HABERLER>SEÇİM 2015
3 Haziran 2015 Çarşamba - 12:52

Vatan Partisi İzmir mitingine ‘belgelerle’ hazır!

İl Başkanı Tosunlar Cuma günü Gündoğdu’da yapılacak mitinge tüm İzmir’i davet etti. Tosunlar ayrıca Perinçek’in mitingde vatana ihanet iddiası taşıyan belgeleri açıklayacağını söyledi.

Vatan Partisi İzmir mitingine ‘belgelerle’ hazır!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – Vatan Partisi İzmir Örgütü 5 Haziran’da Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek miting hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
 
İl binasındaki basın açıklamasına Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Şule Perinçek, İl Başkanı Mustafa Tosunlar, milletvekili adayları Hulki Cevizoğlu ile Pınar Gül, gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 
 
BELGE AÇIKLAYACAK
İl Başkanı Mustafa Tosunlar açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Meclis’teki 4 partiyi hedef aldı. Mitinge tüm İzmir’i davet eden Tosunlar, Genel Başkan Doğu Perinçek’in alanda vatana ihanet iddiası taşıyan belgeleri açıklayacağını duyurdu.



Tosunlar, “5 Haziran günü Gündoğdu Meydanı'nda Vatan mitingini planlıyoruz. Gündoğdu Meydanına şimdiye kadar 4 siyasi parti çıktı. 4'ü de meclis partileri… Meydana ne kadar kalabalık topladıkları, hangi yöntemle topladıkları hepinizin malumudur. Ama bizler o meydanı Cumhuriyet Mitinglerinde milyonlarla doldurmuştuk. En son da andımız yasaklandığında o meydana o günün İşçi Partisi önderliğinde 1 milyon insan toplamıştık. Cuma günü böyle coşkulu kalabalık bekliyoruz. Cuma günkü mitingimizin diğer partilerden farkı şudur; 7 Haziran basında yazıldığı gibi bir son değil yeni bir dönemin, mücadelenin başlangıcı olacaktır. Mitingimizi de işgale uğrayan İstanbul'da Halide Ediplerin Üsküdar'daki bağımsızlık mitinglerine benzetebiliriz. İzmir'den 14 Mayıs akşamı ertesi gün işgale uğrayacak İzmir'de Hasan Tahsin önderliğinde Bahri Baba Parkı'nda yaptıkları gece mitingine benzetebiliriz. Cuma günü düzenlenecek Vatan Mitingi tam bağımsızlık meşalesini yakacak.  Şu anda ülkemizi bu hale getiren 13 Yıllık AKP iktidarının 1 numaraları sorumlusu diyebileceğimiz Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden Recep Tayyip Erdoğan hakkında genel başkanımız vatana ihanet belgelerini açıklayacaktır. Dikkat ederseniz diğer muhalefet partileri çalmayacağız, çaldırmayacağız diyor ama hiç biri Recep Tayyip Erdoğan'ı yüce divana götürecek suçlardan bahsetmiyor. Recep Tayyip Erdoğan anayasa gereği hırsızlıktan yargılanamaz o yüzden Cumhurbaşkanı oldu. Yargılanacağı yegane suç vatana ihanettir.  Onu da genel başkanımız cuma günü belgeleriyle kayıtlarıyla anlatacaktır. Biz tüm Atatürkçüleri laikleri demokratları vatanseverleri Mustafa Kemal'in askerlerini Türk Bayraklarını alarak Gündoğdu'ya bekliyoruz. 5 Haziran günü meydanı doldurup yeni mücadelenin müjdesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
AKP’YE VERİLECEK OYLAR HARAMDIR!
Seçime giderken çalışmalardan ve partisinin karşılaştığı zorluklardan bahseden Tosunlar ayrıca kendilerine verilecek oyların helal diğer partilere verilecek oyların haram olduğunu ifade etti. Tosular, “Her yerde bize saldırılar var. Atatürkçülerin kalesinde de çok farklı durum yok. Başta yerel yönetimlere hakim CHP her yerde afişlere saldırıyorlar miting çalışmalarımız engellemeye çalışıyor. Ama Vatan Partisi her gün yırtılan raketin yerine yenisini asıyoruz onların gücü bu mitingin duyurusunu yapmamıza engel olamayacaktır. Tıpkı bayrağı taşıyan nefer gibi düşenin yerine ayağa kaldırıyor İzmirliler de bunun farkındadır. Bize güç vereceklerdir. 7 Haziran seçimlerinde sadece Vatan Partisi’ne verilecek oylar helaldir diğer partilere verilecek oylar ziyan oylardır. AKP’ye verilecek oylar haramdır. Ülkenin kurtuluşu bütünlüğü, üreten Türkiye’nin inşası Vatan Partisi’ne verilen güç ve destekle olur” diye konuştu.
 
CAN DÜNDAR’A DEĞİL İLKELERE SAHİP ÇIKIYORUZ
İzmir Milletvekili Adayı Hulki Cevizoğlu da konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MİT TIR’larına ait haber nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi ve Can Dündar’a verdiği tepki hakkında konuştu.



Cevizoğlu, “Bizim medyamıza yani, Atatürkçü medyaya yıllardır bu tehditler yapılırken kimse sahip çıkmadı. Tehditlerin ötesinde kumpaslara dönüştü. Zindanlara dönüştü bunlar. O sıralar Can Dündar 'İyi ama sizin yaptığınız gazetecilik şöyle, iyi ama şunları yazmasaydınız' gibi yaklaşımlarda bulundu. Can Dündar'ın bugün kadar Atatürkçü medyaya sahip çıkmamasına karşın biz ona direndiği için sahip çıkıyoruz. Tayyip Erdoğan'ı eleştiriyoruz. Bir Cumhurbaşkanı ya da devlet otoritesini kullanan her hangi bir gücün bağımsız çalışması gereken medyayı tehdit etmesini şiddetle kınıyoruz. Can Dündar bugüne kadar yaptıklarını asla onaylamadığım bir gazetecidir. Mustafa filmini çevirerek Atatürk'ü küçültmeye çalışmıştır. Fethullah Gülen'in belgeselini çekmiştir. Ama bunlar Bugün Tayyip Erdoğan karşısında gerçek özgürlükçü aydın olarak sahip çıkmamızı engellemiyor. Biz Can Dündar'a değil ilkelere sahip çıkıyoruz. Baskıların engellenmesinden yanayız. Dün o bize sahip çıkmasa da bugün biz ona ve basın özgürlüğüne sahip çıkıyoruz. Umarım onlara önümüzdeki gelişmelerde bu konu ders olur” ifadelerini kullandı.
 
HDP’Yİ DE ELEŞTİRDİ
Cevizoğlu ayrıca HDP’nin parlatıldığını öne sürerek Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın ‘Biz sadece saz çalarız’ açıklamasına da, “Senin eş başkanın Abdullah Öcalan 40 bin kişinin canını çaldı. PKK terör örgütü ve HDP silahları bırakacak ve sonrasında Türkiye'de toplumsal barışın yolu açılacaktır” diyerek tepki gösterdi. 


 
PERİNÇEK’TEN KADINLARA İZMİRLİ KADINLARA DAVET
Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Şule Perinçek ise İzmirli kadınları mitinge davet etti. Perinçek, “İzmirli analara, kadınlara sesleniyorum. Bu bir çağrıdır. 5 Haziran'da mitingde olalım. Ninelerimizden analarımızdan defalarca dinledik. Vaktiyle burada, bu alanda revolverden çıkan bir kurşun atıldı. Emperyalizme karşı atılan kurşundu. Şimdi İzmirli kadınlara ben o çağrıda bulunuyorum. Emperyalizme karşı bu kurşunu hep birlikte atalım. Sesimizi alanda yükseltelim. Yüce divana yollayacağımız insanlar karşımızdalar. Hazırlıklarını yapsınlar. Hepsini yüce divana göndereceğiz. Hep birlikte alanda olalım. Zaten anayasa kararlarını görüyorsunuz gelen saldırıları göğüslemek bize düşer” dedi.

 
Karşıyaka Arena’da 3.raunt!
 
CHP’li Çıray: Milletin bekası oylanacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 4 Haziran 2015 Perşembe 10:50

Bu hareketi eski sağ-sol siyasetine göre değerlendiremeyiz. Bu anlayışta üç cephe vardır. 1. Vatanseverler 2. Gericiler 3. Bölücüler. 2 ve 3'ü yok etmek için oyunuzu Vatan'a verebilirsiniz.

Yorumu oyla      13      6  
4 Haziran 2015 Perşembe 08:46

Oyları vatana hepara vermiyorlarda sürekli hdp parlatılıyor farkındaysanız. ülkenin parçalanışını izliyoruz. bu ülke bitmiş. bölünme yakında gerçekleşir. aaa niye böyle oldu dersiniz. yazık yazık. bir millet uyuyor hemde ayakta.

Yorumu oyla      13      6  
tarafsız okuyucu 3 Haziran 2015 Çarşamba 23:40

emekli askerler partisi...mhp ile aranızda ne fark olduğunu anlatın bizde sizi kafamızda bir yere koyalım ...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liderlerin miting karnesi: Maraton nerede bitecek?
Liderlerin miting maratonu sona eriyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan ...
CHP İzmir Adayı Böke ‘elinin hamuruyla’ ekonomiyi anlattı
CHP'nin iktisat doçenti olan ekonomi kurmayı Selin Sayek Böke, 1. sıradan ...
MHP İzmir’den ‘mehteranlı’ adalet yürüyüşü
Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri ve İzmir 1. bölge milletvekili adayları ...
 
MHP adayı Savaşan'dan 'sandık' çağrısı
MHP İzmir Milletvekili Adayı Dr.Aslan Savaşan, 7 Haziran seçimlerinde ...
AK Parti Adayı Hotar sahada tam gaz: Geleceğe oy verin!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Nükhet Hotar ...
Şeboy esnafla buluştu: CHP ile HDP koalisyon yaparsa…
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, “CHP ile HDP koalisyon ...
 
Yurtdışında seçim tamam: Kaç oy kullanıldı?
7 Haziran öncesi gözler yurtdışındaki seçmenlerin tercihine çevrildi. ...
Yurtdışında kullanılan oylar Türkiye'ye getiriliyor
THY'nin tarifeli seferiyle bugün Washington'dan İstanbul'a gelen uçakta ...
CHP’den 7 adayla İAOSB çıkarması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayları, İzmir’de ekonominin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva