Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "11 Aralık 2025 tarihinde 'Telefonla arayan kişi ben Yeşil dedi' başlıklı bir medya haberi yayınlanmıştır. Şahsın söz konusu gazeteyi santral numarasından 9 Aralık 2025 günü 3 kez aradığı belirlenmiştir. İlk arama 1 dakika 59 saniye sürmüştür. 2'nci arama 15 dakika sürmüştür. 3'üncü arama ise 13 dakika 34 saniye sürmüştür. Kişinin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda aramanın bir açık cezaevinden yapıldığı; aramayı yapanın ise C.A. adlı hükümlü olduğu tespit edilmiştir. Şahsın, 'Adam öldürme, kasten yaralama ve mala zara vermekten' suç kaydı bulunmaktadır" denildi.
NE OLMUŞTU?
Gazeteci Saygı Öztürk, kendisini "Yeşil" olarak tanıtan birinin aradığını köşesine taşımıştı. Öztürk'ün aktardıklarına göre; söz konusu kişi, şu an Suriye sınırında "güvendiği bir ülkücü arkadaşının yanında" kaldığını, Türkiye'ye döndüğünde Konya'da yakalandığını ancak "yukarılardan" gelen bir talimatla serbest bırakıldığını anlatmıştı.
"Yeşil" kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım, özellikle 1990'lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde işlenen faili meçhul cinayetlerle biliniyor.




