HABERLER>POLİTİKA
31 Ağustos 2012 Cuma - 18:05

Yıldırım’dan Yüksel’e nükte: İstifasına gönlümüz razı olmaz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Foça’daki terör saldırısı ile ilgili bir bulgunun henüz olmadığını söyledi. Yıldırım, Aydın Şengül ve Alaattin Yüksel kavgası sonrasındaki istifa resti için ise, “Arkadaşlara önerim kendilerini riske atmasınlar. Hayatını ortaya koymasın” dedi.

Yıldırım’dan Yüksel’e nükte: İstifasına gönlümüz razı olmaz

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Foça’da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Amfibi Deniz Birliği’ni ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bombalı saldırı ve ardından gelen iki şehit ile sarsılan birliğe taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunan iki bakan daha sonra Foça Balıkçı Barınağı’nda yeni av sezonunu açtı.
 
Foça Belediye Tesisleri’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Cahit Kıraç, İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, Hamza Dağ, Nesrin Ulema ve Erdal Kalkan’ın da bulunduğu yemek programına katılan Bakan Yıldırım, askeri tesislerde yetkililer ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Yıldırım, “Geçtiğimiz günlerde Foça’da hain terör örgütü bir eylem gerçekleştirdi ve iki şehidimiz oldu. Yaralılarımız oldu. Bir kez daha şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza da geçmiş olsun diyoruz. Amfibi Deniz Birliği’ne geçmiş olsun ve taziye ziyaretinde bulunduk. Tabi ki emniyet gerekli çalışmaları yapıyor. Gaziantep’de meydana gelen bir saldırı ve benzer olay var. Bunlarla birleştirilerek değerlendirilmesi yapılıyor. Bağlantı olur mu olmaz mı ona bakılıyor. Şu ana kadar somut bir bilgiye ulaşılamadı.” dedi. Bakan Yıldırım Foça saldırısının ardından İzmir’in gösterdiği tavır ve davranışın takdir edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 
“YÜKSEL’İN İSTİFASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMAZ”
Bakan Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel arasında yaşanan tartışmalara da değindi. Gazetecilerin, İZBAN’a yapılan devlet ve belediye yatırımları ile ilgili tartışmaları sorması ve Yüksel’in istifa resti ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, “İzmir’de milletvekili sayısının azalması, istifanın olması bizim pek razı olacağımız bir şey değil. Onun için vekilimizin istifa etmesine gönlümüz razı olmaz. O yüzden İZBAN’a yapılan yatırımın kimin tarafından yapıldığı çok açık ve net belli. Hat tamamen Devlet Demiryolları’nındır. O hattın üzerine kurulan şirket, belediye ve demiryolları da yatırım yapmıştır. Sürekli bu konunun siyaset malzemesi yapılmasına İzmirli artık rahatsız oluyor. O yüzden benim arkadaşlara önerim kendilerini riske atmasınlar. Hayatını ortaya koymasın. Olay bellidir. Bu konuyu burada kapatalım. Kimse de istifa etmesin. İZBAN da çalışmaya devam etsin” diye konuştu.
 
YAT LİMANI YENİDEN İHALE EDİLECEK
Yıldırım, Balıkesir Ayvalık’a, oradan da Çanakkale’ye gidecek olan fakat Menemen’den sonra yavaşlayan duble yol çalışmaları hakkında sorulan soruları da yanıtladı. Yıldırım, güzergah üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yıldırım, “Koyundere, Harmandalı Kozbeyli arasında kilometrelik çalışma devam ediyor. Önümüzdeki yıl da çalışmaları sürecek. Bağlantı yolları da yapılacak” dedi. Yıldırım, Foça Yat Limanı Projesi’nin yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirileceğini anlatırken, “Bir iki deneme yapıldı ama yeterli ilgi görmediği için olmadı. Şartlar tekrar gözden geçirilip yeniden ihaleye çıkartılacak” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sami 1 Eylül 2012 Cumartesi 18:51

elleme syn bakan yüreği varsa etsin zaten etmezya hoş

Yorumu oyla      11      5  
osman 1 Eylül 2012 Cumartesi 00:01

sayın allattin milletvekili lambanız söndu aydınlanmak istiyorsanız izmirin yatırımlarıyla aydın vekilim millet hizmet sevdalısı fikirleriyle doğru ışığı notere tutuyor keskin sirke küpüne zarar verir

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ya bedel ödeyeceğiz ya da bağımızlığımız kaybedeceğiz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç, Türkiye’nin zor bir süreçten ...
Tarihi davaya ‘Keskin’ bakış: Altın yere düşmekle…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden CHP Genel Başkan ...
‘İkinci Adam’ İzmir örgütüne konuk oldu/gündeme baktı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İl Örgütü ziyareti sonrasında ...
 
Çıray: İsrail'le hükümet arasında gizli antlaşma var mı?
Bir TV programına katılan Abdüllatif Şener Erdoğan'ın Hamas lideri Halid ...
MKYK’da veda etti: Hakkınızı helal edin!
Başbakan Erdoğan, MKYK’da çalışma arkadaşlarına sürpriz bir armağan vererek vedalaştı.
Güler Zafer Bayramı’nı Zafer’in sahibi ile kutladı!
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, 30 Ağustos ...
 
Kılıçdaroğlu Sosyalistlerin başkan yardımcısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı ...
Keskin’den birlik çağrısı: Kimseye dudak bükmek yok!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Karabağlar Uğur Mumcu Tesisleri’nde ...
AK Parti Çiğli evlere konuk ailelere derman oluyor
AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ev ziyaretleri kapsamında yardıma ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva