HABERLER>POLİTİKA
25 Nisan 2016 Pazartesi - 07:43

Yıldırım İzmir’de ‘gelin alma’ya gitti!

Bakan Yıldırım Ödemiş’teki temaslarının ardından İzmir ziyaretlerinin finali Beydağ’da yaptı. Yıldırım, Hatice Yüksel ve Selçuk Boncuk çiftinin "gelin alma" merasimine katıldı.

Yıldırım İzmir’de ‘gelin alma’ya gitti!

Ödemiş'te doğalgaz hattının ilk kaynak töreninin ardından muhtarlarla bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, muhtarların siyasi iradenin kılcal damarları gibi vatandaşa en yakın ve demokrasinin yerelde en güçlü temsilcileri olduğunu belirtti.

- ÖDEMİŞ'TE İLK KAYNAK YILDIRIM'DAN: KONU VATANDAŞIN DERDİ OLUNCA... 

Yıldırım, yerinden yönetim adına büyük adımlar atıldığını, ancak İzmir'de büyükşehir belediyesinin muhtarlarla ilişki konusunda, bütçesi gelmesine rağmen gerekli çabayı gösteremediğini bildirdi. Yıldırım, "Hizmette bazen siyasete, ne kadar oy verildiğine baktı." diyerek, şöyle devam etti: "Bunlar yanlış şeyler, hizmette siyaset olmaz. Siyasete göre hizmeti ayarlamaya başlarsanız o zaman kardeşliğimize zarar verirsiniz. Siyasi düşünce farkı gözetmeden hizmetleri herkesin ayağına götürmek gerekir. Bunun için, ülkenin doğusu ile batısını, kuzeyi ile güneyini birleştirmek için 24 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Şimdi İzmir'de ne varsa Hakkari'de var. Iğdır'da, Ağrı'da, Bingöl'de havaalanı var. Orası doğudur demedik. Dedik ki Türkiye'nin doğusu ile batısı aynı olacak. Terörün istismarını elinden alacağız dedik."

Türkiye'de iletişimin, göreve geldiklerinde Afrika seviyesinde bulunduğunu, bugün ise 4,5G ile dünyada bir numara hale geldiğini vurgulayan Yıldırım, hükumet olarak görevlerinin, fedakarlığı karşısında millete hak ettiği hizmetleri, dünyadaki birçok ülkenin ilerisinde sunmak olduğunu belirtti.

"BAŞ BELEDİYE YAPMIYORSA, BİZ YAPACAĞIZ"
Bakan Yıldırım, "Ne dedik, 35 izmir 35 proje. Olmaz yapılmaz falan, filan... Siyaset yapacaklar ya... Maalesef orada da bir kez daha çakıldılar. 7 tanesini bitirdik, diğerleri de devam ediyor. Milim şaşma yok. Ne söz verdiysek onu yapıyoruz. Çünkü biz, Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundayız. Ne diyor; söz verdiğimizi yapacağız, yapamayacağımızın da sözünü vermeyeceğiz. Size karşı hep açık, dürüst olduk. Hayalleri boşa çıkaracak işlerin içinde olmadık." diye konuştu.

Hava yolunun halkın yolu olduğunu, Türkiye'nin dünya ile yarışan bir hava yolu şirketinin bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, "İzmir'e en güzel terminali yaptık. Yurt dışına doğudan uçuşları başlatıyoruz. Onun da kararını aldık. İzmir'e son 12 yılda 30 milyarın üzerinde yatırım yaptık. Bundan sonra da yapacağız." ifadesini kullandı.

Belediye başkanı ve dernek başkanından muhtarların sorunlarına dair dosyalar aldığını, çözümü için elinden geleni yapacağına dikkati çeken Yıldırım, "Baş belediye yapmıyorsa, hiç merak etmeyin biz yapacağız. Nasıl yapacağız? Onlara gönderdiğimiz paradan kesip yapacağız. Yağma yok. Hem parayı alacaksın hem hizmet yapmayacaksın. Ya da buraya yapayım, şuraya yapmayayım demeyeceksin." dedi.

YENİ ANAYASA
Bakan Yıldırım, Türkiye'nin kurtuluşunun yeni bir anayasa, güçlü bir siyasi irade ve başkanlık sisteminden geçtiğine işaret ederek, şunları kaydetti: "7 Haziran'da istikrarın kaybolmasının ne anlama geldiğini bu millet gördü. Artık Türkiye'nin zaman kaybetmeye vakti yok. Aradaki farkı kapatması lazım. Büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlere ulaşmamızın, onun da ötesine geçmemizin yolu istikrar ve başkanlık sistemidir. Yapılan eleştirilerin hepsinin tamamen zırva olduğu, yok diktatörlük olacakmış, bunun da zırva olduğu ortaya çıkacak. Başkanlık sistemiyle belediye bakanlığının farkı yok. Ödemiş'in başkanı Mahmut Badem, Türkiye'nin başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Başkanlıkta da, başkan ayrı seçiliyor, meclis ayrı seçiliyor. Millete karşı dürüst olalım, doğruları söyleyelim. Başkanlığa karşı olmak yerine çalışın, siz de başkan olun. Önünüzde duran mı var? Çalışan dağları aşmış, çalışmayan düz yolda şaşmış. Bunlar düz yolda şaşıyorlar."

YILDIRIM, "GELİN ALMA" MERASİMİNE KATILDI
Bakan Yıldırım, daha sonra Beydağ'a geçerek, Hatice Yüksel ve Selçuk Boncuk çiftinin "gelin alma" merasimine katıldı.

Kız evinin kapısının açılması için gelinin kardeşine para veren Yıldırım, daha sonra evde hayır duaya katıldı, genç çifte nasihatlerde bulundu.

Çiftin düğününe katılan Yıldırım daha sonra ilçeden ayrıldı. (a.a)

 
‘Kilis’ harekatı: Koalisyon güçleri IŞİD’i vurdu!
 
Nusaybin’de hain tuzak: 2 şehit, 2 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meral Akşener Kocaeli’de üçlü çektirdi!
Eskişehir’de oynanan Bölgesel Amatör Lig müsabakası sonrası Milliyetçi ...
Ve HDP İzmir'in yeni eşbaşkanları belli oldu
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İzmir'de yapılan ...
Erdoğan'dan Adana'da 'Dolmabahçe' çıkışı
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Makina Sanayi A.Ş. Adana fabrikası ...
 
MHP Bayraklı’da istifalar devam ediyor
Geçtiğimiz ay içerisinde değişim yönünde imza veren ve çeşitli problemleri ...
CHP'li Sertel okullardaki cinsel istismarı Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’deki okullarda 2016 yılının ...
AK Parti İzmir'i sarsan ölüm
AK Parti İzmir teşkilatı şok bir haberle sarsıldı. Büyükşehir Meclis Üyesi ...
 
İzmir'de CHP'li gençlerden yazar Armağan'a protesto!
CHP İzmir Balçova Karşıyaka Gençlik Kolları üyeleri, sosyal medya hesaplarından ...
CHP İzmir’de alternatif 23 Nisan!
CHP İzmir İl Örgütü alternatif 23 Nisan kutlamaları kapsamında Cumhuriyet ...
"O anlayış ulusal egemenlikle bağdaşmaz!"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva