HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Aralık 2023 Cuma - 19:14

Urla’daki tartışmalı projede yeni gelişme… Uyar’dan itiraz: Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?

Urla’nın önceki dönem kaymakamı ve belediye başkanvekili Murteza Dayanç’ın prestij proje olarak kamuoyuna tanıttığı “Park Urla” için ilçedeki bazı şirketlerden ve müteahhitlerden bağış adı altında destek aldığı iddiaları sonrası tartışmalı arazi ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Urla’nın önceki dönem Belediye Başkanı Sibel Uyar yaptığı açıklamada yeni kaymakam Mustafa Gözlet'in Park Urla arazisindeki taşınmazların 10 yıllığına kiralanması için harekete geçtiğini duyurdu. Kararın seçim öncesi alındığına dikkat çeken Uyar, “yangından mal mı kaçırıyorsunuz?” dedi.

Urla’daki tartışmalı projede yeni gelişme… Uyar’dan itiraz: Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?

EGEDESONSÖZ- Urla’nın önceki dönem Belediye Başkanı Sibel Uyar, yaptığı açıklamada Atatürk Mahallesi’nde bulunan, Park Urla projesi alanı içindeki taşınmazların 10 yıllığına kiralanmak istediğini duyurdu.

Karara tepki gösteren Sibel Uyar, “Kayyum yönetiminin ilçede inşaat yapan müteahhit firmalardan bağış adı altında para toplayarak yapmaya çalıştığı söz konusu proje şimdi de 10 yıllığına kiralanmak isteniyor. Kanunen 10 yıllık kiralama meclisin yetkisindedir. Peki Urla’da meclis var mı? Kayyum yönetimi yıllardır kendisini meclis yerine koyarak kararlar alıyor. Bu zaten usule uygun değildir. Buradan soruyoruz; yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Kayyum yönetimi bağışları aldıysa ve buraya harcadıysa şimdi alan neden kiralanıyor? Bağış adı altında toplanan paralar nereye harcanmıştır? Urla halkı adına konuyu takip edeceğiz. Urla’nın başkanı ya da meclisi yok diye kimse meydanı boş zannetmesin Urlalılar belediyesinin malına da iradesinde de sahip çıkarlar” dedi.

NE OLMUŞTU?
Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un FETÖ-PDY soruşturması sonrasında görevinden alınarak yerine “kayyum” atama kararının ardından koltuğa oturan önceki dönem Urla Kaymakamı Murteza Dayanç müteahhitlerin kapısını çalmıştı. Aynı zamanda belediye başkanvekili de olan Dayanç, yapacağı projeler için ilçe sınırlarında faaliyet gösteren şirket ve inşaat firmalarından bağış almaya başlamıştı. Proje ile ilgili çalışmalar sürerken Dayanç’ın kararı ilçede tartışmalara neden olmuştu.

Dayanç'ın yerine göreve gelen Urla’nın kaymakamı ve belediye başkanvekili Mustafa Gözlet, 4911 ada 11 parselde bulunan Park Urla içindeki taşınmazların 10 yıllığına kiralanmasının görüşülmesini kararlaştırdı.

 
Yerel seçimlerde 'KHK'lı aday' kararı
 
Bodrum'da minibüs şarampole devrildi: 7 yaralı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tanjurla 31 Aralık 2023 Pazar 14:52

Gerçekten bunlar rezil ya arkadaş orası sıtti devlet orayı degerlendirme ve vatandaşa urit adıyla guzel bir tesis kazandırmak istedi büyükşehir ret etti neden ret şunu soyleyim bunlar bu zihniyetler daha öncede belediye başkanlığında kendi böyle bir proje dusunemeyenler oldukları vatandaşa hizmet vermedikleri için şimdi devlet bundan 5 ay önce böyle sahil projesi yapayım burayı degerlendireyim diye urit adıyla harekete geçemedi bile bunlar ret verdi bunun yanında urlada yapilicakti garaj projesi çıktı yine red geldi onun dışında belediye binası ve meydan a yeni bir proje belediye arkasında ki yeni yapılan otopark ,2 kat inilicekti üst tarafı millet bahçesi olucakti yine red geldi şimdi asıl rant i kayyuma sucluyarak atıyorlar çünkü bunların bu millete bir hizmet getirmeye niyetleri yok yapılacak işlerede engel bunlar bunlar ne hizmet nede bilgi sahibidir urla yi biz bunlar gibi bunlara emir verenler e birkamaya asla ve asla razı değilim değiliz de urlali olarak .

Yorumu oyla      1      1  
Mustafa 31 Aralık 2023 Pazar 14:39

Balıklıova keçikırı kıyısı midye çiftliği bulunankayalıkların kıyı şeridi denizden gelen pis artıklarla dolu hangi belediye olursa olsun sivil kuruluşlarınıda, çevreci geçinen tüm kuruluşlarınıda bu güzel kıyı temizliğine yardımcı olmaya bekliyoruz bu türkiye hepimizin bu ege kıyıları hepimizin lütfen temiz olalım çevremizi ve denizlerimizi kirletmiyelim gösterceğimiz ilgiye şimdiden teşekkür ederim iyi günler kolay gelsin

Yorumu oyla      1      1  
Burhan serpen 31 Aralık 2023 Pazar 12:27

Gülbahçe ihmal ediliyor bunda muhtarında payı var.Buradaki şikayetleri vatandaş Muhtara iletmesine rağmen yapılan şikayetlerin hiç biri yerine gelmiyor vatandaş Belediyede muhatap olacak kişileri arıyor.Gulvahcede yağmur yagdimı deniz kenarları bok kokuyor altyapının hepsi denize akıyor bunu herkes biliyor .Elektrik sıkıntılı yolda yamalar yapılmıyor.Biraz daha eksiklerimizi giderilmesini istiyoruz...

Yorumu oyla      1      1  
Nail Güçlü 31 Aralık 2023 Pazar 11:59

Atatürk mahallesinde imar barışından yaralanan büyük bir alanda ikamet eden dogalgazdan faydalanmaya insanlar var evlerden belediye dünyakadar emlâk vergisi alıyor hizmete gelince birilerine rant elde etmeleri için imkân sağlıyor, örnek ortada bizler Atatürk mahallesi halkı olarak seçimlerde gereğini yaparız, çağrımız Urla halkı urla''ya sahip çıkacaktır.

Yorumu oyla      1      1  
Seçil 31 Aralık 2023 Pazar 10:16

Sibel hanım siz konuşmasınız mi acaba. Siz ne yaptınız urla ya. Açıkçası pahalı olan yer daha da pahalıdı. Başkanlık işine hiç soyunmayin. Sizi de gördük.

Yorumu oyla      1      1  
Erhan 31 Aralık 2023 Pazar 02:35

Sibel hanım herşeyi elinden geldiğince yaptı Yine gelecek bıraktığı yerden aynen devam edecek

Yorumu oyla      1      1  
Erhan Saçak 31 Aralık 2023 Pazar 02:30

Arada önder bey yokmu

Yorumu oyla      1      1  
Gülay 30 Aralık 2023 Cumartesi 17:39

Allah aşkına urla ya ne yaptın da fikir beyan ediyorsun muhalefet olsun diyemi bu söylemler anlaşılır gibi değil

Yorumu oyla      2      1  
Kemal Sönmez 30 Aralık 2023 Cumartesi 15:31

Devamlı aynı yerlere yatırım göz boyama önce Torasan kanalizasyon işini halledin en önemli iş budur gerisi hikaye

Yorumu oyla      2      1  
Refik 30 Aralık 2023 Cumartesi 14:05

Hep iskele tarafına yatırım. Gülbahçe de yol yok,kaldırdım hiç yok. Elk. Diregi araki bulasın, el yordamı akşamları. Sahikenarı metruk. Akşam yürüyemezsin korkarsın. Belediye utan. Hertstsf pislik kokuyor

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Engin, çalışanların yeni yılını kutladı
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, belediye personelinin yeni yılını ...
Saatler netleşti... Yılbaşında 7/24 toplu taşıma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kuruluşları, yılbaşı ...
Karaburun'un çehresi değiştirecek plan askıda!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile birlikte özel çevre koruma bölgesi ...
 
Başkan Soyer: Bu kenti birlikte güzelleştiriyoruz
Yeni yıla sayılı günler kala İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ...
Nergis Festivali’ne 'Özel' davet
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, CHP Genel Merkezi’nde ...
Büyükşehir'den şehitler için helva ve lokma hayrı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Irak'ın kuzeyinde hain terör saldırısında ...
 
Başkan Soyer personelin yeni yılını kutladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye personelinin yeni ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi Gençlik Caddesi'ni yeniledi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı belediyecilik anlayışıyla il ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Germencik’te de çalışıyor
Hizmet odaklı belediyecilik anlayışıyla Aydın’ın dört bir tarafında çalışmalar ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva