HABERLER>EKONOMİ
12 Kasım 2014 Çarşamba - 17:50

Zeybekci’den EXPO bombası ve Çandarlı çağrısı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege illeri olarak EXPO 2025'e aday olmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Zeybekci, İzmir Alsancak Limanı'nın yolcu limanına daha yakıştığını belirterek, İzmirlileri Çandarlı Limanı projesine sahip çıkmaya çağırdı. Zeybekci, İzmir'in serbest şehir olamayacağını ifade etti.

Zeybekci’den EXPO bombası ve Çandarlı çağrısı

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi üyeleriyle biraraya geldiği toplantıda kent ile ilgili önemli mesajlar verdi. Bakan Zeybekci, Ege olarak EXPO 2025'e adaylık için çalıştıklarını açıkladı. Zeybekci, İzmir Alsancak Limanı'nın yolcu gemilerine ve turizme daha çok yakışacağını söyledi.

- 'İKİ YAKAYI BİRLEŞTİREN' FORUM: EGE'DE BİRLİK ÇAĞRISI...

İzmir Alsancak Limanı'nın işlevinin İzmir'de kentin dinamikleriyle beraber ve akılla tartışılması gerektiğini vurgulayan Zeybekci, "Sanki şehrin kalbi olan Alsancak, yükten daha ziyade yolcu gemilerinin sıra sıra, beyaz inci gibi sıralandığı bir liman olmalı. Bunu söylerken kimseyi desteklemek anlamında söylemiyorum. İlk resim ortaya çıktığında hayali ortaya koymaya çalıştım. Çandarlı Limanı dünyanın en büyük limanlarından birisi olacak bir proje. İzmir olarak peşinde koşulması gereken en önemli proje" dedi.



EXPO 2025'E EGE ADAY
İzmir Ekonomi Zirvesi'nde konuşulan İzmir'in serbest şehirler şehri, teknoloji ve lojistik merkezi olması ile ilgili konularda çalışmaların devam ettiğini dile getiren Zeybekci, "Beklentileri yükseltmek karakterime aykırı. Ama biz EXPO Ege diyoruz. Denizli'den Aydın'a, İzmir, Muğla'nın belli bölgeleri dahil olmak üzere Manisa'yı da kapsayan bütün tarihi, kültürel, coğrafi alanları içine yerleştirmiş, kendini süslemiş bir EXPO hayali ile ilgili çalışmalara başladık. Bu projeyi bu sefer gerçekleştireceğimize inanıyorum. 2025 EXPO'suna başvurmak için çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.

'İZMİR SERBEST ŞEHİR OLMAZ'
Ege Serbest Bölgesi'nin genişletilmesi ile ilgili son noktaya gelindiğini belirten Zeybekci, sektörel bazda serbest bölgeler kurulmasını düşündüklerini söyledi. Serbest şehirlerin küçük şehirlerde olabileceğini, İzmir'in serbest şehir olmasının gerçekleştirilebilir olmadığını dile getiren Zeybekci, kentin sağlık serbest bölgesinden ziyade yaşlı bakım merkezine hazırlanması gerektiğini vurguladı.

TOKİ'nin fabrika binası yapmasının kolay olmadığını vurgulayan Zeybekci, sanayici için uygun yerde arsa üretilmesi ve sanayiciye bedava bile verilmesi gerektiğini söyledi.
Türk Hava Yolları'nın İzmir'den Selanik ve Atina'ya uçuşların olması talebini değerlendireceklerini belirten Zeybekci, "Bir noktaya gelirse görüşürüz. Henüz THY ile görüşmedik" dedi.

ODALARA ÜYELİK ZORUNLU OLMASIN
Zeybekci, TOBB'a bağlı oda ve borsalara üyeliğin zorunlu olmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Biz hukuk ülkesinde yaşıyoruz. Dileyen vakıf, dernek kurabilir. Üyelik engellenemez. Dünyanın birçok ülkesinde oda, birlik ve derneklere zorunlu üyelik yok. TOBB, TİM gibi kuruluşlara kanunen imtiyaz vermişiz. Verdiğimiz imtiyazla gelir elde ediyorlar. Zorunlu üyeliğin olmadığı sivil toplum kuruluşlarının başarılı olduğunu da gördük. Kamuoyu bunu tartışmalı".

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercan 13 Kasım 2014 Perşembe 11:59

izmir serbest şehir olamaa büyük. İzmir serbest saglık şehri olamaz.İzmir tek başına expoya aday olamaz.İzmir limanı kalkmaldır.İzmir huzurevi olmalıdır. Herhalde izmiri bu kadar sevmiyen bu kadar küçük gören bir bakan daha görmemiştir. Sayın bakan siz izmire ne için geliyorsunuz .Bu şehrin moralini dibe vurdurmak gibi bir göreviniz mi var.Bir de derler akp ye idoolojik bakıyor izmir ve ondan oy vermiyor.Şu bakanın söylemlerinin duyduktan sonra izmirin akp ye neden oy vermedigi dah çok anlaşılmıştır umarım.En büyük kötülügü aslında akp nin izmir milletvekillerine yapıyor. seçim de bizden size hayır yok ama yine de bize oy verin mi diyecekler Tam bir komedi.

Yorumu oyla      11      5  
İzmir Çiğli 13 Kasım 2014 Perşembe 09:25

Varsa yoksa Çiğli !!!

Yorumu oyla      11      6  
İzmirli 13 Kasım 2014 Perşembe 08:34

Sayın Zeybekçi demecinde'İzmir sağlık serbest bölgesininden ziyade yaşlı bakım merkezine hazırlansın' diyor.Sayın Bakım'ım İzmir yaşlılar yurdu mu.İzmir doğası,turzm,termali ve eğitimli insan gücü ile ile neden serbest sağlık bölgesi olmayı haketmiyor mu?.Sizin İzmir'e bir katkı yapmıyorsanız lütfen İzmir'e yaşlı ,emekli yakıştırmasınıda yapmayınız.

Yorumu oyla      15      5  
Salih 12 Kasım 2014 Çarşamba 20:22

Varsa yoksa denizli..

Yorumu oyla      18      5  
Salih 12 Kasım 2014 Çarşamba 20:22

Varsa yoksa inciraltı..

Yorumu oyla      13      10  
ercan 12 Kasım 2014 Çarşamba 19:54

Denizlili olamak denizden bir haber olmayı engellemiyor ne yazik ki.İşiniz gücünüz izmiri nasıl engellerim.Sayın milletvekili olan liman başka liman için kaldırılır mı. İzin vermeseydiniz o zamn o limanın yapılmasına yetrli pasta olmayacagı için.Varsa yoksa işadmlarnı nasl zengin ederim düşüncesi.Bilmiyorsan hatırlatayım. İzmir bir liman şehridir.önce gel izmirin işadamlarına danış neden kalkamayacagını ögren. Bırakın artık şu izmiri.Bir faydanız olmadıgı gibi devamlı gölge oluyorsunuz.

Yorumu oyla      17      5  
ali gencer 12 Kasım 2014 Çarşamba 19:28

SAYIN BAKANIM BİR TANE İZMİR İÇİN İYİ BİRŞEY SÖYLESEYDİN??

Yorumu oyla      22      6  
12 Kasım 2014 Çarşamba 19:24

Alsancak kruvaziyer limanı olursa daha iyi olur. O zaman TCDD'nin liman arkasındaki depoları+konteynerlerde kalkar.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de iki yakayı birleştiren forum: Ege’yi birlikte kullanalım!
Türk ve Yunan işadamları arasında düzenlenen son yıllardaki en büyük toplantıda ...
Türk-Yunan Forumu’na Demirtaş damgası: Yine en arkada!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla yaklaşık 400 firmanın yer ...
Ege-Koop’un Danışma Kurulu’na yeni yol haritası
Yedi yıldan bu yana İzmir ve Türkiye'nin sorunlarını masaya yatıran, akademisyenlerden ...
 
Komşu’ya kumar seferi: 24 saat feribot!
Çeşme’den feribotla 40 dakika uzaklıktaki Sakız Adası’na Türk müşteriler ...
İzmir’in gözü yaşlı turistte!
Çeşme’de “Engelli Ulaşılabilir, Sürdürülebilir ve 3.Yaş Grubu için Herkese ...
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan işsizliğe çözüm vaadi
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, İzmir'in Türkiye ortalamasının ...
 
İşte Türkiye'ye kaçak et sokan 7 şirket!
Kaçak kırmızı et operasyonuyla ilgili hakkında işlem yapılan şirketler ...
Domates üreticisi fiyat farkından şikayetçi
Çanakkaleli domates üreticileri, tarladan 1 liraya çıkan domatesin, büyükşehirlerin ...
Vergi Dairesi Başkanı’ndan flaş açıklama: Hesaplara…
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, 6552 sayılı Torba Yasa ile vergi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva