HABERLER>GÜNCEL
22 Aralık 2022 Perşembe - 08:40

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden çağrı: Çip süresini uzatın!

Türk Veteriner Hekimleri Birliği de kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi sürecinde çok büyük bir çoğunluğun bu işlemi yaptıramadığına vurgu yaparak, çip takma süresinin uzatılmasını talep etti. Birlik, bu talebin Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletildiğini duyurdu.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden çağrı: Çip süresini uzatın!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan’ın bir süre önce yaptığı, “Kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesiyle ilgili süre altı ay uzatılsın” çağrısı, Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından yinelendi. Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, uzatma süresiyle ilgili bir tarih yer almadı. Ancak 31 Aralık’ta sona erecek süreçte kedisine, köpeğine çip taktırmayan 2,5 ile 3 milyon arasında insanın cezai işlemle karşılaşacağına vurgu yapılırken, Tarım ve Orman Bakanlığı’na süre uzatımıyla ilgili talebin iletildiği ifade edildi.

SADECE 922 BİN 545 HAYVAN ÇİPLENDİ
Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“bilindiği gibi kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesine ilişkin son uygulama tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlenmiştir. 21 Aralık itibariyle sistemden alınan son sayılara göre tüm ülkede toplamda 525 bin 434 kedi, 397 bin 111 köpek ve 16 gelincik olmak üzere toplam 922 bin 545 hayvan kimliklendirilmiştir. Net rakam bilinmese de 4 ile 6 milyon arasında sahipli küçük evcil hayvan varlığından söz edilmektedir. Bu durumda kimliklendirilen sahipli hayvan sayısı, toplamın ancak yüzde 25’i kadardır. Kayıt altına alınan sayı ve mikroçip temininde yaşanan sıkıntılar da göz önüne alındığında, kimliklendirme için verilen sürenin yetmeyeceği açıktır. Diğer taraftan tahmini hayvan sayısına göre hesaplandığında yaklaşık 2,5-3 milyondan fazla vatandaşın cezai yaptırımla karşı karşıya kalması olasılığı bulunmaktadır.”

UYGULAMANIN BAŞARIYA ULAŞMASI İÇİN SÜRE UZATILMALI
“Türk Veteriner Hekimler Birliği olarak uzun zamandan beri tekrarlanan bir konuyu tekrar dikkat çekmek istiyoruz. Serbest veteriner hekimler her zaman olduğu gibi bugün d hastaları için tüm zorluklara rağmen, hem hayvan sağlığı hem toplum sağlığı için evrensel hekimlik değerleri çerçevesinde hizmet vermeye çalışmaktadırlar. Ancak bu olayda da yaşanan sorunlar nedeniyle hasta sahipleri ile karşı karşıya gelmektedir. Aynı şekilde Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinde çalışan veteriner hekimler de hem sayıları hem de mikroçip takma gibi invaziv bir işlemi fiziki koşulları uygun olmayan ortamlarda yapmaya çalışmaları nedeniyle hem kendileri hem de hastaları açısından yaşanan zorlukları göğüslemeye çalışmaktadırlar. TVHB ile Odalar olarak düzenlemenin başarıya ulaşması için her türlü gayret ve işbirliğimiz devam etmektedir. Bununla birlikte meslektaşlarımızın ve hayvan severlerin karşı karşıya kaldığı bu zor durumun düzeltilmesi ve getirilen uygulamanın hedefine ulaşabilmesi için sürenin uzatılması talebimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 
Alkollü sürücü ortalığı birbirine kattı!
 
İzmirli Görkem can çekişe çekişe öldü... AYM'den 'yanlış tedavi' kararı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Aralık 2022 Perşembe 09:32

millet karnını doyuramaz hale geldi. bunlar kedi köpekten medet umuyorlar. yazık yazık. ekonominin geldiği nokta. üzücü.

Yorumu oyla      3      4  
KARŞIYAKALI 22 Aralık 2022 Perşembe 09:09

Veteriner Hekimleri Birliğinin bu çağrısına katılıyorum. Kedim için aylardır çip bulamıyorum. Bir vatandaş olarak bizde mağdur olduk. Uzatılmasında ne sakınca var anlamdım gitti. Saat uygulamasında olduğu gibi halk ile inatlaşmanın ve halkın sesine kulak verilmemesinin bir açıklaması olmalı. Bu açıklamaları bir T.C Vatandaşı olarak ve yasalardan kaynaklı haklarım kapsamında mevcut siyasi iradeden talep ediyorum. NOKTA

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkollü sürücü ortalığı birbirine kattı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, bir sürücü otomobiliyle park halindeki 4 ...
Turistik ilçede yeni SİT kararı… Çivi bile çakılamayacak!
Foça’da halk plajına metrelerce uzaklıkta yer alan özel mülkiyetteki taşınmazda ...
Beştepe'de asgari ücret görüşmesi bitti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ...
 
Terörist bombalı saldırı için 6 ay keşif yapmış!
Diyarbakır'da, çevik kuvvet midibüsünün geçişi sırasında bombalı araçla ...
Siyaha bürünen nehirle ilgili flaş gelişme!
Mersin'in Silifke ilçesinde, bir ay önce başlayan ve son günlerde tamamen ...
Beştepe'de asgari ücret görüşmesi başladı
Asgari ücret zammının ne kadar olacağı merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı ...
 
Yılbaşı öncesi sahte alkol operasyonu
Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına ...
İzmir en uzun gecede koştu
İzmir'de, yılın en uzun gecesi 21 Aralık'ta, 7,5 kilometrelik etapta halk koşusu gerçekleştirildi.
Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva