HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2016 Cumartesi - 13:57

CHP İzmir’de alternatif 23 Nisan!

CHP İzmir İl Örgütü alternatif 23 Nisan kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndan çelenk sunumu yaptı. Törenin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu Meydanı’ndaki etkinliğine katılmak için kortej yürüyüşü yaptı.

CHP İzmir’de alternatif 23 Nisan!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için alternatif bir kutlama programı düzenledi.

- CHP’NİN ‘YENİ BAŞKANI’NDAN İKTİDAR MESAJI!...

İl Binası’nda Başkan Alaattin Yüksel’in koltuğunu 14 yaşındaki Aslı Ulu’ya devrettiği törenin ardından kutlama Cumhuriyet Meydanı’na taşındı.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunu yapıldı.

Törene İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu, il yöneticileri, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, gençlik ve kadın kolları yöneticileri, meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.



CHP İzmir İş Başkanı Alaattin Yüksel çelenk sunumunun ardından bir konuşma yaptı.

Yüksel, cumhuriyetin kurulu tarihi ile ilgili sürece değinerek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Aynı zamanda kurtuluş savaşımızı da yöneten, Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920'de resmen kurulmuştur.  Bu kararla saltanatın ve hilafetin kaldırılmasına giden yol açılmıştır. TBMM'nin açılışı ile yeni bir Türk devleti doğmuş, laik, demokratik, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. TBMM'nin açılışı, ulusal egemenliğin ilanıdır. Halkın kendi kendini yönetme kararıdır. Yani demokrasinin doğuşudur. TBMM kuruluşunun ardından,  Ankara başkent ilan edildi. 1921'de kabul edilen anayasada "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi kabul edildi ve 1 Kasım 1922'de saltanat kaldırıldı. TBMM 29 Ekim 1923'te cumhuriyeti ilan etti. 1924'te hilafeti kaldırdı. Böylece laik demokratik, genç Türkiye Cumhuriyeti doğdu. Atatürk devrimlerinin önü açıldı ve biz onu sonsuza dek yaşatacağız. 23 Nisan bir ulusun, Türk milletinin karanlıktan aydınlığa kavuştuğu gündür. Mustafa Kemal atatürk önderliğinde dünyanın en güçlü emperyalist ülkelerine karşı verdiğimiz kurtuluş savaşının zaferlerle taçlandırıldığı gündür. kolay olmadı, bağımsız genç Türkiye Cumhuriyetinin doğuşu. Al bayrağımıza rengini veren şehitlerimizin kanı vardır temellerinde, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadelede can veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyor ve eserlerini yaşatacağımıza söz veriyoruz” dedi.

ÇOCUKLARI BAYRAMLARDAN MAHRUM BIRAKAN ANLAYIŞI…
Sözlerine devam eden Yüksel, ülkenin içinden geçtiği zor günlere değinerek, “Türkiye'de 10 ayda 12 çocuk öldü, 1.000 çocuk yetim ve öksüz kaldı. Ülkemizde atamızın söyleyişiyle "geleceğin gülü, yıldızı ve ikbal ışığı olan" 7 milyon çocuk şiddetli bir yoksulluk içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bu bayram aslında en çok onların bayramı. Onları bu bayramlardan mahrum bırakan anlayışı yok edip, çocuklarımızın hayalindeki Türkiye'yi kurmak tek amacımız... Bu duygu ve düşüncelerimle; şehit cenazelerinde babalarının tabutlarına sarılıp ağlayan, gerici eğitim sisteminin kurbanı, tacize-tecavüze uğrayan, anne karnında, 3 yaşında vurulup ölen, evleri başına yıkılan, savaş politikaları nedeniyle denizlerimizde-sahillerimizde minik, cansız bedenlerini görmediğimiz, öksüz-yetim-yoksul çocukların olmadığı, barış ve huzur için de kutlayacağımız bayramlarımız olsun. Atam;  senin bütün dünya ve şehit çocuklarına armağan ettiğin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramını,  huzurun da kutlamaya geldik. Teröre verdiğimiz şehitlerimizin en çok hatırlanması gereken bugünde, bir kez daha size ve tüm cumhuriyet şehitlerimize rahmet, minnet ve şükranlarımızı sunuyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütü olarak, aziz milletimizin geleceğini emanet ettiği çocuklarımızın bayramını kutluyor, ulusal egemenliğimizin sonsuza dek sürmesi için, mücadeleye kararlı olduğumuzu, siz değerli halkımıza bir kez daha duyuruyoruz. Kutlu olsun 23 Nisan, kutlu olsun bayramımız.. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri yaşasın çocuklarımız için kuracağımız özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye yolundaki mücadelemiz” ifadelerini kullandı.

GÜNDOĞDU’YA YÜRÜYÜŞ
Törenin ardından çocuklarla fotoğraf çekilen Yüksel, daha sonra tüm örgütle birlikte Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. CHP İzmir Örgütü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği etkinliğe katıldı.

Yürüyüş sırasında Akhisar Belediyespor ile Beşiktaş’ın Manisa’da yapacağı maç öncesi Kordon’da toplanan Beşiktaş taraftarları ile CHP İzmir Örgütü birlikte slogan atarak, eğlendi.

 
"O anlayış ulusal egemenlikle bağdaşmaz!"
 
Mardin’de hain tuzak: 12’si polis 15 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 24 Nisan 2016 Pazar 11:45

Paralel kutlama.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"O anlayış ulusal egemenlikle bağdaşmaz!"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Davutoğlu: Ya hep beraber var olacağız…
Başbakan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumu'ndaki ...
CHP İzmir’de koltuk Aslı Ulu’nun: İktidar olabiliriz!
CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan alternatif 23 Nisan kutlamasını gerçekleştirdi. ...
 
Salon tartışmasında son raunt: Kaya'dan TMMOB'a yaylım ateşi!
AK Parti Kadın Kolları etkinliği için Tepekule Kongre salonunun tahsis ...
Delican’dan 23 Nisan mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Meral Akşener’den İzmir’e miting çıkarması!
MHP Genel Başkan Adayı Akşener 7 Mayıs’ta Gündoğdu Meydanı’nda miting yapacak.
 
Bakan Yıldırım'dan Küçük Menderes turu!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yarın (Pazar) ...
Anıtkabir’deki törene damga vuran ayrıntı!
23 Nisan kutlamaları devlet erkanının Anıtkabir'i ziyareti ile başladı. ...
Sındır: 23 Nisan bağımsızlıktır!
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva