HABERLER>POLİTİKA
31 Ağustos 2012 Cuma - 13:04

‘İkinci Adam’ İzmir örgütüne konuk oldu/gündeme baktı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İl Örgütü ziyareti sonrasında ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘İkinci Adam’ İzmir örgütüne konuk oldu/gündeme baktı!

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Haluk Koç ve TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i makamında ziyaret etti.

‘İkinci Adamı’ Keskin ziyaret sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İNŞALLAH GELECEK YIL KARNI AĞRIMAZ!
Keskin, Zafer Bayramı'nın kutlamasına yönelik engellerin siyasal amaç taşıdığını ifade ederek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün rahatsızlığı nedeniyle katılım gösterememesini kinayeli sözlerle eleştirdi. Keskin,''Geçen yıl şiddet ve deprem gerekçesiyle kutlamalar rafa kaldırıldı. Bu sene de ne tesadüf ki Cumhurbaşkanımızın kulağındaki rahatsızlık etkinliklerin kaldırılmasına gerekçe gösterildi. İnşallah gelecek yıl da Cumhurbaşkanımızın karın ağrısı bu konuda gerekçe olmaz'' ifadelerini kullandı.
 
AK PARTİ İSLAMİ ÜTOPYA DAYATIYOR!
AK Parti Hükümeti’nin İslami dokulu ütopyasını Türkiye’ye dayatmaya çalıştığını ifade eden Keskin, “Siyasal iktidar ulaşmak istediği hedefin zeminini hazırlıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı kolay kazanılmadı. Birçok olumsuzluk içinde gerçekleştirildi. Yaşadığımız bazı olumsuzlukları gerekçe gösterilerek sanki ulusal bağımsızlık savaşımız çok rahat bir ortamda geçleştirilmiş gibi bir algı yaratılarak ve bayramların onların kutlanmasını engellemeye çalışmak siyasal amaçlı yaklaşımlardır. İktidar Cumhuriyet kazanımları yerine İslami dokulu kendi ütopyasını Türk toplumuna kabul etmenin peşindedir. Bunu başaranbilmek için de toplumu dönüştürme projesini uygulamaktadır.Sistemden bir tuğla çekerek, sistemin ana sütunlarını çökertmenin çabası içindedir.Bunun içinde simge günlerimizi insanların belleklerinden silinmeye çalışılmaktadır” diye konuştu.
 
CHP’NİN TESLİM ALINAMAYACAĞINI GÖSTERDİK
Keskin, 30 Ağustos için partinin tüm örgütlerinin yönetmeliği dikkate almadan resmi törenlerin dışında alternatif kutlama yapma talimatı verdiklerini ve bu görevin layıkıyla yerine geldiğini bildirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Bu konuda örgütümüze şükranlarımı sunuyorum. Biz kutlamaların iptal edilme girişimlerinin Cumhuriyetin kazanımlarını zihinlerden silmeye yönelik bir çaba olarak görüyoruz. Bu Cumhuriyet'e karşı bir kalkışmadır. Bunu içimize sindiremiyoruz. Bazı yerlerde güvenlik güçleri iktidarın müfreze kolu gibi hareket ederek etkinlikleri yürüten arkadaşlarımıza güç kullandılar. Ama örgütlerimiz CHP'nin teslim alınamayacağını ve siyasal iktidarın tutsağı olmayacağımızı gösterdi. Bu direnç benim mücadele azmimi ve heyecanımı arttırdı. İktidar olacağımıza olan inancımızı yeniden arttırdı” şeklinde konuştu.
 
MÜLTECİ KAMPLARI HAKKINDA…
Türkiye'deki mülteci kamplarda topraklarımızın keyfi bir yaklaşımla başka ülkenin insanlarına tahsis edildiğini iddia eden Keskin, “Bu konuda herhangi bir yasal düzenleme yok. Parlamentoda karar alınmadı. Önümüzdeki günlerde partinin bu konuda atacağı adımları yetkili kurumlarla görüşerek şekillendireceğiz” dedi.
 
BAŞBAKAN BANA HAK VERDİ
Keskin dün Anıtkabir’deki tören sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeye de bir kez daha açıklık getirdi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demiştaş'ın PKK'nın geniş bir alanda hakimiyet kurduğu iddialarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sorduğunu da anlatan Keskin, şöyle konuştu: '' Başbakan bu iddiaların doğru olmadığını ve propagandaya yönelik olduğunu söyledi. PKK'nın değirmenine su taşımaya yönelik bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Bu konuda bir televizyon programına çıkarak toplumu tatmin edici bir açıklama yapacağını da söyledi. Dokunulmazlıklarla ilgili bir düzenlemenin Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu da vurguladı. Ben de BDP'li milletvekilleriyle PKK'lıların buluşma görüntülerinin kendisini rahatsız ettiği kanaatindeyim. İlerleyen dönemde bu noktada düzenlemeler yapılacak. Ayrıca 800 metre mevzilli füzelerin yerine 2.5 km mevzile ulaşabilecek yeni füzelerin yapılabileceğini söyledi. Mayına dayanıklı ciplerin ülkemizde üretildiğini ve bunların terörle mücadelenin hizmetine sunulacağını da belitti. Ben de bu konuda biraz eleştirel bir tavır koydum. Bu önlemin biraz geç kaldığını ve Türkiye'nin bu konuda insanların ölümünü geçiktirecek önlemleri almada geç kalındığı, karakol yapılanması ve askeri teçhizat konusunda doğru bir yapılanma izlenilemediğini söyledim. O da bu konuda bana hak verdi. Ancak başbakan bu konuda terörün ortaya çıkışından beri de bir eksiklik olduğunu kaydetti'
 
KADINLAR ÖN PLANDA
Bugün kutlanacak 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde kadınların ön planda olmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Keskin, '' Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve şiddet konusunda kadınlarımızın ön plana çıkmasını gerekiyor.. Cumhuriyetin korunmasında ve barışın hakim olmasında kadınlarımıza rol düşüyor. Bu nedenle 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde kadınlarımızı ön plana çıkaracak bir proje geliştirdik. Kadınlarımızın katılımıyla bu günü kutlayacağız'' dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıray: İsrail'le hükümet arasında gizli antlaşma var mı?
Bir TV programına katılan Abdüllatif Şener Erdoğan'ın Hamas lideri Halid ...
MKYK’da veda etti: Hakkınızı helal edin!
Başbakan Erdoğan, MKYK’da çalışma arkadaşlarına sürpriz bir armağan vererek vedalaştı.
Güler Zafer Bayramı’nı Zafer’in sahibi ile kutladı!
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, 30 Ağustos ...
 
Kılıçdaroğlu Sosyalistlerin başkan yardımcısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı ...
Keskin’den birlik çağrısı: Kimseye dudak bükmek yok!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Karabağlar Uğur Mumcu Tesisleri’nde ...
AK Parti Çiğli evlere konuk ailelere derman oluyor
AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ev ziyaretleri kapsamında yardıma ...
 
‘CHP’ye gel’ çağrısına ne yanıt verdi?
Refah-Yol ve AK Parti hükümetlerinde maliye bakanlığı ve başbakan yardımcılığı ...
Başbakan’la görüşmesini anlattı: PKK’nın hakimiyeti var mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı bir dizi temas için geldiği İzmir’de çarpıcı ...
CHP İzmir’den 30 Ağustos’a ‘alternatif’ kutlama
CHP İzmir İl Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhuriyet ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva