HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2023 Perşembe - 11:42

Zafer Partisi’nden Soyer’e rest… Kahvaltı teklifine ret!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kahvaltı teklifini reddetmeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, “Bu zamana kadar bizi aramayan, afiş astırmayan, stickerlerimizi bile tazyikli suyla zabıta ekiplerine temizlettiren Tunç Soyer bizi kahvaltıya çağırıyor. Milli Yol Partisi İzmir İl Başkanını ile beni davet etti, davetlerini reddettik. Genel Başkanımız Sayın Ümit Özdağ’a bunu belirtince bize ‘iyi yapmışsınız, katılmayın’ dedi. Bizim HDP ile kol kola girenlerle oturup içecek çayımız yok” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi’nden Soyer’e rest… Kahvaltı teklifine ret!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylarının yüzde 50 +1’i alamaması sonrası 28 Mayıs’ta ikinci tur seçimlerine gitmeye hazırlanırken, siyasi partiler ise saha çalışmalarında vites arttırmış durumda.

İKİNCİ TURDA GÖZLER OĞAN’IN OYLARINDA
Seçimlerde ikinci tura Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun kalması sonrası ise 28 Mayıs seçimlerinin kilit noktası olarak Sinan Oğan’ın aldığı 2 milyon 831 bin’lik oylar dikkat çekti. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Oğan’ın oylarını kendilerine çekmek için ise çalışmalarını başlattı

SOYER’DEN KAHVALTI DAVETİ
Bu kapsamda da Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de de seçim çalışmaları hız kazanırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ata İttifakı ortakları arasında yer alan Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa ve il yönetimini kahvaltıya davet etti. Cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan kahvaltıyı Boyunağa katılmayı reddetti.

REDDETTİK ÇÜNKÜ…
Tunç Soyer’in kahvaltı teklifini reddetme nedenini Egedesonsöz’e açıklayan Boyunağa, “Bu zamana kadar bizi aramayan, afiş astırmayan, stickerlerimizi bile tazyikli suyla zabıta ekiplerine temizlettiren Tunç Soyer bizi kahvaltıya çağırıyor. Milli Yol Partisi İzmir İl Başkanını ile beni davet etti, davetlerini reddettik. Genel Başkanımız Sayın Ümit Özdağ’a bunu belirtince bize ‘iyi yapmışsınız’ dedi. Bizim HDP ile kol kola girenlerle oturup içecek çayımız yok” ifadelerini kullandı.

OĞAN DESTEKLERSE TEŞKİLATIMIZ UYAR ANCAK…
Sinan Oğan’ın 19 Mayıs (yarın) günü desteğini Millet İttifakı’na yönelik açıklaması durumunda Zafer Partisi’nin tutumunun ne olacağının sorulmasına da yanıt veren Boyunağa, “Benim CHP ve Tunç Soyer’e olan tavrım yıllardır belli. Ben İYİ  Parti ilçe başkanlığımdan beri olan muhalifliğim ortadaydı... Sayın Oğan’ın böyle bir karar vermesi durumunda bunu değerlendireceğiz. Teşkilatımız tabii ki genel merkezimizin verdiği karara uyacaktır ancak ben kişisel olarak bu kararı değerlendireceğim. Bizim HDP destekçisi Tunç Soyer’e tavrımız nettir” dedi.

İYİ PARTİ ADAYINDAN EMOJİLİ DESTEK
İYİ Parti İzmir Milletvekili Adayı Arzu Yıldırım’ın Boyunağa’nın yaptığı sosyal medya paylaşımına yaptığı yorumda kurt işareti ve Türk bayrağı koyarak destek vermesi ise dikkat çekti. Boyunağa açıklamasında “Arzu Hanım benim çok yakın dostumdur. O da Türk milliyetçisidir. Tabii ki bizim hoşumuza gitti. Ben İYİ parti teşkilatlarının yüzde 40’ının CHP’ye oy vermediğini iddia ediyordum, seçim sonuçlar da bu öngörümü doğru olduğunu gösterdi” diye konuştu.

Ümit Özdağ’a gelen teklifi iletmelerinin ardından aralarında nasıl bir diyalogun geçtiğinin sorulmasına da yanıt veren Boyunağa, “Genel başkanımız tek bir cümle il ‘katılmayın’ ifadelerini kullandı. Bizde ‘teklifi reddettik’ dediğimizde ise ‘iyi yapmışsınız’ ifadelerini kullandı” dedi.

SEÇİMDE KİM NE OY ALMIŞTI?
Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,52  (27.133.837) oy alırken, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88 (24.594.932) oy alarak ikinci tura kalmaya hak kazanan isimler olmuştu.  Seçimlerde ayrıca Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan yüzde 5,17 (2.831.208) oy alırken, seçimler öncesi adaylıktan çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise yüzde 0,43 (236.097) oy almıştı.

 
Marko Paşa rekor peşinde!
 
İYİ Partili Karakış duyurdu: İzmir’de bin oy kurtardık!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Köylü Kadir 19 Mayıs 2023 Cuma 09:29

Düğün değil bayram değil eniştem beni neden öptü? Derler sayın SOYER iktisat kongresi yaptınız dünyanın öbür tarafından ülke aleyine konuşanları davet ederek beş yıldız otellerde misafir ettiniz günlerce,ülkemiz içinde hangi partileri davet ettiniz? Showlar ile iktidar olunsaydı Michael Jackson ABD başkanı olurdu,bir seneden az kaldı siz de yolcusunuz başkanlık anılarını yazdırmaya başla şimdiden...

Yorumu oyla      3      4  
sezarın hakkı sezara 18 Mayıs 2023 Perşembe 23:00

Vatandaş gerçekten çok ilginç. HDP dediğiniz partinin milyonlarca oyu var ve siz bu isnanlara terörist diyorsunuz ! intihar etsin diyorsunuz. açılım sürecinde yüzlerce şehit verilirken sizin için legal di. bence kürt seçmeni kendi tarafınıza çekememenin ezikliğini yaşıyorsunuz ve insanları sırf bu yüzden terörist ilan ediyorsunuz. niye intihar edelim ? siz zamanında sınırları açıp megri megri derken intihar mı ettiniz? yetmedi milyonlarca işgalciyi ülkeye doldurdunuz. yetmedi domuz bağı ile adam öldüren teröristleri meclise soktunuz. keşke siz intihar etsenizde biz kurtulsak. en azından ülkeden bir cahil eksilmiş olur.

Yorumu oyla      3      3  
... 18 Mayıs 2023 Perşembe 18:13

iyi demişler..kahvaltıyı 29 mayısta sayın erdoğanla yaparlar...

Yorumu oyla      2      3  
TARAFSIZ 18 Mayıs 2023 Perşembe 18:12

yorumlardan da belli izmirli hemşehrilerimin gözleri kör olmuş gerçekleri göremiyorlar ..yerel seçimlerdede vermeyin izmir hizmet alamasın..sayın erdoğan açık ara kazanacak..izmirden bir oy çıksa bile..

Yorumu oyla      4      4  
İZMİRLİ 18 Mayıs 2023 Perşembe 18:08

BRAVO SİZE...

Yorumu oyla      2      3  
gazo 18 Mayıs 2023 Perşembe 16:31

Kafatası milliyetçileri sizin amacınız belli.

Yorumu oyla      2      3  
vatandas 18 Mayıs 2023 Perşembe 16:14

hdp desteğin kralını verdi chpye hala ınkar eden bir zahmet intihar etsin bu ulkenın ekmegını yemeyın artık rezıl seyler

Yorumu oyla      8      13  
İZMİRLİ 18 Mayıs 2023 Perşembe 16:09

yaa bırakın ne yanasıyonuz biz her türlü millet itifakı olarak oyumuz yeter gidsinler nereye giderse...

Yorumu oyla      11      8  
18 Mayıs 2023 Perşembe 15:50

zafer partisi hizbullahçılarla bir olacak bu kafalarla. Ümit Özdağ aklını başına devşir. Ayrıca, Cehapenin hdp ile uzaktan yakından alakası yok. Sürekli olarak bu dillendiriliyor. Hdp destek verse Kılıçdaroğlu çoktan başkan olmuştu. Siz ne ayaksınız kardeşim?

Yorumu oyla      10      9  
Vatandaş 18 Mayıs 2023 Perşembe 15:43

Soyer senin karsiligin yok izmirde belli amaca hizmet eden boş koltuk takımı ile izmirdeki herseye itiraz ediyorsunuz siyaset bakışı memleketi seven bir cizgin yok sen tkp tip hdp yesil parti onlara yakınsın balkon milliyetçiliğini bırakın bayrak sallama ile milliyetçi olunmuyor belediye çalışanları Tunceli dersim kadrolu adam kalkmış İzmiri yönetiyor izmirli gözü kapalı oy atıyor nasılsa

Yorumu oyla      9      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu açıklama yapacak: Saat verildi!
Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bugün saat 12.00'de bir basın ...
Liderlere ‘kırmızı plaka’ çağrısı: İzmir’in gönlünü alın!
Türkiye’nin 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimine odaklandığı ...
Başkan Engin'den dikkat çeken 'yüzde 6-7' ve 'ikinci tur' mesajı: Korkuya oy verdiler, umuda oy verecekler
Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikinci tur için konuşan Narlıdere Belediye ...
 
Erdoğan'dan 'depremzede tebligatı'na tepki!
İçişleri Bakanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen ...
CHP Tire İlçe Başkanı Bozkurt: 25 bin oy bekledik!
CHP; 2018’de yüzde 34,01’lik orana rağmen 75 oy farkla ikinci parti olduğu ...
CHP İzmir'den '28 Mayıs' kararı: 'Logosuz' kampanya!
Narlıdere’de Cumhurbaşkanlığı ikinci tura kadar geçecek sürede uygulanacak ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Çek kayıkçı kürekleri…
Mehmet KARABEL yazdı... Çek kayıkçı kürekleri…
AK Parti İzmir'de 5 başkan bir arada... Gündem 28 Mayıs!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, geçmiş dönemde, partide görev ...
Millet İttifakı'nda ana gündem sandık güveliği!
6'lı masa liderleri CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantıda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva