HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ocak 2013 Cumartesi - 13:20

Yıldırm ‘15. Proje’nin temelini Nazım’ın şiiri ile attı

Hükümetin genel seçim öncesinde açıkladığı 35 proje arasında yer alan 15. proje Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’nın temeli atıldı. Ege Bölgesi’nin balıkçılarına hitap edecek barınağın temel atma töreninde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Nazım Hikmet’in ‘Denize Dönmek İstiyorum” şiirini okudu.

Yıldırm ‘15. Proje’nin temelini Nazım’ın şiiri ile attı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Projenin balıkçı barınağından öte küçük bir liman olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, “Balıkçılarımız denize dönüyor. Denize açılıyor. Reislere selam olsun. Rast gele… Türkiye’de balıkçalığın artık unutulmaya yüz tuttuğu 2012 yılında balıkçılarımız, reislerimiz yaptıklarımızı çok iyi bilir. Biz ‘balıkçılığı şahlandıracağız’ dedik. Yakıttaki ÖTV’yi kaldırdık. Denizciler limandan çıkamaz hale gelmişti. Sektöre, yolcu gemilerine, yolcu gemilerine, balıkçılara, denizden emeğini ekmeğini kazalanlara tam 2,9 milyar TL destek verdik. Helal olsun denizcilerimize, balıkçılarımıza. Tabi ki bunun sonucunda ne oldu? 10 yılda denizcilik ihracatı 10 katı arttı. Türkiye levrek ve çipura üretiminde Dünya’nın yüzde 25’sini karşılıyor. Balıkçılığa verdiğimiz destek devam ettikçe üretim de devam edecektir” dedi.
 
EGE BÖLGESİ TOPLANACAK
Projenin çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, “Genel seçimlerden önce buraya geldiğimizde ihtiyaçtan bahsettiler. Dinledim, sohbet ettim. Güzelbahçe’nin güzel insanları ile konuştum. Karar verdim. Biz ’35 İzmir 35 proje’ dedik. Bugün temelini atıyoruz. Burada 20 tekne selametle barınacak. Balıkçılarımız ihtiyaçlarını giderecek. Biz bakanlık olarak buraya 25 milyon TL harcayacağız. İzmir turizmin,. Ticaretin, ekonominin başkentiydi. Şimdi de balıkçılığın merkezi haline geliyor. Ege Bölgesi’ndeki balıkçılar buraya toplanacaklar” diye konuştu.
 
YATIRIMLARI ANLATTI
İzmir’de 10 yılda büyük değişimin yaşandığını anlatan Bakan Yıldırım, “Kent gelişmeye, büyümeye, kaybedilen yılları telafi etmek için koşar adımlarla yoluna devam ediyor. Biz ,’İzmir’e sözümüz var’ dedik. İzmir’de siyaset hizmet siyaseti olacağını söyledik. Projelerimiz ile geldik. Elimizi kolumuzu sıvadık ve 80 kilometre uzunluğundaki İZBAN hayata geçti. Belediye ile ortak yaptığımız bu çalışma Torbalı’ya uzatılıyor. İzmir Güney’e doğru 30 kilometre daha uzamış olacak. Sırada Efes Selçuk ile Bergama var. Türkiye’nin, Dünya’nın sayılı toplu taşıma sistemi kente kazandırılmış olacak. Biz bununla yetinmiyoruz. Tam 150 yıldır el atılmayan, yenilenmeyen demiryollarını yeniledik. Raybüsleri hizmete soktuk. Türkiye’de üretilen yerli trenleri İzmir’e gönderdik. Ayrıca İstanbul-İzmir Otoyolu’nun temelini attık. İnşaat iki taraftan devam ediyor. İzmir’in Ankara ile bağlanması lazım. Bu iki kent arasına yüksek hızlı tren yapmaya karar verdik. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa Körfez’in temizlenmesi işini yapıyoruz. Limanın derinleşmesi ve daha büyük gemilerin yanaşması için büyük çalışma içindeyiz.
 
KÖRFEZ’E CANLILIK GELECEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmasında Körfez’deki ortak çalışmayı anlattı. Tarama ve liman yaklaşma yolunun derinleştirilmesi konusunda işlerin yürüdüğünü belirten Kocaoğlu, “ Bu proje Körfez’i kurtaracak en önemli çalışmalardan birisidir. Ayrıca marinaların yapılması konusunda tam bir mutabakat içerisinde çalışmaları yürütüyoruz. Yüzülebilir Körfez hedefi bir zamanlar Ege Bölgesi’nde balığın bulunduğu denize canlılık getirecektir. Balık üremesi ve çeşitliliği de artacaktır. Ege Üniversitesi ile yaptığımız anlaşma çalışması kapsamında Homa Dalyanı geliştirilecektir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da hayvanlara çipli takip!
Sokağa terk edilen hayvan sayısının artması üzerine harekete geçen Karşıyaka ...
Bakan Yıldırım’dan Kocaoğlu’na ‘selden kütük’ kontrası
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun, İnciraltı planlarının değiştirilmesi ...
Temizlik teyakkuzunda son durak Aliağa
Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde başlatılan ve ilçe belediyelerinin ...
 
İZBAN’ın ‘yıldızı’ Şirinyer!
Yılı yüzde 42 yolcu artışıyla noktalayan, İzmir halkının en önemli toplu ...
Konak’ta tarih ayağa kalkıyor!
Kentin her noktasında, tarihi canlandıran restorasyon çalışmalarıyla İzmir’e ...
Kocaoğlu yine İnciraltı’nı konuştu: Doğru plan uçurur!
AOSB’deki sanayici ve işadamlarıyla sabah kahvaltısında buluşan Başkan ...
 
‘Mavi kapaklar’ı Tartan kurtardı!
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 3 yıldır yürütülen ...
Karşıyaka’da ‘tarihi atak’: 6 yeni müze yolda
Karşıyaka’nın butik müzelerine yenileri ekleniyor. Kentte, son 5 yıl içinde ...
Başkan Sındır'dan dayanışma gecesi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, aynı gecede Makedonya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva