HABERLER>POLİTİKA
6 Kasım 2021 Cumartesi - 15:23

Üretici kadınlardan İzmir'de 'İYİ' açılış

Tire Belediyesi tarafından hayata geçirilen Güneşin Kadınları Kooperatifi'nin İzmir Şubesi'nin açılışı, İYİ Partili üst kademe kurmayların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "İYİ’ler ailesi her geçen gün büyüyor…" ifadelerini kullandı.

Üretici kadınlardan İzmir de  İYİ  açılış

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı, Tire Belediyesi tarafından Tire Kutluhan'da hayata geçirilen Güneşin Kadınları Üretici Kooperatifi'nin açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Toplantıya; ev sahibi Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın yanı sıra,  İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Kadın Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Aytun Çıray, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, “İYİ’ler ailesi her geçen gün büyüyor… Emeklerinizle var olmuş, her geçen gün büyümüş bu ailenin Cenab-ı Allah devleti yöneteceği günleri de gösterecektir” dedi.

ÇIRAY: PARTİMİZİN BÜYÜMESİ VE İKTİDARA GELMESİNDEKİ ASLİ ROLÜ SİZLERİN OYNAYACAĞINA İNANIYORUM
TBMM'deki kadın temsiliyetine vurgu yapan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Çıray, “İzmir, medeniyetin en önemli örneklerinden birisidir. Bu medeni yolda kadının attığı güzel bir adımı hep birlikte kutluyoruz. İnşallah Türk siyasetinde, TBMM’de olması gerektiği gibi çok sayıda kadın temsil edilir; hem de kotalara ihtiyaç olmadan, doğal olarak temsil edilir. Ne yazık ki bugün TBMM’deki kadın temsiliyeti olması gerektiğinden daha geride. Çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Partimizin büyümesi ve iktidara gelmesindeki asli rolü sizlerin oynayacağına inanıyorum. Tire benim memleketim… Tam 11 yıldır bu bölgede milletvekilliği yapıyorum, geçmişte de hayatım bu topraklarda geçti. O yüzden bu topraklara hep borçlu hissederim. Allah izin verdiği sürece de bu topraklar için elimden geleni yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

YANIKÖMEROĞLU: AMACIMIZ KADINLARIMIZIN EKONOMİK ANLAMDA DAHA GÜÇLÜ OLMASI
İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Maalesef ülkemizde kadınlar çok büyük sorunlarla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bunların başında bugünlerde çok yoğun yaşadığımız yoksulluk, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri gelmekte… Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in önderliğinde iki yıl önce bir hayalle çalışmalarımıza başladık. Bu yolda kadın kooperatiflerimizi kurduk. Amacımız kadınlarımızın ekonomik anlamda daha güçlü olması. Ülkemiz çok zengin; kadınlarımız çok marifetli. Onlara ekonomiye katkı sağlamaları yönünde yardımcı olmamız gerekti ve bu kooperatifimizi de 13 ilimizde, en son da Tire’de Serap Başkan’ın katkılarıyla açtık. İnşallah bol kazançlı olur.”

KIRKPINAR: ZARAFETLİ OLDUĞU KADAR BEREKETLİ DE BİR KOOPERATİF OLACAKTIR
Kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "İYİ Parti büyüyor. Partimizin her alanda büyüyenlerin de ödü kopuyor. İlmek ilmek işlenmiş olan Güneşin Kadınları Kooperatifi’nde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Meseleye geniş boyutuyla baktığında kadının elinin değdiği yere zarafet ve bereket katılır. İnşallah kadın kooperatifimiz zarafetli olduğu kadar bereketli de bir kooperatif olacaktır" ifadelerini kullandı.

ÖZÖKTEM: MUTLU VE GURURLUYUZ
İzmir İl Kadın Politikaları Başkanı Serap Özöktem, "İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in üreten kadın ile büyük ve güçlü Türkiye idealiyle başlattığı Güneşin Kadınları Kooperatifleri’nin bir tanesini de İzmir’de Tire’de açıyor olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda eşleri, çocukları, kardeşleri ile omuz omuza savaşan kadınlar gibi günümüzde de kadınlar ailelerinin geçinebilmeleri için eşleri ile birlikte hayat savaşı vermektedir. Kimi fabrikada, kimi tarlada kimi ise evinde çalışıp üreterek tencerelerini kaynatmaya uğraşıyorlar. İşte, Güneşin Kadınları Üretici Kadın Kooperatifleri üreten, güçlü, ayakları üzerinde dimdik duran kadınlarımızın yanlarında olmak, ekonomik özgürlüğü olmadığı için şiddete boyun eğmek zorunda kalan kadınlarımıza destek olabilmek için kuruldu. İzmir İYİ Kadınlar olarak Genel Başkanımız’ın kadın üretiminin desteklenmesi konusunda gösterdiği hedefe ulaşabilmek için İzmir’de Tire’de varız. Kooperatiflerimizde gerek kadınlarımız tarafından üretilen gıda maddeleri, gerekse el emeği ürünlerinin yanı sıra, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan da örnekler bulabilirsiniz. İYİ Parti’nin yükselen güneş gibi kadınlarımızın da güçlendiği güçlü ve müreffeh bir Türkiye için Güneşin Kadınları’nın 100’üncüsü de aynı heyecan ile açmak dileği ile…" diye konuştu.

 
Aydın Büyükşehir'den Ata'ya saygı yürüyüşü
 
Tarım, gıda ve içecek sektöründen 9 ayda 15,9 milyar dolar ihracat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den Soylu ve Dağ'a yanıt: Sıkı tutunun gidiyorsunuz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza ...
CHP’li Beko: Türkiye asgari ücretliler toplumuna dönüştü!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2022 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi ...
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş kararını açıkladı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlıklarının Cumhurbaşkanlığı ...
 
Bilal Doğan’ın acı günü
İzmir siyasetinin tanınmış simalarından Bilal Doğan’ın annesi, Müzeyyen Doğan vefat etti.
Irak'ın kuzeyinde 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde 3 terör örgütü PKK mensubunun ...
KKTC'de yeni hükümet kuruldu
KKTC'de Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu.
 
AK Partili Sürekli CHP'yi eleştirdi: İzmir'in her karışına yazık ediyorlar!
 AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gaziemir'de yaptığı saha ...
HDP'ye kapatma davasında yeni gelişme
Halkların Demokratik Partisi (HDP), hakkında açılan kapatma davası kapsamında ...
'Doğal gaz' yorumu: Hem devlet hem halk kazanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Ümraniye Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva