HABERLER>GÜNCEL
12 Ekim 2015 Pazartesi - 11:39

Veysel’in öğretmeninden ülkeyi ağlatan mektup

Ankara’da düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesi meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren 95 kişi arasında bulunan babası İbrahim Atılgan ile mitinge giden 9 yaşındaki Muhammet Veysel Atılgan için okulunda anma töreni düzenlendi. Acı haberi alan arkadaşları ve öğretmenleri gözyaşlarına boğuldu.

Veysel’in öğretmeninden ülkeyi ağlatan mektup

TCDD Diyarbakır Müdürlüğü'nde çalışırken 5 yıl önce çocuklarını daha iyi bir eğitim alabilmesi için Ankara'ya tayin isteyen Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi İbrahim Atılgan ile birlikte bombalı saldırıda hayatını kaybeden oğlu 9 yaşında ki Muhammet Veysel Atılgan için Batıkent'te ki Kürşad Bey İlkokulu'nda anma töreni düzenlendi.
 
Küçük Veysel, 10 Ekim sabahı mitinge katılmak için erkenden kalkan ve babasının elinden tutarak hazırlıkların yapıldığı Tren Garı Kavşağı'na gitti. Hayatında ilk kez mitinge katılacak olmanın heyecanıyla bekliyordu. Hain saldırı onu ve babasını el ele yakaladı. Bombalı saldırının en küçük kurbanı oldu. Babası ile Veysel'in cenazesi dün defnedilmek üzere Batman'a gönderildi. Küçük Veysel anısına bugün okulunda bir anma töreni düzenlendi. Okulun girişinde tüm öğrencilere yakasına küçük Veysel'in fotoğrafı takıldı. Veysel'in kendisi gibi henüz 8-9 yaşlarında olan arkadaşları onun kaybıyla derinden sarsıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Veysel'in öğretmeni Sebahat Yıldırım'ın haberi alır almaz kaleme aldığı mektubu damga vurdu. Mektubu güçlükle okuyan Yıldırım, yaptığı en zor konuşma olduğunu ifade etti. Yıldırım, küçük Veysel'e seslendiği konuşmasında şunları söyledi:
 
"BİZE VERDİĞİN DERSİ ALDIK ÇOCUĞUM"
"Sözlerime nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Şu ana kadar yaptığım en zor konuşma. Ankara'nın göbeğinde barış talebiyle toplanan insanlara yapılan hain saldırının acısı dalga dalga ülkemizin her bir yanına yayılırken çok üzgünüm ki okulumuzu da esir aldı. Her birimizde tarifi mümkün olmayan travmalar yaratan hain saldırıda kaybettiğimiz küçük yavrumuz Muhammet Veysel Atılgan'a seslenmek istiyorum. Mutlaka bir yerlerden bizi izliyordur. Sevgili yavrum, barış şenlik diye çıktığın evinden parçalanmış bedeninle döndün. Acımız tarifsiz ve büyük. O gülen yeşil güzel gözlerin artık dersleri izleyemeyecek, okuyamayacak, yazamayacak. Arkadaşlarınla ben seni asla unutmayacağız. Sizlerin büyüdüğünü görmek gelecekte bu ülkenin çarkını döndüren ama adalete barışa insanlığa güzel günlere döndüren kişiler olmanızı istediğimi sen de biliyordun. Ancak sen barış diyerek bunu dokuz yaşında yaptık. Bize verdiğin dersi aldık çocuğum. Yolun açık ışığın bol olsun. Seni hiç unutmayacağız."
 
Öğrenciler daha sonra sınıflarına gitti. 3/A sınıfında oturmayı çok sevdiği cam kenarındaki sıraya fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı. Sınıf arkadaşları ve öğretmenler bu anlarda göz yaşlarına hakim olamadı.
 
AVUKAT OLMAK İSTİYORDU
Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Veysel Atılgan'ın hayatını kaybetmeden önceki son görüntüleri de kameraya yansıdı. Avukat olmak istediğini söyleyen küçük Veysel, ailesinden de bisiklet, tablet ve bilgisayar istediğini belirtiyor. (dha)

 
Flaş! Davutoğlu: Bir isme çok yaklaşıldı...
 
Sabuncubeli'nde yeni mesai: 150 milyon daha yutacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yas: Gündoğdu'da on binler 'Ankara'ya ağladı
Ankara’da yaşanan kanlı terör saldırısının ardından DİSK, KESK, TMMOB ...
İzmir’de Suriyeli işçinin korkunç ölümü
İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde, demir kesmede kullanılan spiral makinesi ...
İzmir’deki eylemde gözaltına alınan 66 kişi serbest
İzmir’de, Ankara'daki bombalı terör saldırısını protesto eden gruptakilerden ...
 
İzmir'de zincirleme facia: 2 ölü, 7 yaralı
Menderes'te iki otomobil ve bir hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.
Katliamın en küçük kurbanı Veysel…
9 yaşındaydı Veysel Atılgan. 10 Ekim günü sabah erkenden uyandı, kahvaltısını ...
Katliamın sembol karesinin yürek yakan öyküsü
Şanlıurfa'da öğretmenlik yapan İzzettin Çevik, eşi Hatice ve kız kardeşi ...
 
Flaş! Diyarbakır’dan acı haber: 1 polis şehit
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bölge trafik noktasında zırhlı araca bir ...
İzmir’de polise ateş açıldı!
İzmir’in Menemen İlçesi'nde, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı ...
Şırnak'ta yüzlerce kiloluk patlayıcı bulundu
Şırnak'ta arazide gizlenmiş halde bulunan yaklaşık bin kilogram amonyum ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva