HABERLER>GÜNCEL
20 Ekim 2022 Perşembe - 11:23

Ücretsiz yemeği engelleyen rektör ve sonuç... 2022'de İzmir manzarası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere ücretsiz olarak dağıttığı yemek servislerinin Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından içeriye alınmaması sebebiyle öğrencilerin üniversite kapısının önünde dışarıda yemek yedikleri ortaya çıktı. İddiayı ortaya atan İzmir Milletvekili Atila Sertel, bu tablonun üniversiteye yakışmadığını söyleyerek üniversitenin rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’ye çağrıda bulundu. Durumdan memnun olmayan öğrenciler ise çulsuz gibi hissettiklerini ve yemeklere toz, toprak, böcek girdiğini söyledi.

Ücretsiz yemeği engelleyen rektör ve sonuç... 2022 de İzmir manzarası!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üniversiteli gençlerin bütçesine destek olmak için başlattığı sıcak yemek desteği 6 noktada hayata geçmişti. Ege Üniversitesi Kampüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü, İ.Y.T.E Kampüsü, Kâtip Çelebi Üniversitesi Kampüsü için başlayan sıcak yemek hizmetine öğrencilerin talebiyle İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi kampüsleri de eklenmişti.


KAMPÜSE ALINMADI İDDİASI
Devam eden yemek dağıtımları ile ilgili CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Sertel, Çiğli’de bulunan Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü’nün İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait yemek dağıtım araçlarını kampüs içine almamasından kaynaklı üniversite öğrencilerin yerlerde yemek zorunda kaldığını paylaştı.



‘GEÇEN SENE BU UYGULAMALAR OLMUYORDU’
Vekil Sertel, geçen sene bu uygulamanın olmadığını ancak bu sene araçların içeriye alınmadığını dile getirerek gelinen süreci şu şekilde anlattı:

İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversitelerde gençlere sabahları çorba akşamları ise yemek dağıtımını sürdürüyor. Ama diğer üniversitelerde olmayan bir uygulamayı Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Saffet Bey bu sene bir uygulama yapmış. Geçen sene büyükşehir araçları içeride yemek dağıtırken bu sene her ne hikmetse Büyükşehir’in arabalarını içeri almıyor. Böyle olunca ne yazık ki gençler sabah çorbalarını ve akşam yemeklerini kaldırımlara oturarak, arabaların üzerini sofra yaparak tozun toprağın içerisinde yemek yemek zorunda kalıyorlar.

REKTÖRE ÇAĞRI: ALINAN KARARDAN VAZGEÇİN
Sertel, alınan karardan sonra İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’ye çağrıda bulunarak “Saffet Bey’e buradan seslenmek istiyorum, bu kararından vazgeç. Gençlere yazık. Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne yakışmayan bir tablo. Büyükşehir Belediyesi bu gençlerin beslenmesi için katkıyı koyuyor. Kalkıp da böyle yaparlarsa çok yanlış ve üniversiteye zarar veriyor rektör. Sebebi olarak, kantin olabilir başka bir şey olabilir. Çocukların yemekhanede, içeride masalarda ve bankalarda yemesi lazım” dedi.



‘İLAHİYATTAN GELME BİR REKTÖR, DUYARLI OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM’
Üniversiteli gençlerin olağan durumdan dolayı mahcup olabileceğini söyleyen Sertel, “Gençler üniversitenin içinde kuyruğa girebilir. Vatandaşlar bu kuyruğu seyrediyor bu da yanlış. Öğrenciler bu yüzden rencide olabilir. Kendisi imam hatip mezunu ilahiyattan gelme bir rektör. Rektörün biraz bu konularda duyarlı olması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÇULSUZ HİSSEDİYORUZ, YEMEKLERE BÖCEKLER GİRİYOR’
Kaldırımın üzerinde yemek yedikleri için durumdan rahatsız olduklarını ifade eden öğrenciler, durumunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyleyerek, “Burada sokakta, kaldırımın üstünde yemek yerken çulsuz hissediyoruz. Gerçi öğrenci olduğumuz için çulsuz olmaya alıştık. Kötü göründüğümüzü düşünüyoruz. İnsanlar balkonlarından bizi izliyorlar. Yemeklerimiz taşın toprağın içinde kirleniyor. Biraz yel esse yemeğim çamur oluyor yemeğimiz. Sinek ve böcekler giriyor. Arada çevre civardaki teyzeler kaynak yapıyor” dedi.


‘ÜNİVERSİTEMİZDE AKŞAM YEMEKLERİ ÇIKMIYOR’
Yaşanan duruma ilişkin yorumlarda bulunan üniversite öğrencileri ise okulda hali hazırda ikinci öğretim olmadığı için akşam yemeklerinin çıkmadığını belirterek, “Belediyeyle anlaşma yapabilirler ikisi de öğrenciler için yapıyor hizmetlerini. Okulumuzda akşam yemeği verilmiyor ikinci öğretim dersleri olmadığı için. Yemekleri saat 11:30 – 13:30 arasında dağıtılıyor en son. Gerçi yemekhaneye gitsek bile yer olmuyor zaten. Hangi saatte gidersek gidelim yemeğe yetişemiyoruz. Okulumuzda yemekhane yetersiz. Hem de bu sene fiyatlarına zam geldi” dediler.



‘KYK’DA BU SAATTE YEMEK DAĞITIMI VAR AMA KİMSE GİTMİYOR’
Üniversite içinde bulunan kafelerin yetersiz olduğunu belirten öğrenciler, yemek dağıtım saatinde KYK’da yurtlarında yemek dağıtımı olmasına rağmen belediyenin dağıttığı yemekleri tercih ettiklerini belirterek, “Üniversitedeki kafelerde çeşit yok. En fazla poğaça bisküvi filan oluyor. Bazı fakültelerde kantin bile yok zaten hala. Şu anda KYK yurdunda yemek dağıtımı var ama oraya gitmiyoruz. Oradaki yemekler genelde soğuk çıkıyor. Ben daha güzel pilav yapabilirim hatta. Bu saatte kimse KYK yemekhanesine gitmiyor” dediler.

‘BAŞKAN SOYER’DEN BİR RİCAMIZ VAR’ 
Yapılan yemek dağıtım uygulamasına dair memnun olduklarını belirten öğrenciler ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tatlı ricasında bulunarak, “Bizim içeriye alınmamız lazım. Kapışmadan biz mağdur oluyoruz. Bir de Tunç Başkanımıza ricamız tatlı servisi olsun. Yemeklerimiz dört dörtlük, tatlı olsa bu da pastanın çileği olur. Yemeklerin malzemeleri çok cömert nitelik olarak. Öğrenciyi düşünüyorlar, sene sonuna kadar devam etsinler” ifadelerini kullandılar.

 
Büyükşehir'e 'Yeşil Şehir' gururu!
 
Şehidin adı Karşıyaka'da yaşayacak!
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsimsiz bir vatandaş yorumu siz yapin 21 Ekim 2022 Cuma 11:32

Ne diyebiliriz ne istiyorlarsa yapiyorlarAllah akıl ve merhamet versin inşallah

Yorumu oyla      2      3  
İsimsiz bir vatandaş yorumu siz yapin 21 Ekim 2022 Cuma 11:32

Ne diyebiliriz ne istiyorlarsa yapiyorlarAllah akıl ve merhamet versin inşallah

Yorumu oyla      2      3  
Bu rektörü kim onaylıyor? 21 Ekim 2022 Cuma 11:06

Böyle bir işi yapan rektörü kimse onaylmaz. Bu zat'ın halkın gözünde çok aşağılara gideceğini düşünüyorum. Hele her fikirdeki öğrenciler de (yandaşları dahil) bu tavıra iyi bakmaz herhalde.

Yorumu oyla      2      3  
private35 21 Ekim 2022 Cuma 10:05

insanda izan, merhamet ve akıl olur biraz. yazık ya bu ana kuzularına. sonra gençler ülkeden gidiyor. sizin bu siyaset kafanız ülkeyi iş bilmezlerin eline verdi. rektörde o iş bilmez siyaset kafalı biri.

Yorumu oyla      5      3  
hikmet abi öğrenci 21 Ekim 2022 Cuma 09:20

Rektöre bazı malum vakıfların baskısı nedeni ile yemek dağıtımı engellenmek isteniyormuş. Belediye Başkanımıza üniversite dışında yemek çadırı kurulması önerisinde bulunmak istiyorum.

Yorumu oyla      5      3  
21 Ekim 2022 Cuma 08:50

rektör ilahiyattanmı gelmeymiş :))

Yorumu oyla      4      3  
Bekir Sami 21 Ekim 2022 Cuma 08:14

Tatlı isteyen öğrencilere ! Onu da bir zahmet rektörünüz Saffetten isteyin, bakalım size tatlı ikram edecek mi ?

Yorumu oyla      6      3  
Güzelyalı1925 20 Ekim 2022 Perşembe 21:01

Bazı Aklı Kıt''lar yine de başkanı eleştirmiş, yurt yapmak DEVLETİN görevi..Belediyeye stat yapt diyor, ama Türkiye nin 50 iline stat yaptı devlet, onu görmüyor..Aklı Kıt deyincede kızıyor :) REKTÖR ÇOK İYİ YAPMIŞ, GENÇLER GÖRÜN BUNLARI..UNUTMAYIN..BU MUAMELE ÖMRÜNÜZ BOYUNCA DEVAM EDECEK, ONA GÖRE 2023 SEÇİMLERİNDE KARARINIZI DÜZGÜN VERİN..!

Yorumu oyla      7      3  
Erkan Dokuyucu 20 Ekim 2022 Perşembe 21:00

Büyükşehir belediyesinin kullanılmayan ve seferden alınmış otobüsleri varsa, içi basit bir düzenleme ile burada konuşlandırılıp gençler için şimdilik geçici yemek yeme yeri yapılabilir. #GeliyorGelmekteOlan.

Yorumu oyla      4      3  
20 Ekim 2022 Perşembe 20:23

Civardaki teyzelerin kaynak yapmasından şikayetçi olan genç kardeşim, sen yeme bence. Büyükşehirin sofrası sana değil, halka, yoksula. Sen başka yerde ye

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kötülükleri yok ettiğine inanılıyordu... 8 bin yıllık insan figürleri!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Ulucak Höyüğü'nde, tarihleri 7 bin 800 ...
Dolandırıcılıkta yeni yöntem: Trafik kazası...
Avukat Sezer Irmak, ismini ve sicil numarasını kullanan dolandırıcıların, ...
FETÖ'nün kasa evine baskın: Milyonlarca lira ele geçirildi
İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ'nün güncel finans yapılanmasına yönelik ...
 
Dolandırıcıların yeni hedefi avukatlık!
Avukat Sezer Irmak, ismini ve sicil numarasını kullanan dolandırıcıların, ...
MDF yüklü TIR alev alev yandı
Düzce'de arıza şeridine çekilen MDF yüklü TIR'ın dorsesinde çıkan yangın, ...
Terör örgütü FETÖ soruşturması: 4 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ yönelik soruşturma kapsamında 4 ...
 
Çiftçilere müjde... Tarımsal destekler belli oldu!
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere bu yıl, buğday, arpa, çavdar, ...
Yalnız yaşıyordu... Şüpheli ölüm!
Kayseri'nin merkez Melikgazi ilçesinde yakınlarının haber alamadığı kadın, evinde ölü bulundu.
CHP'li Kılıç'tan cezaevi planlaması çıkışı: Buca nefes almak istiyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva