce iş bırakma eylemleri yapılmış, belediye hizmetlerinde geçici aksaklıklar yaşanmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından gözler, yetkili sendika olan Genel-İş’in belediye yönetimiyle yürüteceği toplu iş sözleşmesi görüşmelerine çevrildi.

Karşıyaka'da e-Ruhsat dönemi!
Karşıyaka'da e-Ruhsat dönemi!
İçeriği Görüntüle