HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ocak 2013 Cumartesi - 12:14

Bakan Yıldırım’dan Kocaoğlu’na ‘selden kütük’ kontrası

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun, İnciraltı planlarının değiştirilmesi üzerine tepkisini “selden kütük kapmaya çalışanlar var” diye dile getirmesi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan yanıt buldu. Yıldırım, “İzmir’de sel oldu ama kütük göremedik. Sadece sokaklar su altında kaldı” dedi.

Bakan Yıldırım’dan Kocaoğlu’na ‘selden kütük’ kontrası

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 organizasyonu için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken çıkan tartışmaların yansımaları ise sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçen planlama yetkisinden sonra birilerinin planlarda değişiklik yaptığını ifade etmişti. Tepkisini “selden kütük kapmaya çalışanlar var” dile getiren Başkan Kocaoğlu’na, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan cevap geldi. Narlıdere Yaşlı Bakımevi’nde “Gören Göz” törenine katılan Bakan Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
- 15.Proje'nin temelini Nazım'ın şiiriyle attı...

- Türk dehası proje: Yıldırım'dan İzmir'e gönül gözü...

Kocaoğlu’nun çıkışına kinayeli gönderme yapan Bakan Yıldırım, geçtiğimiz günlerde aşırı yağış sonrası su baskınları ve sel ile gündeme gelen kentin durumunu hatırlattı. Yıldırım, “İzmir’de sel oldu ama kütük göremedik. Sadece sokaklar su altında kaldı” dedi.
 
EXPO işinin siyasi malzeme haline getirilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, “EXPO’yu tartışmaya açarsak olmaz, yazık olur. Var gücümüzle ilk günden bu güne EXPO işinin İzmir’in lehine sonuçlanması için her türlü fedakarlığı yaptık. Meclis kapalı olduğu halde bile yasa çıkarttık. EXPO’nun tüm organlarını, tüm kuruluşunu tamamlayıp Cumhurbaşkanımızdan başbakanımıza, milletvekillerimize, yerel yönetimlere varıncaya kadar herkes bu projenin bir parçası olarak göreve başlamıştır. Yolda giderken, başarı ile yolumuza devam ederken böyle bir tartışmayı anlamsız buluyorum. Eğer planlarda farklı şeyler varsa, belediyenin içine sinmeyen, planlanmış esaslar dahilinde farklı şeyler varsa konuşulur düzeltilir. Bunu lütfen kimse siyaset aracı olarak kullanmasın. Bu sefer İzmir, EXPO 2020 adaylığında en şanslı kentler arasındadır. Ülke olarak en şanslı ülkeyiz. Böyle basit hatalarla şansımızı olumsuz etkilemeyelim” diye konuştu.
 
TARTIŞMAK ZARAR VERİR
Bakan Yıldırım, kentin EXPO konusundaki duyarsızlığı, halkın sahip çıkmaması konusundaki eleştirilere de cevap verdi. Bu konuda da değerlendirmede bulunan Bakan Yıldırım, “İzmirlilerin EXPO konusunda bilgi yetersizliği varsa bunu düzeltmekte bizim işimiz. EXPO işine İzmir'in tamamını dahil etmemiz lazım.Bunu hepimiz yapacağız. Bizler yapacağız. Millevetikkileri, partiler, sivil toplum kuruluşları, belediyeler herkes üzerine düşeni yapacak. Biraz daha zamanımız var. Heyecan bu yıl artarak devam edecek. Ama EXPO'yu tartışmak bu sürece zarar verir. Ondan sakınmak gerekir” dedi.
 
İZMİR METRONUN TAMAMEN AÇILMASINI BEKLİYOR
Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘sessiz sedasız bir gün açarız’ dedikten sonra hizmete aldığı Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı’nın Hatay ve İzmirspor İstasyonları ile ilgili durumunu da değerlendirdi. Basın mensuplarının sorusu üzerine Bakan Yıldırım, tam konuya girecekken hemen arkasında bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Yıldırım’ın kulağına, “Açtı ama sadece tek yön çalışıyor. İki hat aynı anda işlemiyor” dedi. Bunun üzerine Yıldırım, “ İki yeni istasyonun hizmete girmesi hayırlı olsun. Uzun yılardır devam eden metro inşaatı nedeniyle Hatay'da çok ciddi mağduriyetler vardı. Şimdi tek hatlı da olsa iki yeni istasyonun açılması sevindirici bir şey. Ama İzmir metrosu inşaatı ile ilgili sıkıntıları hepimiz biliyor. İzmirliler, metronun tamamın açılmasını bekliyor” diye konuştu.

İZMİR’E ZARAR VERİYORLAR
Özelleştirme İdaresi’nin planlarını yaptığı Pasaport’taki yat limanının Koruma Kurulu’ndan olumsuz dönmesi konusunda da soruları yanıtlayan Bakan Yıldırım üstü kapalı eleştirilerde bulundu. Koruma Kurulu’nun ‘bölgenin tarihsel özelliklerine uymuyor’ diyerek ret ettiği proje ile ilgili Yıldırım, “İzmir'de iş yapmak için herkesin gönlünü görmek, herkesin yorulduğu yerde bir han yapmak gerekiyor. Aslında İzmir adına söz söyleyen kurumlar, bazı sivil toplum kuruluşları hizmet ettiklerini düşünüyorlar ama aslında hizmeti geciktiriyorlar. İzmir'i kendilerinden fazla düşünen kimse olmadığını sanıyorlar. Bu da İzmir'e yarar değil zarar veriyor. Pahalıya mal oluyor. Bence, bu alışkanlıkları terk etmek gerek” dedi.
 
SAHİL İZMİR’E KAPALI
Projede uyuşmayan, örtüşmeyen yanların oturulup konuşulabileceğini, görüşülebileceğini ifade eden Bakan Yıldırım, “ Tüm bunlar yapılır ama proje geciktirilmez. Kaybeden İzmir oluyor. İzmir körfezini kuzeyinden güneyine dolaşın. Bir de İstanbul Boğazı’nı dolaşın. Farkı göreceksiniz. Sahil, İzmirlilere kapalı. Sahili, İzmirlilere açmak gerek. Buna karşı çıkmak, önünde durmak, İzmir'e en büyük kötülüktür” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 7 Ocak 2013 Pazartesi 20:06

Kılıçdaroğlununda istanbul belediye başkan adaylığı yanlıştı, aynı şekilde cesaretiniz varmı yanlış demeye:))))) kenti bilenler yönetir kardeşim, bu kadar basit.

Yorumu oyla      11      5  
Erdi 7 Ocak 2013 Pazartesi 12:00

private heralde kılıçdaroğluyla bu bakanları karıştırdı.Kağıthaneye kağıttepe diyen adamın partisinden olman hoşuna gidiyor mu?Kadıköye koysan ümraniyeye gelemez bu adam :D

Yorumu oyla      11      5  
RUMUZ 3 7 Ocak 2013 Pazartesi 10:43

İŞLERİ GÜÇLERİ İZMİRİ KÖTÜLEMEK YOK KÖYKENT YAHU BUNLAR PARİSTEMİ YAŞIYORLAR VELAKİ ÖYLEDİR SAYIN BAKAN 11 YILDIR KİM İKTİDAR NİYE YEPMEDINIZ BELEDİYEMİ FABRİKA KURSUN ,LİMAN YAPSIN,HASTAHANE YAPSIN 80 YILLIK GECEKONDULARI YAPSIN KENTSEL DÖNÜŞÜM DİYORSUNUZ YAPTIĞINIZ KOCA BİR SIFIR Kİ PARASINIDA MİLLETTEN ALACAKSINIZ BELEDİYENİN YAPACAĞI KENTSEL DÖNÜŞÜMLERİ BİLE ENGELLEDİNİZ 2 YILDIR GÖNDERİLEN PROJELERİN ÇOĞUNU HALA ONAYLAMADINIZ YOKSA BU ÜLKEDE CHP Mİ İKTİDAR BUNLAR HEM NALINA HEM MIHINA VURUY

Yorumu oyla      11      5  
AHMET 7 Ocak 2013 Pazartesi 10:09

YAHU HIRSIZIN HİÇ SUÇU YOK BAKAN,VALİ KALKIP BUNU ORTAYA ÇIKARANA KIZIYORLAR BU YAPILAN EXPO'YA İHANETTİR PEKİ BUNU KİM YAPTIRSA SİZ ONA KIZIN YAPANDA SİZDEN BİRİ SEL GÖRDÜKTE KÜTÜK GÖRMEDİK DEMİŞ DOĞRU KÜTÜK PEŞİNDE KOŞANLAR ÇOKTA AZİZ KOCAOĞLU BIRAKMIYOR KÜTÜK KAPASINIZ AKP İZMİRE KÜTÜK KAPMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR AMA YEDİRMEZLER DAHA ŞİMDİYE KADAR ÇOK UĞRAŞTILARDA KAPAMADILAR

Yorumu oyla      12      5  
private35 6 Ocak 2013 Pazar 19:36

izmiri bilmeyen ithal bakanı getirecek kadar yetenekli kendi içinden adam çıkaramayan izmir il örgütü izmiri bildiği kadarıyla izmir hakkında bir bilgilendirme yapsın bakana da, sahilin ne olduğunu görsün.

Yorumu oyla      16      6  
Can Çiler 6 Ocak 2013 Pazar 18:49

Sayın Kocaoğlu,lütfen sayın Bakanımızı birgün İzmir e davet edip İzmir le ilgili bir brifing verirseniz çok iyi olur.Özellikle yağmurun çok yağdığı bir gün olursa çok iyi olur.Hani bilip bilmeden yaşamadan İzmir i sel bastı diyorla ya görsünler.Gerçi bazıları hala körfezin kokusundan söz ediyor İzmir hakkında ahkam kesiyor ya neyse,siz işinize bakın Sayın Kocaoğlu, biz size güveniyoruz.Birazcık şu kadrolarda bir düzenleme yapsanız kimse size söz söyleyemez.

Yorumu oyla      18      6  
Uğur 6 Ocak 2013 Pazar 18:27

kurtar bizi sayın bakanım, Balçova-İzmir belediyelerine kalırsak yandık... İnciraltılı.

Yorumu oyla      12      16  
misafir 6 Ocak 2013 Pazar 17:37

yahu biri şu binali yıldırımı gezdirsin sahilin neresi halka kapalıymış askeri bölgeler haricinde bostanlıdan inciraltına kadar her yer kullanımda güzelbahçeden urla çeşmealtına kadar her yer kullanıma açık bakan tam anlamıyla rezil olmuş hatta istanbulda bile bu kadar sahil kullanım alanı yok bakan herhalde istanbula gitmeyenleri yanıltmak istemiş olsa gerek.

Yorumu oyla      23      8  
private35 6 Ocak 2013 Pazar 14:21

sahilin izmirliye kapalı olduğunu söylemek izmiri bilmediğinin ço açık göstergesidir.İstanbulu bilmesek ona da inanacağız ama neyse konumuz istanbul değil izmir. hataydan sasalıya kendi arabasını kullanarak gidemeyecek olan birinin bu yorumu yapmasıda gayet doğal.

Yorumu oyla      23      6  
private35 6 Ocak 2013 Pazar 11:49

yorum yapsaydın da gözlerimiz dolsaydı keşke:)) Şehircilik bakanı planı hiç kimseye sormadan değiştiriyor, binali durumu bilmeden belediye başkanının serzenişini selden kütük kapmak olarak kendisi değerlendiriyor, kültür bakanı belediye başkanına hak verip bize sorulmadan değişiklik yapıldı deyince bu sefer aziz kocaoğlu sel ve kütük ilişkisini kuruyor.Gündemi yorumlardan takip edip, yorumlara göre yorum yapmak bilgisizliktir, biraz araştırında öyle gelin.

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Temizlik teyakkuzunda son durak Aliağa
Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde başlatılan ve ilçe belediyelerinin ...
İZBAN’ın ‘yıldızı’ Şirinyer!
Yılı yüzde 42 yolcu artışıyla noktalayan, İzmir halkının en önemli toplu ...
Konak’ta tarih ayağa kalkıyor!
Kentin her noktasında, tarihi canlandıran restorasyon çalışmalarıyla İzmir’e ...
 
Kocaoğlu yine İnciraltı’nı konuştu: Doğru plan uçurur!
AOSB’deki sanayici ve işadamlarıyla sabah kahvaltısında buluşan Başkan ...
‘Mavi kapaklar’ı Tartan kurtardı!
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 3 yıldır yürütülen ...
Karşıyaka’da ‘tarihi atak’: 6 yeni müze yolda
Karşıyaka’nın butik müzelerine yenileri ekleniyor. Kentte, son 5 yıl içinde ...
 
Başkan Sındır'dan dayanışma gecesi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, aynı gecede Makedonya ...
Emekli hastanın yüzünü güldüren hediye
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye Semtevi'nde toplanan ...
Kocaoğlu: Tapu bizde olsa da araziyi köylü kullanır
Bergama ve Kınık’ta toplantılar yapan Başkan Kocaoğlu köy tüzel kişiliğine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva