HABERLER>EGE
20 Aralık 2015 Pazar - 22:05

Üniversite 'Evrim Okulu'na izin vermedi!

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Halkçı Sağlık Topluluğu ve Denizli Tabip Odası'nın işbirliği ile 'Evrim Okulu' adı altında düzenlenen bilimsel toplantı, üniversite yönetiminden izin çıkmayınca, Denizli Esnaf Sarayı'nda yapıldı. İki gün süren Evrim Okulu'nda evrim mekanizmaları, dilin, virüslerin, üremenin, yaşlanmanın ve ölümün evrimi ile evrimsel tıp konularında sunumlar yapıldı.

Üniversite  Evrim Okulu na izin vermedi!

DENİZLİ - Denizli'de ilk defa 'Evrim Okulu' adı altında düzenlenen bilimsel toplantı Denizli Esnaf Sarayı'nda yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi Halkçı Sağlık Topluluğu ile Denizli Tabip Odası işbirliğinde düzenlenen toplantının Pamukkale Üniversitesi'nde yapılması planlanmış, ancak Pamukkale Üniversitesi yönetimi yapılan başvuruya yanıt vermemiş, sözlü olarak toplantıya izin verilmediği belirtilmişti. Düzenlenme sürecinde bazı kesimlerin tepkisiyle karşılaşan ve eleştirisel yaklaşımlarına neden olan Evrim Okulu isimli bilimsel toplantıya Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, Prof. Dr. Esat Adıgüzel, Prof. Dr. Semih Koray, Prof. Dr. Ali Demirsoy, Prof. Dr. Erksin Savaş Güleç, Mert Karagözoğlu ve PAÜ öğrencileri katıldı. Evrim Okulu'nun açılışında konuşan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, "Öncelikle Evrim Okulu'nun oluşturulmasında katkısı olan Halkçı Sağlık Topluluğunu kutluyorum. Toplantıyla ilgili eleştiriler tabi ki oldu. Bilime inanan bir insan olarak benim için bu eleştirilerin hiçbir önemi yok. Eğer bilime inanıyorsak, bilimsel toplantılara ön ayak olmanız lazım. Burası zaten o tartışmaların yapılacağı yer" dedi.
 
'BİLİME İNANSINLAR'
Denizli Tabip Odası olarak bilime katkı sunmaya çalıştıklarını söyleyen Önem, "Evrim konusunda Türkiye'de ismi sıkça duyulan hocalarımızı bir araya getirdiğimiz etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Denizli Tabip Odası olarak bilime katkı sunmaya çalışıyoruz. Umarım Denizli'de bilim ışığına inanan insanlara güzel bir toplantı sunmuş oluruz. Pozitif bilime inanan insanların kafası hiçbir zaman karışık değil. Onlar bildikleri bilim çizgisinde devam ediyorlar. Bilime baksınlar, bilime inansınlar. Başkasının söylediğinin bir anlamı yok" diye konuştu.
 
'ARAŞTIRMA YOK TEK BİLGİ ÜZERİNE GİDİLİYOR'
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esat Adıgüzel ise bilimsel alanda dal ayrışması, dallar arası entegrasyon eksikliği, dallar arası iletişimsizlik, yetersiz altyapı, bilgi yetersizliği, gelişime kapalı olma, kötü eğitim yöntemleri, kötü eğitim politikaları gibi sorunlar olduğunu ifade etti. Anatomi eğitiminde filogenetik ve ontogenetik bilginin gerekli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Adıgüzel, "Ezbere dayalı bir öğrenim olamaz. Lisans mezunları ile öğretim görevlileri aynı bilgilere sahip oluyorlar. Araştırma yok sadece tek bir bilgi üzerine gidiliyor. Bu yüzden de gelişmelerde eksiklik yaşıyoruz. Yapı-fonksiyon ilişkisini anlama, yapısal özellikleri kavrama, karmaşık anatomi yapıları çözümleme, farklılıkları açıklama, hastalık mekanizmalarını kavrama, tedavi yöntemlerini geliştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
 
İki gün süren Evrim Okulu'nda bilim nedir, evrim mekanizmaları, dilin evrimi, virüslerin evrimi, yaşlılık ve ölümün evrimi, evrimsel tıp, üremenin evrimi ve insan nasıl insan oldu konularında sunumlar yapıldı, katılımcıların soruları cevaplandı. İki günlük etkinliğin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. (dha)
 
 

 
CHP kongresinde çarşaf bereketi: Kimler aday oldu?
 
İsrail'de taciz depremi: Şalom istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da sokağa çıkma yasağı eylemine müdahale
Aydın'ın Didim İlçesi'nde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi olduklarını ...
Cizre'deki ateş Manisa'yı yaktı!
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit ...
Kaçaklar 'Alo 158' sayesinde kurtuldu
Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nden, yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli ...
 
Bodrum'da güneşi gören sahile koştu
Bodrum'da soğuk hava ardından güneşi görenler sahile akın etti. Sahilde ...
Afyon'da sis otobüs devirdi: 2 ölü 23 yaralı!
Afyona'da sisin etkisiyle sürücünün kontrolü yitirmesiyle devrilen yolcu ...
Sahil güvenlikten kaçarken ölümden döndüler
Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botlarından kaçarken, Yunanistan'ın Sömbeki ...
 
Kazada ölen şehit babası son yolculuğuna uğurlandı
Muğla'da şehit 24 yaşındaki Jandarma Teğmen Altuğ Pek'in, motosikleti ...
Umut yolculuğununda can pazarı kamerada!
Bodrum'dan çıkılan umut yolculuğunda önce motor arızası yaşayan, ardından ...
Şehit babası kazada öldü
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde geçen 11 Kasım'da PKK'lı teröristlere ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva