HABERLER>POLİTİKA
16 Mart 2024 Cumartesi - 13:55

Tugay'dan küskün seçmene sandık çağrısı

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafını ziyaret etti. Yurttaşlara seçimlerde sandığa gidip oy kullanmasının önemini anlatan Başkan adayı Tugay, CHP'li belediye başkan adaylarının amacının kenti korumak olduğunu belirtti. Tugay, Kemeraltı Çarşısı'na dair var olan sorunları da esnafla birlikte çözeceklerini söyledi.

Tugay dan küskün seçmene sandık çağrısı

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafını ziyaret etti. Konak Belediye Başkan adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun da katıldığı ziyarette ilk durak İzmir Milli Kütüphane oldu. Kütüphanede çalışanlara da selam veren Tugay, öğrencilere başarılar diledi.

İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ'un ağırladığı Başkan adayı Tugay, 31 Mart seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. Küskün seçmenin bulunduğunu anımsatan ve seçmenin sandığa gitmesinin önemine değinen Başkan adayı Tugay, şöyle dedi:

“Sandığa gidip oy atmadığınız zaman o gün akşam nasıl hissedeceğinizi merak ediyorum. Bu konuyu herkes düşünmeli. Böyle bir şey olamaz. CHP'nin bu kentte, ülkede neleri koruduğunu ve nelerle mücadele ettiğini unutacaklar mı? Mesele biz değiliz. Bize destek verilmemesi, başkalarına destek olunması demek. Karşıda kimin olduğunu hatırlasınlar. Bizim amacımız Cumhuriyet değerlerini, ülkeyi korumak” diye konuştu.

“SORUMLULUK HİSSİ İLE BU MÜCADELEYE GİRDİM”
Yap, işlet, devret modeli ile yapılan projelerin kente ve ülkeye zarar verdiğini belirterek, Bayraklı Şehir Hastanesi örneğini veren Başkan adayı Cemil Tugay, “Projeler, insanların gözünü boyamak için yapılıyor. Hayaller kurdurtarak belediyecilik yaptıklarını söylüyorlar. Birçok projenin yapılması teknik olarak mümkün değil. Yap, işlet, devret ile devleti borç yükü altına koyuyorlar. Dünya tarihinde böyle bir şey yok. Bunları başarı hikayesi diye anlatıyorlar. İnsanın kanı donuyor. Ülkeye dair bir gram sorumluluğu olan insanların bunları düşünmesi, sorgulaması lazım. Ben de bu sorumluluk hissi ile mücadeleye girdim” diye konuştu.

Ulvi Puğ da “Atatürkçülüğün başkenti İzmir. Siz de burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olacaksınız. Yolunuz açık olsun” dedi.

ESNAFA SEÇİMDEN SONRA KAHVE İÇME SÖZÜ VERDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay daha sonra Tarihi Çarşı'da esnafı ziyaret etti. Yurttaşlar ve esnafla bir araya gelip, sohbet eden Başkan adayı Tugay, var olan sorunları bildiğini ve bunları çözeceklerini söyledi. Çocukluk yıllarında Kemeraltı'nda çalıştığını ve seçildikten sonra farklı bir hikaye yazacaklarını vurgulayan Tugay, “Bu dönem kalkınmaya ihtiyacımız var. Yapı olarak takım çalışmasına çok müsait bir insanım. Mazbata aldıktan sonra her şey değişecek. Beraber çalışırsak çok daha iyi başarılar elde ederiz. Biraz farklı bir belediye başkanı olacağım. Hükümetle de çalışmayı düşünüyorum. Şehrin ihtiyaçları noktasında istişare içerisinde olmayı ve birlikte çözüm üretmeyi önemsiyorum. Kavga eden değil el sıkışan olacağım. Hem şehrin hem insanların kazanacağı birçok şey yapılabilir” diye konuştu.

Bazı esnafların, ilk kez bir belediye başkan adayının bulundukları sokağa girdiğini söylemesi üzerine Tugay, “Daha çok görüşeceğiz. Seçildikten sonra kahve içmeye geleceğim” yanıtını verdi.

“KEMERALTI GÖZ BEBEĞİMİZ”
Başkan Tugay, İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'ni de ziyaret etti. Dernek Başkanı Semih Girgin ile dernek üyelerinin karşıladığı Başkan adayı Tugay, geçmişte Kemeraltı'nda çalıştığını anımsatarak, “Burası benim için kutsal bir alan. İzmir'in dört bir köşesinde hikayesi olan biriyim. 1 Nisan'dan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. Kendimi İzmir'e adadım. Amacım hizmet etmek. Sizlerle birlikte bu kente hizmet edeceğim. Burası ticaret ve kültür merkezi. Var olan sorunlarından arındıracağız. Ne yapacağımızı biliyorum. Mesele buranın potansiyelini tam kullanması için çalışmak. Bölgeye gelenler ile burada çalışanların huzurlu ve mutlu olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Buradaki hareketliliği arttırmak için burayı besleyecek şeyler yapmalıyız. Kemeraltı göz bebeğimiz” diye konuştu.

Semih Girgin de Tugay'a seçim çalışmalarında başarılar diledi. 

 

 
İzmirli Filozof Baha Tevfik 140 yaşında!
 
Ege Denizi'nde göçmen hareketliliği!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR DEĞİŞECEK 16 Mart 2024 Cumartesi 18:39

Hadi hadi Cemilim kazanda göreyim!!!!!!!!!!!!!

Yorumu oyla      0      0  
Oy yok . Oy yok 16 Mart 2024 Cumartesi 15:33

Küskün değilim hak arıyorum , bugüne kadar hakkım iade edilmediği için CHP’ne oy vermeyeceğim . Sebep ; İzmir çevre ilçe otobüslerinde de uygulanan , ancak 10.02.2016 tarihinde iptal edilen 90 dakika ücretsiz aktarma hakkının , 120 dakika ücretli aktarma hakkı olarak bile iade edilmemesi . İzmir merkez ilçelerdeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dakika ücretli aktarma hakkı var . İzmir çevre ilçe otobüslerinde aktarma hakkı yok . Talebimiz kişisel değil , kamusal . Kamu hizmeti olan toplu taşımada İzmir merkez ilçeler , İzmir çevre ilçeler ayrımcılığı olmaz . Bunu yapan CHP ‘li İzmir BB’si , halkçı belediye . Bu nedenle CHP’ne oy yok .

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve buzlar eridi... Soyer-Tugay yan yana!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temel atma töreninde, bir süredir medya ...
CHP adayı Ünsal: Karşıyaka bisiklet kenti olacak!
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
CHP Gaziemir adayı Işık'tan birlik mesajı!
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık düzenlenen iftar programında ...
 
Kırkpınar'dan Bayraklılara doğal yaşam parkı müjdesi!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, hayvanların ...
Cumhur'un Bornova adayı Çayır sokak sokak projelerini anlattı!
Bornova Belediye Başkan adayı Cevdet Çayır, AK Parti Gençlik Kolları Genel ...
CHP Bornova Adayı Eşki'den radikal değişim vaadi!
CHP Bornova Adayı Ömer Eşki, temel belediyecilik hizmetlerinde çıtayı ...
 
CHP Bayraklı adayı Önal: Ortak akılla yöneteceğiz!
İYİ Parti Bayraklı Belediye Meclis üyesi 7. Sıra adayı Sezai Öcal partisinden ...
CHP'li Mutlu'dan yerelden genele iktidar mesajı!
Yoğun saha çalışmalarıyla toplumun tüm dinamiklerine temas etmeyi sürdüren ...
DSP Genel Başkanı Aksakal: İzmir'de 3 ilçede iddialıyız!
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Önder ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva