HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2015 Cumartesi - 16:20

Ve Sertel de topa girdi: Serter özür dilesin!

CHP İl Başkanı Serter’in Dündar ve Özdil'i hedef alan sert açıklamaları sonrası CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’den de açıklama geldi. Sertel, “Ben bir gazeteci olarak Bedri Serter’in fikirlerini açıkça yazan köşe yazarlarından özür dilemesini bekliyorum” dedi.

Ve Sertel de topa girdi: Serter özür dilesin!

EGEDESONSÖZ - 1 Kasım genel seçimleri AK Parti’nin açık ara zaferiyle sonlanırken CHP’de parti içi muhalefet harekete geçti.
 
Peşi sıra kurultay çağrılarının ardından önemli isimler adaylık sinyali verirken partiye yakın yazarlardan da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sert yazılar geldi.
 
Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar’ın gündeme damga vuran yazılarına da tepki gecikmedi. CHP İl Başkanı Bedri Serter sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2 yazara sert tepki gösterdi.
 
Serter, “Gazeteciyim diye köşe yazıp Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar’ı kınıyor daha da yazılarını okumuyorum. Herkes haddini bilecek" ifadelerini kullandı. Serter’e sosyal medyadan jet yanıt veren Dündar da aynı sertlikte sözler sarf etti. Dündar, Twitter’dan “İzmir'deyim, gel de haddimi bildir Serter!..” mesajını gönderdi.

- SERTER'DEN DÜNDAR VE ÖZDİL'E SERT TEPKİ...

ÖZÜR DİLESİN!

Giderek büyüyen tartışmada topa son giren isim Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel oldu. Egedesonsöz’e konuşan Sertel, “Ben bir gazeteci olarak Bedri Serter’in fikirlerini açıkça yazan köşe yazarlarından özür dilemesini bekliyorum” dedi.

Sertel, “Bedri Serter sıradan bir vatandaş değildir. CHP gibi özgürlükleri, demokrasiyi, basın ve ifade özgürlüğünü savunan bir partinin il başkanıdır. Atama da olsa il başkanlığı görevinin hangi anlam taşıdığını bilmeli ve gazetecilerin yazdıkları haberleri, köşe yazarlarının ifadelerini basın ve ifade özgürlüğü içinde değerlendirmelidir. Ben bir gazeteci olarak Bedri Serter’in fikirlerini açıkça yazan köşe yazarlarından özür dilemesini bekliyorum. Yıllardır Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğüne kelepçe vuran, gazetecileri cezaevine attıranlardan CHP’lileri ayıran özellik,  özgürlükleri savunmaktır. Bizim farkımız da budur.  Bedri Serter hangi amaç ve niyetle hareket ederse etsin gazetecilerin düşüncelerine kelepçe vuramaz. O makamda bulunduğu süre içinde de özgürlüklerin karşısında yer alamaz” ifadelerini kullandı.

 
TURMEPA Aliağa kıyılarını temizledi
 
Altınordu evinde kral: 2-0
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Kasım 2015 Pazartesi 07:57

Helal olsun o Gazetecilere!. Hangi seçimde oyumuz"Arttı? Beceriksiz ve yetersizlik!

Yorumu oyla      11      5  
CELAL UĞURLU 8 Kasım 2015 Pazar 21:50

Biz eleştirilmesin demiyoruz eleştirilsin. Genel başkanımızda olsa eleştirilsin. Ama hakaret yok. İşte o olmaz. Sayın mv.Ayilla Sertel ilkönce kendisini allayıp pullayıp oraya getirenlere minnet duyğusuyla laf söyletmeyeciğine genel başkanına sahip çıkmalıydı. O iki gazeteciye genel başkanına yaptıgı hakaretten dolayı özür diletmeliyidi. Ama nerede o yürek.

Yorumu oyla      11      5  
ercüment şahin 8 Kasım 2015 Pazar 15:35

iktidar gibi işlerine gelmiyen gaztecilere saldırıyorlar.bu il başkanları ile Seçimde başarıyakalamak zaten imkansısdı, asıl hata o il başkanını oraya atıyanda aramak lazım

Yorumu oyla      12      7  
Devrimci 8 Kasım 2015 Pazar 12:34

CHPYi gazeteci ve avukatlar kulübü yaparsanız ... Dergilerin ve kafazanlığın iktidarı olursunuz

Yorumu oyla      15      8  
tarafsız okuyucu 8 Kasım 2015 Pazar 12:03

Gazeteci gazeteciyse eğer bir partinin iç işine karışamaz haddini bilir. Bir partinin genel başkanı hakkında son konuşacak kişi parti dışından ahkam kesenlerdir.

Yorumu oyla      15      7  
Kantarın topuzu 8 Kasım 2015 Pazar 11:12

Düşünce özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü demek değildir. Ayrıca bir gazeteci fikrini yazınca özgür olacakta bir başkası fikrini söylemekte özgür olamayacak mı. Sayın Serter en azından hakaret etmiyor. Sayın Sertel'e gelince Sayın Balbay'ın peşine takılıp koltuk sevdası peşinde koşmasın. Sonuç olarak Balbay ile birlikte kendileri ne kadar çalıştı onun hesabını versin.

Yorumu oyla      16      6  
Vicdan özgür 8 Kasım 2015 Pazar 07:01

Şimdi gazeteci siyaset yapınca hatta vekil olunca gazetecilik yazı özgürlüğü olunca politikacı ben seni okumama özgürlüğümü seçiyorum deyince basın Karşıtı mı oluyor ? Dünya'nın en çok gazeteci içeri tıkan ve en çok gazeteciyi vekil yapan ülkesiyiz. Basın özgürlüğü Önemlidir ancak basın sırtından politik rant elde etmek de önemlidir

Yorumu oyla      17      6  
chpli 8 Kasım 2015 Pazar 00:29

ne izmiri bilirim nede gittim ama atatürkün partisinin izmir il baskanının tavrına bak adamlar eleştiriyo ne var bunda artı eleştiren adamlardan biri özdil atatürkle yatıp atatürkle kalkan biri digeri dündar ama il baskanı belliki patili degil adamcı cumhuriyet halk partisinin tek lideri vardır ATATÜRK dür ilkeleri koymuştur ortaya ondan gayri gelenlerin amacı o ilkelerde yürümekdir ha bire sagdan sagdan yürüyüp acılım yapmak degildir il baskanı istifa etmeli.

Yorumu oyla      14      7  
vatandaş 7 Kasım 2015 Cumartesi 22:46

Serter hiç özür dilemeyecek seni mv.kim yaptı?Sertel Dündar ile Özdil mi? yaptı.Sizleri bu yere getiren suçlu o getirene de ilk sopayı siz vuruyorsunuz.Yazıklar olsun senin gibi seçilenlere halk dilinde sizin gibilere ne denir söylemiyeceğim.

Yorumu oyla      15      8  
İzmirli 7 Kasım 2015 Cumartesi 21:20

Bedri Serter bu lafın altında kalır.

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK vekillerden Havza’ya teşekkür, CHP’ye yaylım ateşi
AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, Necip Kalkan, ...
Demirtaş: Tek adam sistemine evet demeyiz
Mevcut anayasanın değiştirilmesinin en acil görev olduğunu ifade eden ...
Kılıçdaroğlu: Onların tamamını CHP’den temizleyeceğim!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki Yaşar Kemal Parkı'nın ...
 
CHP İl Başkanı Serter’den Özdil ve Dündar’a tepki!
Serter, köşe yazılarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle ...
Atilla Taş resmen CHP’li oldu
Twitter paylaşımları nedeniyle sık sık gündeme gelen Atilla Taş, CHP'ye üye oldu.
Arınç’tan ‘paralel iddianame’ açıklaması: Çelik, İşbilen ve ben…
Gündeme damga vuran haber sonrası Arınç’tan yazılı açıklama geldi. Eski ...
 
Öcalan: PKK ve HDP yanlış politikalar izledi!
Abdullah Öcalan'ın HDP'nin seçimden oy kaybederek çıkması ve sürecin başarısızlığa ...
Paralel iddianamede 'Arınç-Çelik-İşbilen' depremi!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı ve 143 polis hakkında ...
Hotar’dan tam gaz teşekkür turları
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva