HABERLER>OTOMOBİL
11 Kasım 2022 Cuma - 08:02

TOGG'un İstanbul-İzmir maliyeti belli oldu!

Yerli otomobil Togg’un ilk deneyim merkezi önceki gün İstanbul’da bulunan Zorlu Center’da açıldı. Merkezde sergilenen Togg C-SUV, başta gençler olmak üzere vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Hürriyet'ten Taylan Özgür DİL de hem Togg’u ilk kez görenlerin düşüncelerini dinledi hem de bu merkezde bulunan akıllı ekrandan C-SUV’un şarj maliyetini hesapladı. Buna göre, İstanbul’dan İzmir’e benzinli bir C-SUV ile 936.5 TL’ye gidilirken, aynı mesafe aynı sürede Togg C-SUV ile 284.5 TL tutuyor.

TOGG un İstanbul-İzmir maliyeti belli oldu!

Türkiye’nin küresel teknoloji markası olma hedefiyle yola çıkan Togg, ‘akıllı cihaz’ olarak tanımladığı elektrikli otomobillerini sergileyeceği deneyim merkezlerinin ilkini İstanbul’da bulunan Zorlu Center AVM’de açtı. 8 Kasım Salı günü saat 14.00’te açılan deneyim merkezinde, şirketin Şubat 2023’te ön siparişe açacağı ilk modeli yüzde 100 elektrikli C-SUV sergilendi.

Merkezde ayrıca, Togg C-SUV’un kaç TL maliyetle şarj edileceğine yönelik bir deneyim alanı ve aracın ön panelindeki teknolojilerin gösterildiği başka bir deneyim alanı daha bulunuyordu. Ben de merkezde bulunan akıllı deneyim ekranında Togg C-SUV’un şarj maliyetini hesapladım.TOGG'un İstanbul-İzmir maliyeti belli oldu!

Bu ekranda, Togg C-SUV’un uzun sürüş menziline sahip versiyonunu tercih ettim ve İstanbul’dan İzmir’e ne kadar sürede ve kaç TL maliyetle gideceğimi simüle ettim. Buna göre, 1.6 litre benzinli motora sahip bir C-SUV’la İstanbul’dan İzmir’e 936.52 TL maliyetle gidilirken, Togg C-SUV ile bu maliyet 284.51 TL’ye kat edilebilecek. Sürüş esnasında Togg’un Trugo isimli hızlı şarj istasyonunda batarya doldurmak için 12 dakika yeterli olacak. Hızlı şarj sayesinde benzinli C-SUV’un İzmir’e vardığı sürede yani 4 saat 43 dakikada Togg C-SUV da İzmir’e varmış olacak.

ŞUBATTA ÖN SİPARİŞ
İlk merkezini İstanbul’da açan Togg’un bir sonraki deneyim merkezini Ankara’ya açması bekleniyor. Şirketin hedefi ise 2023 yılı sonuna kadar toplam 20 farklı deneyim merkezi açmak. Togg’un Gemlik’te üreteceği ilk modeli C-SUV şubat ayında ön siparişe açılacak ve mart ayı sonunda Türkiye yollarına çıkacak. Araçlar bayiler üzerinden değil internet üzerinden satılacak. Gemlik’te ilk etapta yıllık 100 bin adet kapasiteli tesiste üretim kademeli olarak arttırılacak.

İlk yıl yani 2023 yılında 20 bin adet civarında tamamen elektrikli C-SUV üretilecek. Yani Togg’a 2023’te 20 bin civarında kişi sahip olabilecek.

EN ÇOK İLGİ GENÇLERDEN
Togg’un Zorlu Center AVM’de açılan ilk deneyim merkezine gençlerden büyük ilgi vardı. Birçok öğrenci sergilenen C-SUV ile ilgili alanda bulunan yetkililerden detaylar aldı. Özellikle ekran ve bağlantı teknolojileri Togg yetkililerine en çok sorulan sorular arasındaydı. Gençler ayrıca, Togg’un 310 ve 500+ km menzil olmak üzere iki farklı versiyonu bulunan C-SUV’un şarj maliyetini hesaplayan deneyim ekranında da uzun süre vakit geçirdi. Diğer bir deneyim alanında ise Togg’un ön panelinde bulunan ekranlar üzerindeki teknolojileri yakından inceledi. (Hürriyet)

 
Türk Devlet Başkanları Özbekistan'da toplanıyor
 
Çocuğa timsah saldırdı... Cesedi bulunamadı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekli 12 Kasım 2022 Cumartesi 02:12

Bu arabayı kaça satacaklar söyledikleri fiyata satmalarina imkan yok en ucuz elk otomobil bile bu fiyata satılıyor en önemli akşamları ithal olan aracın euro un bu artışıyla 1500 dan aşağı satamazlar bide bu elk fiyatlarıyla ekonomik olması zor

Yorumu oyla      2      3  
zagor 11 Kasım 2022 Cuma 13:10

Dünyada en hizli dolum ABB sirketinin istasyonunda 15 dakika. Bu ise milyarlar yatiranlar henüz 12 dakikada dolum yapamiyor. Bir araci ne kadar cok hizli dolum yaparak sarj yaparsananiz Aküsü o kadarda hizli ölür. Akünün ömrünü uzatmak icin en sagliklisi 3-4 saate doldurmaktir. Bunlarinda Vatandasa bildirilmesi lazim.

Yorumu oyla      4      3  
11 Kasım 2022 Cuma 11:50

+arabanın parası, yol-köprü ücreti derken kaça çıkıyor?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil almayı düşünenlere müjdeli haber!
Sıfır otomobillerde matrah düzenlemesi yapılarak ÖTV tutarının düşürülmesi ...
Taksicilerin başkanı o anları anlattı: Namlunun ucunda ölümle burun buruna!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın kurşunlanması olayı sonrası ...
Otomotiv ihracatı Ekim'de 2,65 milyar dolar!
Türkiye'nin otomotiv endüstrisi ekim ayında 2,65 milyar dolarlık ürün ...
 
Araç güvenlik sistemlerine düzenleme
Kara yollarındaki can ve mal güvenliğinin artırılması ile daha çevreci ...
Fabrika çıkışlı ikinci el otomobil dönemi başlıyor
Fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi 2023 yılında resmen başlıyor. Çalışmalarda ...
Yüzde 60 zam yolda! Rekor artış olacak
Akaryakıt fiyatlarından sonra vergiler de araç sahiplerinin belini bükecek. ...
 
Araç sahipleri dikkat: Motorine indirim yolda
Motorin fiyatlarına 22 Ekim 20122 Cumartesi günü (bu gece yarısı) itibariyle ...
Taksiye zam mı geliyor?
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, mazot fiyatının ...
Motorine 1 lira 1 kuruşluk zam!
Bu ay 11 Ekim'e kadar 4 kez zamlanan motorine 13 Ekim'de indirim gelmişti. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva