HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Temmuz 2012 Perşembe - 14:08

Zübeyde Hamın Mahallesi camisine kavuştu

Karşıyaka Belediyesi Yunus Emre Cami kutsal Ramazan ayı öncesi törenle ibadete açıldı.

Zübeyde Hamın Mahallesi camisine kavuştu

İZMİR - Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Karşıyaka Belediyesi olarak halkımızın ihtiyacı olan her hizmete hazırız. Bu bölge hızla gelişmekte. Burada daha önce imarsız yapılan mescit vardı. Bölgede oturan nüfus artınca camiye ihtiyaç doğdu. Kent dönüşüm projesi kapsamında bu mahalleye 807 konut yaptık. Bu konutları yapan TOKİ sosyal donatı olarak caminin inşaatını üstlendi. Belediye olarak arsasını tahsis edip, çevre düzenlemelerini yaptık. “dedi. 

           
Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yapılan 600 kişi kapasiteli caminin açılışına Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Belediye Başkanı Cevat Durak, İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, Karşıyaka Müftüsü Hamdi Gevher, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kuran okunarak başlanan törende Karşıyaka Müftüsü Hamdi Gevher Karşıyaka Belediyesi’nden sürekli destek gördüklerini belirterek Cevat Durak’a teşekkür etti. Gevher, camilerin sadece ibadet yeri olmadığını, aynı zamanda okul gibi eğitim amaçlı hizmet verdiğini belirtti. Kaymakam Mehmet Emin Avcı’da konuşmasında “camiler milletimizin bir araya geldiği kutsal cem yerleridir. Açılışın kutsal Ramazan ayı öncesi olması daha da anlamlaştırdı”. Dedi. Zübeyde Hanım Mahallesi’ne yapılan sosyal tesis, park ve diğer yatırımları sayan Muhtar Rahmi Nalbantoğlu’da mahalle sakinleri adına Başkan Durak’a teşekkür etti.
           
Zübeyde Hanım Mahallesi’nin son yıllarda hızla değiştiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Bu bölgede kentsel yenileme projesini de hazırlıyoruz. Yeni sosyal tesisler ve meydanlar yapacağız. “dedi.
           
Camii çevresinin düzenlenmesinde çalışan Belediye işçilerine de teşekkür eden Başkan Durak, “Burası koordine içinde el ele verilerek tamamlandı. Eksiklikler tamamlanana kadar da açılışını beklettik. Altyapısı tamamlanıp, çevresi yeşillendirilince güzel bir ibadet hane yeri oldu. “ dedi.
           
Konuşmaların ardından Karşıyaka Müftüsü Hamdi Gevher ile İl Müftü Vekili İlyas Öztürk birlikte katkılarından dolayı Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür plaketi verdi.
 
KARŞIYAKA BELEDİYESİ RAMAZAN EĞLENCELERİ BAŞLIYOR
Karşıyaka Belediyesi Ramazan ayı boyunca mahalle mahalle gezerek eski Ramazan eğlencelerini yaşatacak. 15 gün boyunca 15 ayrı yerde gerçekleşecek eğlencelerde Karagöz Hacivat, meddah, aşuk ile maşuk  gibi geleneksel gösteriler sergilenecek.
           
İlk gösteriler 20 Temmuz 2012 Cuma günü saat 16.00’da Karşıyaka İskele önünde kortej ile başlayacak. Orijinal kostümlerini giyecek olan gösteri ekibi İstasyon Meydanına ulaştığında burada kurulacak iki ayrı sahnede gösterilerini gerçekleştirecek.

Gösteriler 23 Temmuz Tersana Mahallesi, 25 Temmuz Şemikler Pazaryeri, 27 Temmuz Bahçelievler Katlı Pazaryeri, 30 Temmuz Zübeyde hanım Pazaryeri, 1 Ağustos Bostanlı Balıkçı Parkı, 2 Ağustos’ta İmbatlı Muhtarlık yanı, 3 Ağustos Mustafa Kemal Mahallesi Kadın Danışma Merkezi yanında, 6 Ağustos Cumhuriyet Kadın Danışma önünde, 8 Ağustosta Sancaklı, 10 Ağustosta Yamanlar köyü, 13 Ağustos Nergiz Kadın Danışma önünde, 15 Ağustos Bahriye Üçük Mahallesi İftar çadırı yanında, 16 Ağustos Demirköprü Düğün salonu yanı, 17 Ağustos’ta ise Zübeyde Hanım Anıt Mezarı yanındaki parkta gerçekleştirilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye meclisi Şirince'nin yollarını yapma kararı aldı
Selçuk Belediyesi Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumundan Şirince yollarının yapımı kararı çıktı.
Sevgi şairlerinden engelsiz kafede şiir dinletisi
Bir yıl önce Aliağa Belediyesi tarafından yapılan ve engelliler derneğine ...
Karşıyaka’nın özgür basın ödülü tutuklu gazetecilere!
Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin “Basın Özgürlüğü ...
 
Bornovalı çocuklar yazın keyfini havuzda çıkarıyor
Bornovalı çocuklar yaz aylarının keyfini Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki ...
Kickboks'a Konak damgası
Trabzon’da gerçekleştirilen Gençler ve Büyükler Türkiye Kickboks Şampiyonası’nda ...
Büyükşehir personeli işaret dili öğreniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlarla birebir teması olan birimleri, ...
 
Başkan'dan Ramazan mesajı: Harç olalım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; sevgi, dayanışma ve hoşgörü ...
Başkan Durak esnafla buluştu
Karşıyaka esnafıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Cevat Durak, “Herkes ...
Bornova Belediyesi’nin verdiği eğitim tescillendi
Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde çocuklara verilen ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva