HABERLER>GÜNCEL
14 Eylül 2022 Çarşamba - 13:00

UKOME önce kapattı, sonra açtı… Trafik kazaları ardı ardına!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME kararıyla kapatıp sonra yeniden açtığı tarihi Bergama Akropol Örenyeri’ne çıkan yolda trafik kazaları arttı.  Eğimli ve bozuk yolda bazı araçlar takla atarken çok sayıda kazada yaralananlar oldu. Vatandaşlar, gerekli düzenleme yapılana kadar teleferikle de çıkılabilen örenyeri yolunun trafiğe kapatılmasını istedi.

UKOME önce kapattı, sonra açtı… Trafik kazaları ardı ardına!

EGEDESONSÖZ-  Dünya Kültür Miras listesine giren Bergama (Pergamon) Akropolü’nü görmek için binlerce kişi ziyaret gerçekleştirirken ulaşım ve bağlantı yollarıyla ilgili sorunlar devam ediyor. Bergama Akropol Örenyeri’ne çıkan yolun İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından UKOME kararıyla önce trafiğe kapatıp sonra açması karmaşaya neden oldu.

Teleferikle çıkılabilen ören yerine mahalle arasından giden yolun trafiğe açılması kazaları arttırdı. Yol güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve arazinin eğimli-dik yapısı birçok aracın takla atmasına ve yaralamalı kazalara sebep oldu.  Çok sayıda kişi kazalarda yaralanırken vatandaşlar can ve mal güvenliği nedeniyle sokak aralarından çıkılan yolun tekrar kapatılmasını istedi.

İKİ FARKLI KARAR ÇIKTI
UKOME yaptığı ilk toplantıda teleferiğe çıkan yolu olağanüstü toplantıyla kapatırken Bergama Belediyesi’nden de mevcut bölgede yer alan otopark ve bölgesel park alanlarının imar planlarına işlenmesini istedi.  Kararda, “Kurtuluş Mahallesi Akropol Caddesi'nin Akropol Örenyeri ile Parmak Batıran Caddesi arasında kalan kısmının, Sipahi Sokağın Osmaniye Sokak ile Akropol Caddesi arasında kalan kısmının, Parmak Batıran Caddesi'nin 805 Sokak ile Akropol Caddesi arasında kalan kısmının araç trafiğine kapatılmasına karar verilmiştir” denildi.

Ardından UKOME aradan bir yıl geçtikten sonra söz konusu UKOME Genel Kurul Kararı'nın iptal ederek, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi Kıyı ve Sahil Şeridi, Yol, Meydan ve Yeşil Alan Yetki ve Görev Uygulama Yönetmeliği kapsamında ilçe belediyesince projesi tamamlanıncaya kadar söz konusu yolların araç (minibüs, tur otobüsü hariç) trafiğine açılmasına” karar verdi.  Her iki kararda da Bergama Belediyesi’nin yetkilisinin katılmaması dikkat çekti.

MUHTAR: “HERKES O YOLDA ARAÇ KULLANAMAZ”
Bergama Akropol Örenyeri’ne çıkan yolun kendi mahalle sınırları içinde bulunduğunu belirten Kurtuluş Muhtarı Nizamettin Büken UKOME Kararının gözden geçirilmesini istedi. Büken, “Yol çok tehlikeli ve eğimli olduğu için kazalar oluyor. Herkes o yolda araç kullanamaz. Bölgeyi bilmeyen, mahalleden geçmemiş ziyaretçiler aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek ya takla atıyor ya da kazalara karışıyor. Biz söz konusu yolun trafiğe tekrar kapatılmasını istiyoruz” dedi. Bergama Akropol Örenyeri’ne çıkışın bulunduğu başka bir karayolunun bulunduğunu, onun da otobüs kazası nedeniyle kapatıldığını anlatan muhtar Büken, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi’nden yolun asfatlanarak düzenlenmesini istedik. Ne yazık ki bu talebimiz gerçekleşmedi.  Yol ve ulaşım ağıyla ilgili ciddi problemler var. Teleferik ücretleri vatandaşa pahalı geldiği için kendi başlarının çaresine bakmaya çalışıyorlar. Taksi ve dolmuş sistemiyle uygun fiyata ring yapılabilir. Bu konuların tamamı üzerinde çalışılması lazım” diye konuştu. 

ESKİ KARAR

YENİ KARAR

 
Harbiye’de MFÖ rüzgârı
 
E-ticarette 2022 yılında beklenti büyük
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bergamalı 14 Eylül 2022 Çarşamba 17:17

Araçla 1,5 km yola Teleferikle kisi 200tl.5 kişi 1000 tl. 60 tl de giriş 5 kişi 1300 tl. 1 saate harca gel. Üstelik günlük çıkan araç sayısı fazla değil, olsa bergama sokaklarında turist çok görürdük.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırı
Sedat Peker, Beykoz'daki evine düzenlenen ve bir çalışanın ağır yaralanması ...
CHP'li Beko'dan Başkan Soyer'e destek!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
Kamu görevlilerine saldıracaklardı!
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki kamu görevlilerine ...
 
Düğünü 'hamile sevgili' bastı! Gerçek sonra anlaşıldı
Beyza Uzgören-Aykut Gümüştaş çiftinin düğününde şoke eden anlar yaşandı. ...
Öğrencinin üç kuruşuna gözünü dikti... İzmir'de emlakçıya tutuklama!
İzmir'de, büyük bölümü yabancı uyruklu 50'den fazla üniversite öğrencisine, ...
Atı yumruklayan seyyar satıcı yakalandı!
Adana’da, sokakta oyun oynayan çocukların gözü önünde, ilerlemeyen atına ...
 
İzmir polisinden operasyonlar... 5 ayrı adres, 16,5 ton!
İzmir'in 5 ilçesinde polisin düzenlediği operasyonlarda 4 ton sahte etil ...
MİT'in operasyonuyla yakalanan teröristler Türkiye'ye getirildi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'nın operasyonuyla PKK/KCK'lı teröristler ...
Ödüllü film gerçek oldu... Bu da İstanbul 'Parazit'i
Oscar ödüllü Parazit filminde anlatılan bir ailenin başka bir ailenin ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva