HABERLER>POLİTİKA
24 Nisan 2016 Pazar - 15:53

Ve HDP İzmir'in yeni eşbaşkanları belli oldu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İzmir'de yapılan olağanüstü il kongresinde yaptığı konuşmada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ve AK Parti'yi eleştirdi. Kongrenin sonunda Gülay Bilici ve Muhafiz Güleryüz HDP İzmir'in yeni eşbaşkanları oldu.

Ve HDP İzmir in yeni eşbaşkanları belli oldu

Selahattin Demirtaş, partisinin İzmir'de eş genel başkanları tutuklandığı için olağanüstü yapılan ilk kongresine katıldı. Tutuklanan eş il başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan'a çalışmalarından dolayı teşekkür eden Demirtaş, "Cezaevine güçlü bir alkışla selam gönderiyorum. Kongreler yenilenmek, sorgulama yapmak, eksiklerimizi masaya yatırmak için bir fırsattır. Her il ve ilçe kongremiz bize bu fırsatı veriyor. İzmir'de HDP'nin büyüyen siyasi çizgisinin bununla hızlanacağını biliyorum" dedi. 

YENİ EŞBAŞKANLAR BELLİ OLDU
Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan, HDP İzmir milletvekilleri Müslüm Doğan, Ertuğrul Kürkcü, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile partililerin katıldığı kongrede, Gülay Bilici ile Muhafiz Güleryüz, HDP İzmir Eş Başkanlığına seçildi. 

"KARDEŞLİKSE İÇİ DOLU, HAKİKİ OLMALI"
Demirtaş, sözde Ermeni soykırımından söz ederken, "Bu toprakları tekleştirmek için dayatılan tekçi politikalar halklarımıza çok büyük acılar yaşattı. 1915 İttihat Terakkisinin suçunun yarattığı günahları taşımak zorunda değiliz. Geçmişteki hatalarla yüzleşerek ancak güvenli bir şekilde geleceğe bakabiliriz. Aksi takdirde sahte kardeşlik, yurttaşlık anlayışı ile nereye kadar gidebiliriz? Kardeşlikse içi dolu hakiki olmalı, eşitlik, adaletse içi dolu olmalı" diye konuştu.

Ülkenin doğusunda ne olup bittiğinden batıda yaşayanların haberdar olmadığını ileri süren Demirtaş, "Sivil katliamın yaşandığı yere gözlerinizi dikin. 'Aman ha terörle mücadele yapılıyor' deyip geçmeyin, defteri kapatmayın. Terörle mücadele adı altında kitle katliamları yapılıyor. Ağır insan hakları suçları işleniyor" dedi. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cizre, Yüksekova, Nusaybin'de yaşananlar yaşanmamış gibi davranırsak Türk- Kürt kardeşliğini nasıl savunacağız? İzmir'de bir adaletsizlik yaşandığında Antep, Adıyaman, Ağrı ona sessiz kalmamalı. Orada bir adaletsizlik yaşandığında sessiz kalınmamalı. Ne olursa olsun HDP'yi suçlayan bir ekip var. İsmi gazeteci ama gazetecilikle alakası yok. Televizyonda yorum yapan, para alan zır cahil insanlar var. Bunlar kalemini satmıştır, kiralamıştır. HDP'ye saldırdığı kadar prim alır sosyal medyada da böyledir. Siz sadece sosyal medyayı okusanız dinlesiniz, sanırsınız ki Cizre'yi yakan Sur'u talan eden HDP'dir."

Selahattin Demirtaş, Manisa'da il kongresi hazırlıkları sırasında 52 parti yöneticisinin tutuklandığını belirterek, "Bizler kimsenin dümen suyunda değiliz. Direnen sadece biz kaldık. AKP ve Saray'daki zat da dahil barış dendiğinde ürperiyorlar. Onu da sadece biz söylüyoruz" dedi.

Dokunulmazlıkların kürsü dokunulmazlığı dışında kalkmasını istediklerini anlatan Demirtaş, "Milletvekillerinin tutuklanmaması lazım. Bunun da bir güvencesi olmalı. Bunun dışında kimsenin dokunulmazlığı olmasın" diye konuştu.

"AKP SAPKIN TARİKATA DÖNÜŞTÜ"
AK Parti'nin siyasi parti olmaktan çok sapkın bir tarikata dönüştüğünü öne süren Selahattin Demirtaş, sert eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

"İslam adı altında sapkın bir tarikatın hal ve hareketlerini görüyoruz. Şeyhleri de cüppesiz Ahmet Hoca. Memleket cüppelisinden ne hayır gördü ki cüppesizinden hayır görecek. Bildiğiniz sapkın tarikat ya. Bu sapkın tarikata göre çocuk istismarı normaldir, bir kereden bir şey olmaz. Rüşvet yemek normaldir. Suçlayamazsınız. Bu sapkın tarikata göre kadınları köle pazarında satmak normaldir. Cenazelere işkence yapmak normaldir. Bir kadının ölü bir kadının bedenini çıplak teşhir etmek normaldir. Kumar oynamak normaldir. Onlar için bunların hepsi mubahtır, suçlayamazsınız. Bu sapkın tarikata dönüşmüş anlayışın her tarafından tel tel döküldüğünü, toplumu zehirlediklerini görürsünüz. İnsanların evlerini yıkmak normaldir. Ev ev arama yapıyorum adı altında evlere girip insanların yatak odasına girmek normaldir. Tek bir eleştiri duymadık bunlardan. İnsanların malına mülküne el koyuyorlar. Paralelle mücadele adı altında mallarına el koyuyorlar. Kayyum adı altında mallarını şirketlerini arabalarını gasp ediyorlar. Hükümet gasp yapıyor normaldir, mubahtır. AKP eliti karaktersiz yazar, çizer tayfasıyla birlikte memleketi soyup soğana çevirdiler. Biz eleştirince vatan haini onlar vatansever. Siz sapkın bir tarikatsınız başka bir şey değilsiniz. Sapkın bir tarikatın pratik politikalarıyla mücadele ediyoruz."

Selahattin Demirtaş, iktidarın Suriyeli sığınmacıları kullanarak demografik yapıyı değiştirmeye çalıştığını sözlerine ekledi. (dha/aa)

 
Bucaspor kurtuluş umudunu son maça taşıdı: 2-0
 
Dikili'de çocuk istismarına karşı pedal çevirdiler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Adana'da 'Dolmabahçe' çıkışı
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Makina Sanayi A.Ş. Adana fabrikası ...
MHP Bayraklı’da istifalar devam ediyor
Geçtiğimiz ay içerisinde değişim yönünde imza veren ve çeşitli problemleri ...
CHP'li Sertel okullardaki cinsel istismarı Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’deki okullarda 2016 yılının ...
 
AK Parti İzmir'i sarsan ölüm
AK Parti İzmir teşkilatı şok bir haberle sarsıldı. Büyükşehir Meclis Üyesi ...
İzmir'de CHP'li gençlerden yazar Armağan'a protesto!
CHP İzmir Balçova Karşıyaka Gençlik Kolları üyeleri, sosyal medya hesaplarından ...
CHP İzmir’de alternatif 23 Nisan!
CHP İzmir İl Örgütü alternatif 23 Nisan kutlamaları kapsamında Cumhuriyet ...
 
"O anlayış ulusal egemenlikle bağdaşmaz!"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Davutoğlu: Ya hep beraber var olacağız…
Başbakan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumu'ndaki ...
CHP İzmir’de koltuk Aslı Ulu’nun: İktidar olabiliriz!
CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan alternatif 23 Nisan kutlamasını gerçekleştirdi. ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva