Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ  -Son dönemlerde gerçekleştirilen zamlar ile gündeme gelen İZSU, gider kalemlerinde düşüş sağlamak amacıyla çeşitli tesislerinde Güneş Enerjisi Kurmayı planlıyor.

Başkan Tugay’dan İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki! Başkan Tugay’dan İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki!

Bu kapsamda ihaleye çıkma kararı alan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Bayraklı Pompa İstasyonu, Karşıyaka Pompa İstasyonu, Karşıyaka T1 Cumhuriyet Su Deposu, Bornova T41 Su Deposu, Buca T18 Su Deposu, Kemalpaşa Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi Çatı ve Kemalpaşa Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi Arazi’ne GES kuracak.

17 Mart günü gerçekleştirilecek ihalede işe başlama tarihi olarak ise; Güneş Enerji Santralinin temini ve montajı, sözleşmenin imzalanmasına müteakip 240 takvim günü içerisinde yapılacağı duyuruldu. Güneş Enerji Santralinin temini ve montajı tamamlandıktan sonra ise 30 takvim günü içerisinde GDZ A.Ş. tarafından kabul işlemleri tamamlanacağı açıklandı.