HABERLER>POLİTİKA
31 Ağustos 2021 Salı - 12:54

‘Trole gereği yapılsın’ dedi : Bu adam yalan söylemez!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat,  Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Bornova’da söylediği iddia edilen sözlerin “trol” operasyonu olduğunu söyledi. Polat, “Türkiye’de Kürt sorununun çözümü konusunda hiç kimse Tuncay Özkan kadar cesaretle sorumluluk almamıştır. Atfedilen sözlerin doğru olduğunu düşünmüyorum” dedi. Polat, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un çalışan personelle ilgili gereğini yapması gerektiğini söyledi.

‘Trole gereği yapılsın’ dedi : Bu adam yalan söylemez!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat tartışmalara neden olan Bornova’daki parti örgütü toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın katıldığı toplantıda belediyelerin artık yeni döneme ilişkin kendisini güncellemesi, projeler üretmesi konusu masaya yatırılmıştı. Özkan’ın İzmir’deki demografik yapıyı anlattıktan sonra Kürtler ve Alevileri göçle gelen Suriyeliler ve Afganlarla aynı cümlede geçirdiği iddiası tartışmalara neden olmuştu. CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın açıklama yaptığı, Milletvekili Özkan’ın ise sert sözlerle yalanladığı kamuoyuna yansıyan durumla ilgili Bornova Belediyesi çalışanı Süleyman Sezer’in operasyonda başrol oynadığı ve süreci yürüttüğü ifade edilmişti.

EŞİ DİYOR Kİ “İŞE SİZ ALSAYDINIZ SİZİN İÇİN YAZSAYDI”
SONSÖZ TV'de Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Milletvekili Mahir Polat konuyla ilgili, “Ben trollerin her türlüsüne karşıyım. AKP’nin trollerine de karşıyım. Birilerinin trollerine de karşıyım” derken “O arkadaşlar benim hakkımda da yazdılar. Ben genel başkanımızın baş danışmanı olduğum zaman benimle ilgili de o troller bana da saldırdı. Aynı trollere bana da yazdırdılar. Tuncay Özkan’ın kastettiği trollere bana da yazdırttılar” dedi. Sonrasında yaşananlara ilişkin ayrıntılı bilgi de veren Polat, “Benim akrabalarımdan bir tanesi gidiyor,  ‘hayırdır’ diyor. O trol denilen kişinin kim olduğu belli. Eşi diyor ki, ‘işe siz alsaydınız sizin için yazsaydı.’ Bu trol aklı hiçbir şekilde tasvip edebileceğim bir akıl değil” ifadelerini kullandı.

EVİMİN DİBİNE KADAR MÜDAHALE ETMESİNE RAĞMEN…
Tuncay Özkan ile geçmişte çok defalar karşı karşıya geldiğini anlatan Polat, “Tuncay Özkan’ı seversiniz, sevmezsiniz; siyaset yaparsınız, yapmazsınız, karşı karşıya gelirsiniz, gelmezsiniz bunlar ayrı değerlendirmeler. Tuncay Özkan’la dönem dönem en çok çatışmalı alanları olan milletvekillerinden biri benim. Kişisel siyasi yürüyüşümde en çok karşı karşıya parti içinde geldiği kişilerden bir tanesi benimdir. Bunu biliyorsunuz, yaşadınız. Benim evimin dibine kadar siyaseten geldi. Birinci bölge milletvekili olmasına rağmen Bornova’da benim evimin olduğu, benim siyaset yaptığım içinden yetiştiğim örgüte kadar müdahale etti Tuncay Bey. Buna rağmen söylüyorum. Türkiye’de Kürt sorununun, doğu, güneydoğu dediğimiz sorunun çözümü konusunda hiç kimse Tuncay Özkan kadar cesaretle sorumluluk almamıştır. Nokta!  Atfedilen sözlerin doğru olduğunu düşünmüyorum. Doğru olduğunu düşünmüyorum, inanmıyorum yani… Buna inanmak istemiyorum değil, inanmıyorum. Sorsalar Tuncay Özkan Kürtlerle ilgili öyle bir laf söyledi mi, hayır söylemez. Alevilerle ilgili söyledi mi hayır.  Tuncay Özkan nereli? Erzincanlı… Söyler mi kardeşim? Hem de ilçe yönetim kurulu ortasında, akıl var, fikir var ya” değerlendirmesinde bulundu.

GEREĞİNİ YAPMAK ZORUNDA
Polat, Milletvekili Tuncay Özkan ile kendisine saldıran isimlerin aynı olması ve bu ismin de belediyede çalışması konusunda Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a çağrı yapan Polat, “Gereğini yapmak zorunda. Disiplin süreçleri var. Siyaseti belediyede belediye başkanı yapar kardeşim, nokta” dedi.

Polat şunları söyledi:

“İlçe başkanı da gereğini neyse yapmak zorunda… Öyle konuşmakla olmaz, gereği neyse onu yapacaksın. Gereği neyse ilçe başkanı onu yapacak. Yaşananlar  doğru değil, partimizde genel başkan yardımcılığı yapmış hiçbir adamın söylemesi mümkün olmayacağı sözlerin söylenmiş gibi yaftalanması doğru değil. Tuncay Özkan’ı savunmak benim işim değil, savunulacak bir şey olacağını düşünmüyorum bu anlamda. İnsanda bir vicdan olması gerekiyor, biz vicdandan bahsediyoruz ya; Selahattin Demirtaş’ın tutuklandığı zaman Kürtler ve Aleviler diye geçiyor orada… En ciddi ve en vicdani davranan kişidir parti içerisinde Tuncay Özkan. Doğduğu büyüdüğü coğrafya itibariyle Alevilerle hısım olmuş bir coğrafyadan geliyor Tuncay Özkan. Söyleyebilir mi ya? Benim vicdanda küçük siyasi hesaplarla ‘ya olabilir mi acaba bilemiyorum’ falan deyip, eğilip bükmeye yönelik değil. Kimse kusura bakmasın, benim bir vicdanım var. Bu adam bu işi yapmaz, söylemez”

 
Menemen'de zafer konserle kutlandı
 
Nif Dağı Kazısı’nın 16. yılı konserle kutlanacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sait durmaz 31 Ağustos 2021 Salı 14:25

SAYIN VEKİL DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ VAR DİYE HERYERDE BARIM BARIM BAĞIYORSUNUZ,KONU SİZE GELİNCE HEMEN DİSİPLİN MİŞ ,YOK BAŞAKN GEREĞİNİ YAPMASI LAZIM BU NE PERHİZ NE LAHANA TURŞUSU

Yorumu oyla      8      6  
Akraba 31 Ağustos 2021 Salı 13:54

Şimdi 'akrabalarım gitti, hayırdır?' dedi modası başladı. Ah Peker ah

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den Buca’da anlamlı zafer sergisi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Buca İlçe Başkanlından anlamlı sergi. ...
'Artık ne verirsin değil, ne alırsın diyeceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'nde konuştu. ...
Tebrik töreninde dikkat çeken tablo
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyet, 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
 
CHP İzmir'den zafer kutlaması... Hükümete eleştiri yağmuru!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Cumhuriyet ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Biz' derken neden şimdi 'ben' oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... 'Biz' derken neden şimdi 'ben' oldu?
Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj ...
 
Bahçeli: Askerimizin tahliyesi doğru bir karardır
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Afganistan'daki gelişmelere değindi. Konuşmasında, ...
Çavuşoğlu: İlave mülteci yükü kaldıramayız
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Biz Türkiye olarak göç konusunda ahlaki ve ...
'Türkiye İHA'da en ileri üç ülkeden biri'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akıncı TİHA'nın TSK envanterine girme töreninde ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva