HABERLER>SAĞLIK
28 Ekim 2015 Çarşamba - 11:50

Türk Sağlık-Sen'den DEÜ yönetimine yaylım ateşi!

Dokuz Eylül Üniversitesi çalışanları için görüşülen maaş promosyonu ihale süreci, yetkili sendika Türk Sağlık-Sen Üniversite Şubesi'nin ve çalışanların itirazlarına rağmen kurum yetkililerinin onayıyla sonuçlandı. Bunun bir dayatma olduğunu belirten Sendika Başkanı Yasemin Zengin, gerekirse ihaleyi iptal ettirmek için başvuracaklarını açıkladı. Hastane çalışanları, süreci yuhalayarak protesto etti

Türk Sağlık-Sen den DEÜ yönetimine yaylım ateşi!

Dokuz Eylül kurumunca Üniversite'de görev yapan kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinin hangi banka aracılığı ile ödeneceğine dair maaş promosyon ihalesi, yetkili sendika olan Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversite Şubesi'nin itirazına rağmen kurum yetkililerinin onayıyla tamamlandı. İhale şartlarını kabul etmeyen sendika, hastane bahçesinde durumu protesto etti. Zarfların açılacağı 2 Ekim gününe kadar yönetimin süreci Eğitim-Sen ile yürüttüğünü belirten Başkan Zengin, “Sürecin sonuna dahil olmamıza rağmen hak ettiğiniz promosyon ücretini alabilmeniz için her türlü mücadeleyi verdik. Fakat ne yazık ki kurum yetkililerini ikna edemedik. Şimdi mücadelemiz ve talebimiz sizlerle beraber hak ettiğiniz ücreti alana kadar gerekirse ihaleyi iptal ettirmek ve yeni bir şartname ile yeni bir ihaleye çıkmak. Süreçte ve mücadelemizde sizlerin desteği bizler için önemli. Kurumda yanlış giden bir takım şeylere hep beraber dur demenin zamanıdır. Ya hep beraber kazanacağız, ya da hiç mücadele vermeden pes ederek kaybedeceğiz. İnanıyorum ki bizlerle beraber bu mücadelede hak ettiğinizi alana kadar arkamızda olacak ve bizleri destekleyeceksiniz” şeklinde konuştu. 

USULDE HATA YAPILDI”
Süreç ile ilgili usulde hata olduğunu belirten Başkan Zengin, Eğitim- Sen sendikasının yetkili olduğu düşünülerek 2 Ekim teklif zarflarının açılacağı güne kadar olan tüm süreçte yer almadıklarını ve 1 Ekim günü farklı bir sendikanın üyelerine çektiği mesajla durumun kendilerince fark edildiğini dile getirdi. Kurumun maaş promosyon ihale çağrısına sadece 7 bankanın müracaat ettiğini söyleyen Zengin, açıklamasına şu şekilde devam etti: “İlk açılan tekliflerde banka sayısı 10 bankanın altında olduğu için elenen banka olmadı ve 7 banka ile 2. tur olan 9 Ekim tarihinde ihale açık artırma ile başladı. Şeffaflık ilkesi de gözetilerek çalışanların kafasında oluşacak soru işaretlerini giderebilmek ve takip edebilmek açısından hem sendikamızdan, hem de diğer sendikalardan gelen talep üzerine ihale canlı olarak tüm çalışanların izleyeceği şekilde yapıldı. 7 bankadan 5 bankanın hiç rekabete girmeden, ilk turda teklif dahi vermeden çekilmesi, rekabet ortamı yaratmadı. Asıl olan ve sorgulanması gereken 9 Eylül gibi köklü bir kurumun maaş promosyon ihalesine bankaların neden ilgi duymadığı ve neden rekabete girmediği, tarafımızca kurum yetkililerine soruldu. İhale şartnamesinin ağır oluşu mu? Yoksa ihaleye girecek bankalar için mevcut bir bankanın ihaleyi kaybetme ihtimalinde dahi yerleşik düzenini bozmayarak orada kalıcı olmasının dezavantajı mı bankaların ihaleye asılmamasına etken oldu. Yoksa 6.965 personelin yıllık 322.589.556,63 TL’lik ciddi oranda maaş ve döner sermayeden kaynaklanan nakit akışının olduğu bir ihaleye bankanın asılmamasının nasıl bir açıklaması olabilir. Dokuz Eylül gibi köklü bir kurumun ihalesinde ekonomik kriz bahane eden bankaların, farklı girdikleri kurumlarda ödedikleri tutarın ne kadar olduğu çalışanlarında takibindedir, bizlerinde.”

GEREKLİ İTİRAZLAR YAPILDI”
Son iki tura iki bankanın kaldığını anlatan Zengin, “9 Ekim 2015 tarihinde 5 bankanın rekabet ortamına girmeden ihaleden çekilmesi ile son iki tura kalan İş Bankası ve TEB arasında açık artırma ile turlar halinde devam eden ihale 1.511 TL’de İş Bankası'nın çekilmesi üzerine 1.521 TL ile TEB Bankası'nda kalmıştır. Teklifin düşük gelmesi üzerine ihale komisyonu tarafından TEB bankasına bir hafta süre verilerek fiyatı artırması ve teklifi revize etmesi aksi takdirde ihalenin iptal olacağı söylenmiş. Bir haftalık süre bitiminde 16 Ekim 2015’te banka nihai teklifini Rektörlük makamına sunmuş ve Rektörlük makamı 20 Ekim’de sendikamızı görüşmeye çağırmıştır. 20 Ekim’de yapılan görüşmenin de canlı yapılması talebimiz olumlu karşılanmadı. Görüşmede ihaleden 9 Ekim’de çekilen İş Bankası'nın yeniden fiyatı 1.525’e çektiği TEB Bankası'nın da 1.525 fiyat verdiği bu hali ile ihaleyi İş Bankası'na vermek istediklerini söylediler. Biz sendika olarak verilen teklifin düşük olduğunu, bunu çalışanların hak etmediğini protokolü bu hali ile imzalamayacağımızı, imzalarsak şerh düşeceğimizi belirttik. Bunun üzerine kurum yetkilileri, 'İhale iptal olursa ve daha düşük teklif gelirse sendikayı sorumlu tutarız' ifadesi kullandı. TEB Bankası'nın 1.525 TL fiyat üstüne verdikleri avantajları ilettik. İş Bankasının EFT’den ücret alacağını ifade ettik. Kurum yetkilileri ısrarımız üzerine İş Bankasını arayarak EFT’yi ücretsiz talep ettiğimizi iletti. İş Bankası'ndan geri dönüş ise sadece 3 EFT’ye kadar ücret alınmayacağı oldu. Bunun etik olmadığını yerleşik bir bankanın EFT ücretinde dahi pazarlık yaptığını, bu nedenle banka değişikliğine sıcak baktığımızı, gerekirse ihalenin iptal edilerek 1.525 TL üzerinden yeniden ihaleye çıkılmasını, promosyon alan kurumları incelediğimizde 4 yıllık süre ile yapılan anlaşmalarda çalışanın eline geçen paranın daha fazla olduğunu ve 4 yıllık bankalardan teklif alınmasını istedik. Ancak tüm önerilerimiz ret edildi. Bunun üzerine Rektör Sayın Mehmet Füzün’den randevu talebinde bulunduk. Ne yazık ki talebimize cevap beklerken Dokuz Eylül kurumunca aranarak imzaya gelmemiz talep edilmiş, imzamız olmadığı takdirde de kurum yetkilileri tarafından da protokol imzalanarak duyuru yapılacağı söylenmiştir” dedi.

GEREKİRSE İHALEYİ İPTAL ETTİRECEĞİZ”
Sürecin sonuna dahil olmalarına rağmen sendika olarak çalışanın hak ettiği promosyon ücretini alabilmesi, için her türlü mücadeleyi verdiklerinin altını çizen Zengin, “Fakat ne yazık ki kurum yetkililerini ikna edemedik. Şimdi mücadelemiz ve talebimiz sizlerle beraber hak ettiğiniz ücreti alana kadar gerekirse ihaleyi iptal ettirmek ve yeni bir şartname ile yeni bir ihaleye çıkmak. Süreçte ve mücadelemizde sizlerin desteği bizler için önemli. Kurumda yanlış giden bir takım şeylere hep beraber dur demenin zamanıdır. Ya hep beraber kazanacağız, yada hiç mücadele vermeden pes ederek kaybedeceğiz. İnanıyorum ki bizlerle beraber bu mücadelede hak ettiğinizi alana kadar arkamızda olacak ve bizleri destekleyeceksiniz” diye konuştu.

 
Gençlerle buluşma: Davutoğlu Boynukalın ile yan yana!
 
İki kızını taciz eden babanın cezası belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat: Sucuk-sosis-salam sigaradan beter!
Sucuk, salam ve sosis gibi işlenmiş et ürünleri bağırsak ve pankreas kanseri ...
Türk Kızılayı ile Down Sendromu Derneği'nden örnek işbirliği
Down Sendromu Dünya Farkındalık Ayı kapsamında Türk Kızılayı Urla Şubesi ...
Peynir de uyuşturucu gibi bağımlılık yapıyor!
ABD'de Michigan Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, peynirin de uyuşturucu ...
 
Bakanlık sülüğe vize verdi, doktorlar isyanda!
Sağlık Bakanlığı, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları yapmak isteyen ...
Uzmarlardan kritik uyarı: Kışla birlikte grip de kapıda!
Mevsim değişimi ile birlikte yaygınlaşan ve ölüm riski de taşıyan grip ...
Dikkat: İnternet bağımlısı olabilirsiniz!
Cep telefonunuzun veya bilgisayarınızın interneti kesildiğinde huzursuzluk, ...
 
Estetikte kök hücre tedavisi
Birçok hastalığa çare olan kök hücre tedavisi, estetik cerrahide de kullanılıyor. ...
Anti-bakteriyel ürünler sağlığınıza zarar veriyor!
Anti bakteriyel ürünler size diğer ürünlere kıyasla üstün bir hijyen sağlamıyor, ...
Bakanlıktan kapsül deterjan uyarısı
Dünyada her yıl 16 bin çocuk, kapsül deterjan yuttuğu için zehirleniyor. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva