HABERLER>GÜNCEL
10 Ocak 2021 Pazar - 15:06

Yüzer iskeleye verilen isim kriz yarattı... CHP'den 'Agamemnon' açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak Pasaport’ta bulunan tarihi iskelede tadilat ve bakım onarım çalışmaları nedeniyle yerleştirdiği geçici yüzer iskele büyük tartışmalara sebep oldu. Yüzer iskelenin üzerinde 'Agamemnon-İzmir' yazması AK Parti ve MHP cephesinin tepkisine neden olurken, CHP cephesinden de konuyla ilgili olarak açıklama geldi. 

Yüzer iskeleye verilen isim kriz yarattı... CHP den  Agamemnon  açıklaması!

EGEDESONSÖZ- AK Partili ve MHP'li siyasiler tarafından yapılan açıklamalarda Agamemnon'un Yunan mitolojisinde Miken kralı olarak geçmesi nedeniyle Büyükşehir'e ve Başkan Tunç Soyer'e sert eleştiriler getirilmişti. Konuyla ilgili olarak CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan açıklama yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptığı açıklamada, ““Agamemnon” Mitolojiyle kahramanlaştırılmış, geçmişte Hollywood yapımı filmlerde anlatılmış ve bugün de, Cumhur ittifakının kendini kurtarmak için üzerinden kriz çıkartmaya çalıştığı kralın adıdır. MÖ 500 yıllarında yaşamış, İzmir Valiliğine ait bir işletmeye adı verilmiş Agamemnon ve 2016’dan bu yana ismini taşıyan bir yüzer iskele üzerinden tartışma başlatılması ancak mizah konusu olur. Cumhur ittifakı illa siyaset üretecekse Milattan önceye gitmelerine gerek yok. Günümüzde asgari ücretle, emekli maaşıyla geçimini sağlayanların gerçek hikayesi, mitolojik hikayelere taş çıkartır. Amacınız kendinizi komik duruma düşürmekse, başardınız... Yok eğer amacınız İzmir için gecesini gündüzüne katan Tunç Soyer’e vurmaksa, sonuç yine hüsran. Bir de buzul çağını deneyin isterseniz:)” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“İyi ki İzmirliyiz de AKP’nin muhalefet koltuğuna yönelik yaptığı hazırlıkları yakından izleme fırsatımız oluyor.
Yaklaşık 2 yıldır sürdürdükleri İzmir’e, İzmirlilere, İzmir’in tarihine, kültürüne ve kimliğine yönelik saldırgan siyasetleri, üzülerek belirtmeliyim ki; artık ciddiye alınamaz bir hale geldi. Tunç Soyer’den önce yapılıp adı verilmiş bir iskele üzerinden, düşman siyasetiyle Tunç Soyer’e saldırmak ancak acizliğin siyaseti olabilir.
Samimiyetle soruyorum AKP’li ve MHP’li siyasetçilere; Agamemnon ismini ilk kez mi duydunuz? İlk kez mi gördünüz bu kentte? Hiç mi gitmediniz Balçova’daki Kaya Termal Otel’e? Seçim öncesi Binali Bey’in toplantılarına katılmadınız mı? Kente gelen Bakanları ziyaret için sıralara girmediniz mi burada? Gittiğiniz, gezdiğiniz, gördüğünüz yerlerde kafanızı kaldırıp da tabelalara hiç mi bakmadınız? İzmir’in tarihini bilmiyor musunuz yoksa? Yaşadığınız kentten bu kadar mı bihabersiniz? Aslında olan ne biliyor musunuz? Bir sivri zeka iskelede yazılı ismi görüyor, kim bu diye bakıyor ve ucuz bir siyasetle ortalığa düşüyor.
Her şeyi yeniden keşfeden, sanki kendilerinden önce hiçbir şey yokmuş da her şey kendi iktidarıyla oluşmuş gibi davranan AKP’li ve iktidarlarını paylaşmak zorunda kaldıkları MHP’li politikacılar da bilmeden, düşünmeden bu ucuzluğa katılıyor.
İzmir’deki AKP’li ve MHP’li seçmenler başta olmak üzere, tüm İzmirlileri kendi yalan ve ucuz siyasetlerine alet ediyorlar.  Yalan ve kibir üzerine inşa ettikleri iktidarlarından aldıkları kudretle kendilerini “muhalefete” hazırlıyorlar. Manevi desteği de bir zamanlar kendilerine muhalif olan MHP’den alıyorlar. 
Kendilerine tavsiyem; bilgi ve gerçek üzerine muhalefet etmeyi öğrenmeleri. Aksi takdirde sürekli rezil olmaya devam edecekler. Ve hatta muhalefette bile kalamayacaklar.”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer' in Pasaport iskelesi adını Urla’dan geçici getirilen yüzer iskelenin adıyla değiştirdiğini sanan “akıl yoksunu zavallı cahiller” Yakında, iskeleye yanaşan her deniz aracının adının pasaport iskelesine verildiğini zannedebilirler."

Konuyla ilgili sert tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, şu isözleri söyledi:

"Yalanın ve iftiranın siyasetine mahkum olanlara bu vatanı teslim etmeyeceğiz. AKP’liler tarafından Tunç Soyer’in Pasaport İskelesi’nin adını değiştirdiği iddiası tamamen yalan. Agamemnon adlı iskele 2017’de yapıldı ve Pasaport İskelesi’nin tadilatı nedeniyle geçici süreliğine Urla’dan getirildi. AKP’liler tarafından Tunç Soyer’in yüzer iskeleye Yunan Kralı Agamemnon’un adını verdiği iddiası tamamen yalan. Agamemnon adlı iskele 2017’de yapıldı adını ise Balçova’daki Agamemnon Kaplıcaları’ndan almakta. Tüm siyasetlerini yalan üzerine inşa edenlere cevabımızdır. İşte İzmir halkını algı operasyonları ve ısmarlama haberlerle kandırabileceğini sananların gerçek yüzü."

Sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "AKP’liler tarafından Tunç Soyer’in Pasaport İskelesi’nin adını değiştirdiği iddiası tamamen yalan. Agamemnon adlı iskele 2017’de yapıldı ve Pasaport İskelesi’nin tadilatı nedeniyle geçici süreliğine Urla’dan getirildi" dedi. Konuyla ilgili açıklamalar içeren videoyu paylaşan Arslan, "Tüm siyasetlerini yalan üzerine inşa edenlere cevabımızdır. İşte İzmir halkını algı operasyonları ve ısmarlama haberlerle kandırabileceğini sananların gerçek yüzü" diye ifade etti.

“AKP’liler tarafından Tunç Soyer’in Pasaport İskelesi’nin adını değiştirdiği iddiası tamamen yalan” diyen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu, sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

“Agamemnon adlı iskele 2017’de yapıldı ve Pasaport İskelesi’nin tadilatı nedeniyle geçici süreliğine Urla’dan getirildi.

AKP’liler tarafından Tunç Soyer’in yüzer iskeleye Yunan Kralı Agamemnon’un adını verdiği iddiası tamamen yalan. Agamemnon adlı iskele 2017’de yapıldı adını ise Balçova’daki Agamemnon Kaplıcaları’ndan almakta. Kaybettikleri siyasi mevziyi yalanla, iftirayla yeniden kazanabileceklerini sananlar yanılıyor. İzmir’i kötülüğün siyasetine teslim etmeyeceğiz.

Tüm siyasetlerini yalan üzerine inşa edenlere cevabımızdır. İşte İzmir halkını algı operasyonları ve ısmarlama haberlerle kandırabileceğini sananların gerçek yüzü.Kaybettikleri siyasi mevziyi yalanla, iftirayla yeniden kazanabileceklerini sananlar yanılıyor. İzmir’i kötülüğün siyasetine teslim etmeyeceğiz.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e desteklerini belirten bir diğer isim de CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır oldu. Bayır, "AKP’liler tarafından Tunç Soyer’in Pasaport İskelesi’nin adını değiştirdiği iddiası tamamen yalan. Agamemnon adlı iskele 2017’de yapıldı ve Pasaport İskelesi’nin tadilatı nedeniyle geçici süreliğine Urla’dan getirildi" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuyla ilgili tepkisini gösterdi. Böke, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomik buhran derinleştikçe iktidarın yalan ve iftiraya dayalı çamur siyaseti de artıyor. Ama o çamur halkın belediyelerine yapışmaz! Halk yalan değil, iş, aş, istiyor. Bir sonraki sandıkta bu iftira düzenini değiştireceğiz!"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e desteklerini belirten CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "AKP’liler tarafından Tunç Soyer’in yüzer iskeleye Yunan Kralı Agamemnon’un adını verdiği iddiası tamamen yalan. Agamemnon adlı iskele 2017’de yapıldı adını ise Balçova’daki Agamemnon Kaplıcaları’ndan almakta" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir Parti Meclisi Üyesi olan Devrim Barış Çelik de İzmir'de yaşanan krize tepki göstererek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla şu sözleri söyledi:

"Entellektüel birikimi tv izlemekle sınırlı muhterislerin, yaşadığı kentin kadim tarihini okumadan araştırmadan,izlediği filminin tesiriyle siyaset yapma çabası; kaybettikleri siyasi mevziyi yalanla kazanabileceklerini sanmasındandır. Çaresizliklerinin kanıtıdır."

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ise konuyla ilgili, "Yalanın ve iftiranın siyasetine mahkum olanlara vatanı teslim etmeyeceğiz. Bu memleket bizim!" dedi.

 
DASK'tan İzmir için 224 milyon lira ödeme
 
Yarın tüm okullarda, bayrak töreni yapılacak!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mister No 10 Ocak 2021 Pazar 17:18

AKP Izmir Milletvekilleri Izmirden bihaber. Komediye bakarmisiniz.

Yorumu oyla      7      3  
Ucuz Siyaset 10 Ocak 2021 Pazar 15:42

Twitter kapansa vekiller ne iş yapacak? Adamlar hiçbir iş yapmıyorlar, sadece Soyer'i eleştiriyorlar. Belli ki bu dönem böyle talimat gelmiş. Bırakın twitter'ı da şu otogar metrosunu yapın. 4,5 km'lik hat 8 yıldır yapılacak.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DASK'tan İzmir için 224 milyon lira ödeme
DASK'ın ekim ayındaki İzmir depremi sonrası oluşan hasarlar için 224 milyon ...
İzmir için de projeleri vardı... Ünlü mimar hayatını kaybetti!
İzmir için birçok proje çizen ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel ...
Kafeye çevirdikleri evlerde 'misafir' ağırlıyorlar!
Bazı uyanık girişimciler, corona virüs önlemleri kapsamında kafe ve restoranların ...
 
İzmir'deki özel okulların son durumu: Devretmek isteyen var, kapanan yok!
Pandemi sürecinde yurt genelinde 936 kolej, yaşanan zorluklara dayanamayıp ...
Rifat ÖZER yazdı... Başkanla 5 yıl
Rifat ÖZER yazdı... Başkanla 5 yıl
Nedim ATİLLA yazdı... Mahremiyet Çağı çoktan bitti
Nedim ATİLLA yazdı... Mahremiyet Çağı çoktan bitti
 
Tepki çeken öneri: Hamsileri yiyorlar Yunus avlayalım!
Karadeniz’de sayıları azaldığı belirtilen hamsi ile ilgili hayvanseverlerin ...
Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 90 milyonu geçti
Dünya genelinde yeni tip corona virüs (Covid-19) vaka sayısı 90 milyonu aştı.
İzmir'de eski eşiyle barışamayan şahıs tekrar intihara kalkıştı!
İzmir'in Çiğli ilçesinde, barışmak için eski eşinin evine giden Oğuzhan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva