HABERLER>POLİTİKA
9 Ocak 2014 Perşembe - 11:48

Yıldırım'dan ilk 'bacanak' açıklaması: İsterse babam olsun!

AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı, ülkeyi sarsan liman operasyonunda gözaltı listesinde bulunan ve adı rüşvet iddialarıyla anılan bacanağı Cemalettin Haberdar hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım dan ilk  bacanak  açıklaması: İsterse babam olsun!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ -  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım’dan ülkeyi sarsan büyük liman operasyonuyla ilgili flaş açıklamalar geldi.

- YILDIRIM’DAN 4 ÖNEMLİ MESAJ: YA YAP YA ÇEKİL!...

- FOTO GALERİ: YILDIRIM'IN GÖZLEME KEYFİ

- YILDIRIM'DAN BACANAK AÇIKLAMASI


Selçuk’taki temasları sırasında operasyon kapsamında polis tarafından kaydedilen teknik takip görüntüleri ve adı rüşvet iddialarıyla anılan ayrıca gözaltı listesinde olmasına rağmen henüz Emniyete gelmeyen bacanağı Cemalettin Haberdar hakkındaki sorulara yanıt veren Yıldırım, ‘Adaletten kaçılmaz’ mesajı verdi.

İSTERSE BABAM OLSUN!
Yıldırım şöyle konuştu: Bu bir adli vakadır. Süreç başlamıştır. Soruşturması devam eden bir iş hakkında bizim bilgi almamız söz konusu değildir. Yargı işini yapsın. Bacanağım olmazsa babam olsun! Yanlış yapan varsa hesabını verir. Hiç kimse bunu oraya buraya çekerek istismar etmeye kalkmasın. Yeri-yurdu bellidir, giderler alırlar ve gereğini yaparlar!

BENİM İŞİM OLMAZ!
Yıldırım bacanağı Cemalettin Haberdar’ın hala gözaltına alınamamış olması sorusuna da “Ne kaçması… Adaletten kaçılmaz! Benim bildiği şehir dışındaydı. Herhalde dönmüştür, gerekeni yapılır” yanıtını verdi. Yıldırım, “Kendisiyle bir görüşmem olmadı. Bacanağımdır ama işiyle gücüyle benim işim olmaz. Biz kendi işimize bakıyoruz” dedi.

“Kimseyi peşinen mahkum etme hakkımız yoktur” diyen Yıldırım, “Gidecekler, sorular sorulacak, ifadeleri alınacak ve gereği yapılacak. Ya beraat edecek ya da mahkemeye sevk edilecek. Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

SUÇ İŞLEYENE GÖZ YUMMAK DA SUÇ!
Yıldırım ayrıca yine zamanlama vurgusu yaparak, “Kötü olan şey şu arkadaşlar… 2011 yılının başında başlayan bir takip var. Bunlar suç işliyorsa fotoğrafını çekip arşivlemek değil suçüstü yapmak gerekir. Suç işleyen göz yummak da suçtur! Üç sene bekleyeceksiniz biz seçime başlayınca böyle bir operasyon yapacaksınız! Yüzde yüz haklı da olsanız bunun izahı yok. Kapanmış, beklemiş, uyutulmuş bir dosya... ‘Biz adayı burada nasıl yıpratırız, nasıl soru işaretleri oluştururuz’ buna yönelik bir faaliyet… İşin öbür tarafına karışmam, yargıyla ilgili iş neyse yürüyecek. Ama manidar dememin arkasındaki sebep budur. 4. sene ortaya konacak bir iş değildir bu… Eğer varsa bir suç ceza kanunun 60. maddesi açıktır. Suçlunun da şüphelinin de hakkını korumak savcıların görevidir. Yargılamadan bütün bilgileri kamuoyuna servis etmek aynı derecede suçtur! Kim olursa olsun. Maalesef Türkiye’de bu yanlış eskiden beri yapılıyor. Bunları düzeltmemiz lazım. Hukuk devletinde kimse suçu ispat olmadan mahkum edilemez. Buna en önce hukuk adamlarının dikkat etmesi lazım” dedi.

17 ARALIK ÖRNEĞİ
17 Aralık operasyonu üzerinden örnekleme yapan Yıldırım, “Bu operasyonda 96 kişi gözaltına alındı. 76’sı serbest bırakıldı. Neydi bunların suçu? Bu başarı mıdır? Yüzde 25 tutuluyor, yüzde 75’i evlerden topla, al, sonra serbest bırak! Daha titiz daha itinalı olmak lazım! İnsanları toplum önünde suçlu olarak ilan etme hakkınız yok” ifadelerini kullandı.

Yıldırım İzmir’de yaşanan Emniyet depremi sonrası Başsavcılığın polise ‘işini yapmadığı’ suçlamasıyla soruşturma açması hakkındaki soruya ise şu yanıtı verdi: Bunlar bizim dışımızda konular… Yargılama sürecinin ne tarafıyız, ne de içindeyiz. Onun için orada yapılan idari hamleler, karşılıklı açıklamalar bizim gündemimizde değil… Bizim gündemimiz yerel seçimler, İzmir seçimleri… Her şeyin cevabını veririz ama üzerimize düşmeyen işlerle de uğraşmayız.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 61 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİ 10 Ocak 2014 Cuma 12:33

A3 YIL TAKİP EDİLİYOR DİYORSUN SUÇÜSTÜ YOK 2/3 RESİMDE BAŞKA BİR ŞEY YOK PARA KUTUSU ÇELİK KASA 3 YIL TAKİP EDİYORSUN GİZLİ DİYA HALA İDDİA AŞAMASINDA KANIT ISPAT DELİL NİTELİĞİNDE BİR ŞEYİN YOK AMA NASIL BİR GİZLİ SORUŞTURMAKİ SABAHIN KÖRÜNDE MEDYA ORDUSYLA BASKINA GİDİYORSUN İKTİDARI ASLA SAVUNMUYORUM BEĞENDİĞİMDE SÖYLENEMEZ AMA İDDİALARA İNANMAM MÜMKÜN DEĞİL MUHALEFETEDE ASAL VE ASLA GÜVENMİYORUM İKTİDARA HAZIR BİR MUHALEFET YOK MAALESEF

Yorumu oyla      12      6  
ERHAN ACAR 10 Ocak 2014 Cuma 12:27

ÖNCEKİ HÜKÜMET BAKANLARINDAN YÜCE DİVANDA YARGILANANLAR OLDU BAŞKA PARTİ BELEDİYE BAŞKANLARI VEKLLERİ BAKANALRI BÜROKRATLARI YARGILANDI AKPLİLER HİÇ BİRİSİNE HIRSIZ ARSZI DİYE TUKAKA YAPMADI ŞİMDİ "İDDİA LAR" 3/5 RESİM SADECE KAMERA SES KAYDI VS YOK SADCE İDDİA VE FOTO O RESİMLER İSE BİNA ÖNÜNDE ÇEKLMİŞ HİÇ BİRİSİ NE .NET DEĞİL DENİZ BEYİN KASEDİ GİBİ CÜBBELİNN KASETİ GİBİ NET DEĞİL SADECE RESİM TÜM TÜRKİYENİN DİLİNDE PARA KUTULARI 4.500 MİLYON YUROLARDAN BAHSEDİLİYOR TÜM MUHALAFET TAMTAM SESLERİ HIRSIZ VAR VS İKTİDAR TUKAKA . İŞTE AKP NİN SIRRI BURDA YİNE GELECEK YİNE İKTİDAR NE YAPARSANIZ YAPIN

Yorumu oyla      12      6  
Babanızla kimsenin derdi yok! 10 Ocak 2014 Cuma 11:54

Sayın Başkan adayı Babanızla kimsenin derdi yok. ADALET'in derdi Genel Müdürünüzün CEMO diye çağırdığı Bacanağınızla ilgili. Siz yeterki SAVCILARA POLİSLERE ENGEL OLMAYIN. Sizden başka ihsan isteyen yok.

Yorumu oyla      14      6  
MM_Buca 10 Ocak 2014 Cuma 11:33

İsterse babam olsun da o zaman niye operasyon yapan emniyetçileri görevden aldınız İzmir'liyi bu kadar safmı görüyorsunuz.

Yorumu oyla      15      5  
KARYAEFESİ 10 Ocak 2014 Cuma 09:15

Bizim Emniyet Yetkililerimiz bir bir kıyıma uğruyor,haksızlık yapılıyor,dürüstlük şuç oldu,teröristler şehit sayıldı,madalya ile onurlandırıldı,neredeyse şeref madalyası verecekler,kaçakçılara tazminat ödendi, ama bu vatanın cefakar polisleri sürülüyor,horlanıyor,tokat atılıyor,sırf bu yüzden tek kişi kalsamda oy vermem size malesef,MHP ye vereceğim ölenceye kadar

Yorumu oyla      18      5  
İZMİRLİ 10 Ocak 2014 Cuma 08:14

ADALETTEN KAÇILMAZ AMA ADALETTEN KAÇIRILIR NİYE OPERASYON YAPAN POLİS VE SAVCILARI GÖREVDEN ALIYORSUNUZ MADEMKİ BİR YOLSUZLUK YOK BU KORKU BU TELAŞ NİYE ADAMA SORMAZLARMI GEZİ OLAYLARI, ERGENEKON, BALYOZ, ASKERİ CASUSULUK YAPILIRKEN KAHRAMAN OLAN POLİS VE SAVCILAR ŞİMDİ NEREDEYSE VATAN HAİNİ İLAN EDİLECEKLER YAZIK!

Yorumu oyla      22      5  
Vatandaş 9 Ocak 2014 Perşembe 23:48

Hep aynı soylem. Suclu varsa acımayız. E tamada arkadas o sucluyu kım tespıt edecek. Tespıt edılen sucluyu kım yakalyacak. Sen 20 gunde 2000 polisin yerini değiştirisen. %58 evet almış referandurumla yapılandırdıgın hsky adalet abakının oyuncağı haline getirisen ve her şeyden ote suçsuz oldugunu soyledıgını çocukları bacanakları hala daha saklarsan kusura bakmayın ama siize kadir bile inanmaz:). Samımı degılsınız. Ve durum bu sefer 2 torba komur 5 paket makarna ıle kapatılmayacka kadar ciddi.

Yorumu oyla      21      5  
alii 9 Ocak 2014 Perşembe 22:57

izmire binali yıldırım yakışır

Yorumu oyla      12      23  
manidar 9 Ocak 2014 Perşembe 21:12

ya arkadaşlar benim bu olay karşındaki düşüncem aksi ispat edilinceye kadar herkes suçsuzdur.ama operasyon aksamı polisler gorevden aliniyor savcilar degişiyor.böyle oluncada herkesin aklina acaba bir seylermi var ustü örtülüyor algısı oluşuyor.yani çok manidar geliyor.güzel bir Türkiye özlemiyle

Yorumu oyla      40      10  
adaletten kaçılmaz 9 Ocak 2014 Perşembe 19:37

Madem adaletten kaçılmaz o zaman getir savcılığa adalete teslim et...

Yorumu oyla      45      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiçek’ten Uzan açıklaması: Mektuba yalanlama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın ...
Bakan Bozdağ'dan Savcı Öz'e sert tepki
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya ...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Singapur'da
Uzak Doğu'da temaslarına devam eden Başbakan Erdoğan, Japonya'nın ardından ...
 
Burhan Kuzu'dan Merkel'e 'Gezi' göndermesi
“Beddua demeyin ama Merkel’i sanki Gezi çarpmışa benziyor”
HSYK kararı sonrası tüm yetkiler Bakan Bozdağ'a
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yetkilerini Kurul başkanı ...
Zekeriya Öz'e giden iki isimden biri O muydu?
Zekeriya Öz'ün Başbakan Erdoğan tarafından kendisiyle görüşmek üzere gönderildiğini ...
 
AK Parti İzmir Milletvekili’nden şok Savcı Öz Tweet’i!
Ali Aşlık bomba açıklamalarıyla Başbakan Erdoğan’ı zan altında bırakan ...
Suriye televizyonu spikeri belediye başkan adayı!
Suriye devlet televizyonunda Türkçe ana haber spikerliği yapan Sevra Baklacı, ...
Başbakanlık'tan Savcı Öz’e jet yalanlama
Savcı Zekeriya Öz'ün iddialarıyla ilgili Başbakanlık'tan bir açıklama ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva