HABERLER>POLİTİKA
7 Ağustos 2022 Pazar - 14:49

Vekil Çelebi tweet silmeye başladı... Berkin Elvan out, 'AK Parti' in!

Sosyal medya paylaşımları ile Cumhur İttifakına yüzünü dönen İzmir Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi hakkında Gazeteci Barış Yarkadaş ve İsmail Saymaz yakın zamanda 'AK Parti'ye katılacağını iddia etti. Ayrıca Çelebi’nin Berkin Elvan’la ilgili paylaşımlarını da sildiği ileri sürüldü.

Vekil Çelebi tweet silmeye başladı... Berkin Elvan out,  AK Parti  in!

EGEDESONSÖZ- 2018 Genel Seçimleri'nde CHP'nin İzmir'den kontenjan adayı olan ve milletvekili seçilan Mehmet Ali Çelebi, Muharrem İnce'nin partiden ayrılıp Memleket Partisi'ni kurduğu dönemde tavrını İnce'den yana yaparak istifa etmişti.

İlerleyen dönemlerde Muharrem İnce ile de arası açılan Çelebi, Memleket Partisi'nden istifa ederek bağımsız milletvekili olmuştu. Kulislerde yeniden CHP'ye dönmek için adımlar attığı konuşulan Çelebi'nin bu isteğinin Kılıçdaroğlu tarafından çok net biçimde geri çevrildiği konuşulmuştu.

Vekil Çelebi bu kez Cumhur İttifakı'na sıcak mesajlar vererek dikkat çekmeye başladı. Çelebi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Görüşlerimi birileri alınacak diye belirlemem.Milli konularda taviz vermedim,vermem. Soranlar olmuş mertçe cevaplayalım: Bu başlıklarda şu an Cumhur ittifakı Millet ittifakından daha net ve daha fazla güven vermektedir. Başınızı kuma gömmeyin,milletimize görüş açıklayın!" demişti.

AK PARTİYE KATILACAK İDDİASI
Gazeteci Barış Yarkadaş, geçen yıl CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne katılan, bu yıl da Memleket Partisi’nden istifa eden İzmir bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılacağını söyledi.

YARKADAŞ: AK PARTİ İLE ANLAŞTI
Yarkadaş, TV100’de katıldığı programda şu açıklamayı yaptı:

Bugün AKP’li bir arkadaşıma sordum, Mehmet Ali Çelebi ile bir irtibatınız mı var diye. Mehmet Ali Çelebi ile AKP grup başkan vekillerinden biri ve AKP MKYK üyesi bir arkadaşımız bir temas kurdular, görüşmeler yaptılar ve Mehmet Ali Çelebi’nin Ekim ayından itibaren AKP sıralarında artık milletvekilliğine devam etmesi hususunda anlaştılar dedi.

İddialarını sosyal medya hesaplarından da devam ettiren Yarkadaş şu paylaşımlarda bulundu:

Dün gece  TV100’de anlattıklarıma ek olarak: Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi’nden istifa ettikten sonra Zafer Partisi ile yakınlaşıyor. Daha sonra ise TBMM Lokantasında MHP’lilerle iki kez yemek yiyor. Bir süre sonra da İYİ PARTİ’ye mesaj yolluyor. Ancak İYİ PARTİ  ittifak ortağı CHP’den ayrılan bir vekili transfer etmenin doğru olmayacağı kararını veriyor. Çelebi bunun üzerine AKP’ye mesaj yolluyor. Bir grup başkanvekili ve bir MKYK üyesi ile görüştükten sonra AKP’ye katılıyor. Herkes “MHP’ye gider” diye yorum yaparken AKP’ye gidiyor. Çelebi, emek vermeden yemek yemenin bir örneği… Biz de zaman zaman partimiz CHP ile bazı konularda ters düştük. Ama bir gün bile üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’den ayrılmak aklımızın ucundan bile geçmedi. Dün gece TV 100’de de söyledim. CHP beni 40 ve 41 yaşında iki kez illetvekili seçtirdi ve TBMM Üyesi olma onuru verdi. Milletvekilliği gelip geçici bir kamu görevidir. Sadece bir daha vekil olabilmek adına bambaşka mecralara savrulmak, en başta bize güvenip oy veren seçmenlerimize saygısızlıktır. Çelebi, tutuklanan komutanlara da ayıp etti.

SAYMAZ: KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE…
Yine Halk TV yazarı İsmail Saymaz, "Mehmet Ali Çelebi, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta partiye katılabilir" iddiasında bulundu.

Saymaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Mehmet Ali Çelebi, geçen hafta AK Partili heyetle ile özel görüşme yaptı. Bu görüşme sonunda AK Parti’ye katılmaya karar verdi. Bir AK Partili yetkili, bana bu bilgiyi doğruladı. Çelebi, öğrendiğim kadarıyla, AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta partiye katılabilir." ifadesini kullandı.

ÇELEBİ: CUMHUR İTTİFAKI DERİM!
Çelebi de sosyal medya hesabından bu iddiayı destekleyen paylaşımlar yaptı. Twitter hesabından paylaşım yapan Çelebi, "Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!" ifadelerini kullandı.

Twitter’dan “Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim. Birçok devre arkadaşım şehit oldu. 40 bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi” diyen Çelebi, “PKK – Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur İttifakı derim!” açıklamasında bulundu.

Çelebi şu paylaşımlarda bulundu:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurtuluş Savaşından sonraki en ciddi ve çok cepheli EGEMENLİK Mücadelesini vermektedir. -PKK-FETÖ ile kararlı mücadele şarttır. -Terör devletine müsaade edilemez, Mavivatanda oldubitti yapılamaz. “MİLLİ BİRLİK”şarttır.Buna her türlü katkıyı sunarım.

Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı.Hepimiz katledilmiştik."

ÇELEBİ TWEETLERİNİ Mİ SİLDİ?
Öte yandan AK Parti'ye geçeceği iddia edilen Mehmet Ali Çelebi eski tweetlerini silmeye başladığı  da ileri sürüldü. Çelebi'nin ilk sildiği tweetler Berkin Elvan hakkındakiler olduğu iddia edildi. 

Silindiği ileri sürülen paylaşımlar şu şekilde:


Resim

 
'Hayalet köy' havadan görüntülendi
 
Saniye saniye kaydedildi.. Yunan zulmüne suçüstü!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 9 Ağustos 2022 Salı 08:29

Çelebi,Cihangir Arslan,Latif Şener ve böyle milletvekilleri CHP de yer veriliyor bir çok milletvekili kapı dışarı ediliyor,sonra iktidara yürüyoruz,siz yaya giderken başkaları son sürat hızlı size tur bindiriyor,halk ve seçmen her şeyin farkında öncellikle ön seçim yapılmadığı takdirde sandık sonuçlarına herkes tepkisini verecektir demokrasi gereği...

Yorumu oyla      7      3  
SOKAK_2 8 Ağustos 2022 Pazartesi 09:30

Sayın ÇELEBİYE yakışır. Fizik yerinde zaten. BU tavırla da kimyasının da buna uygun olduğu anlaşılıyor.

Yorumu oyla      2      3  
Mesut Doğanöz 8 Ağustos 2022 Pazartesi 08:41

Fırıldak Kubi lakablı Kubilay Uygun vardı eskilerden , Kütahya Milletvekili , hatırlayanlar olacaktır ,başka sözüm yok.

Yorumu oyla      2      3  
Düz Partili 7 Ağustos 2022 Pazar 21:35

Sayın milletvekili Çelebi sizin hiç suçunuz yoktur sizi bu göreve örgüte danışmandan görüş almadan kontenjan milletvekili olarak atayanların suçudur,bir tarafta ATATÜRK'e hakaret eden milletvekilleri partiye al ve daimi milletvekili olması garantisi ver ikinizde aynı saflardasınız,yazıklar olsun koskoca parti bu hallere düşürdüler,artık halk oy vermekten soğudu sandığa gitmeyecektir...

Yorumu oyla      14      6  
7 Ağustos 2022 Pazar 18:56

Milletvekilliğinden istifa etmesi gerekiyor. Bu "arkadaşlar" şunu unutmasın; İzmirli oyunu size değil, partiye veriyor. Kendi kafana göre parti değiştiremezsin. Bu işler bu kadar kolay değil.

Yorumu oyla      7      3  
Yazıklar olsun! 7 Ağustos 2022 Pazar 16:10

İzmir'de hangi yüzle gezecekmiş? Biz sana AKP'ye geç diye mi oy verdik? Yakında belediyeye de sallamaya başlar. Hata bunda değil, bunu vekil diye önümüze koyanlarda. İzmir'e gram faydası olmayanlardan.

Yorumu oyla      9      3  
İstifa! 7 Ağustos 2022 Pazar 16:00

Vekillikten istifa etmesi gerekiyor. Yeni dönemde AKP'ye dün söylediklerini unutup, geçebilir ama vatandaşın oyunu alıp, bu şekilde parti değiştiremez. Vatandaş sana AKP goygoyu yap diye oy vermedi. Korkudan sosyal medya hesaplarında cevap kısmını kapatmış, FETÖ-PKK goygoyu yapıyor.

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP'li Enginyurt hakkında soruşturma!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal ...
AK Partili Kaya sahada: Karabağlar'ın kara bahtı CHP'dir!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da muhtarları ...
AK Parti’den CHP’li Derinsu’ya çağrı: Hangi dershaneye gittiğini açıkla!
Gaziemir Belediye Meclisi’nde söz alan ve geçmişte girdiği bir sınavda ...
 
'Bizim kitabımızda uyuşturucuya yer yok'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nin yatırımların merkezinde ...
Bakan Akar, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ...
Erdoğan'dan KPSS skandalı ile ilgili yeni açıklama
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KPSS'de soruların sızdırılması skandalı ...
 
Başkan Sürekli'den Büyükşehir'e uyarı: Bir kuruşun boşa harcanmasına göz yummayız!
İzmir’de etkili ve yerinde muhalefet yaptıklarını söyleyen AK Parti İzmir ...
Başkan İnce, Bodrum'da temaslarda bulundu
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bodrum ilçesinde bir dizi ...
CHP'li Bakan'ı hedef aldı... Gökçek'e 'jelibon rezervli' yanıt!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın “TSK içinde zikir çekenlere gerekeni ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva