HABERLER>İŞ DÜNYASI
19 Ekim 2022 Çarşamba - 09:55

Tekstil sektörüne Fashion Prime dopingi!

Türkiye genelinde 2022 yılı Ocak-Eylül döneminde tekstil ve hazır giyim sektörlerimiz toplamda yüzde 9 artışla 24 milyar dolarlık ihracata imza attı.

Tekstil sektörüne Fashion Prime dopingi!

Ege’de ise iki sektörümüzün 9 aylık toplam ihracatı yüzde 2,9 artışla 1 milyar 413 milyon dolara ulaştı. 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 12-15 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenen Fashion Prime Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı'na “Manufacturing” bölümünde 33 imalatçı/ihracatçı firmayla katılırken, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği de Fuar ile eşzamanlı olarak Alım Heyeti programı düzenledi. 

Aynı zamanda Fashion Prime Fuar'ı kapsamında, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş'ın konuşmacı, EHKİB Yönetim Kurulu Üyesi Toygar Narbay'ın ise moderatör olarak yer aldığı 'Dünya Hazırgiyiminde Türkiye'nin Önemi' başlıklı panel, fuar ziyaretçi ve katılımcılarının yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. 

Fashion Prime Fuarı’na 15 ülkeyle alım heyeti dopingi
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin üretim değeri, sağladığı istihdam, ülke ihracatındaki ve dünya hazır giyim ve tekstil sektöründeki payı, tedarikçi kimliği ile her geçen gün güçlenen ve büyüyen bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. 

“Dolayısıyla Fashion Prime Fuarı; tekstil ve moda endüstrisinin gelişiminde ve ihracatımızı üst seviyelere taşımamızda çok önemli bir misyon üstleniyor. Bu sene Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğimiz, Ticaret Bakanlığı kanalıyla fuar ile eş zamanlı olarak ilk kez 13-14 Ekim’de kumaş iplik, aksesuar ve ev tekstili sektörlerini kapsayan alım heyetleri yaptı. Belarus, Bosna-Hersek, Danimarka, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İspanya, İtalya, Kazakistan, Kosova, Lübnan, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Ürdün olmak üzere 15 farklı ülkeden 72 yabancı firma ile 16 Türk tekstil ihracatçısı firmamız ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Firmalarımızın hepsi yoğun ilgiden çok memnun kaldı. Fashion Prime Fuarı gelecek için umut veriyor. Katılan yabancı firma sayısını artırdığımız takdirde daha da başarılı olacak.” 

Ege Bölgesi tekstil ve hazırgiyim üssü 
Fashion Prime Fuarı’nın Ege Bölgesi’ne güç ve ivme kazandırdığını söyleyen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, geçtiğimiz yıl fuarın “Manufacturing” bölümüne 32 üye firma ile katılım sağlarken, bu sene 33 üye firmanın stantlı katılım sağladığını açıkladı. 

“Her sene olduğu gibi bu sene de Alım Heyeti ve firma katılımlarıyla İzmir Fashion Prime Fuarı’nın içeriğini zenginleştirme çabası içindeydik. Türk hazır giyim ve tekstil sektörü olarak; Avrupa Birliği’nin yüzde 12,7’lik pay ile üçüncü, dünyanın ise yüzde 3,7’lik payı ile altıncı büyük tedarikçisi konumundayız. Tekstil sektörü ile değerlendirdiğimizde, 24 milyar doların üzerinde bir ihracatla ülkemiz dış ticareti açısından çok önemli bir potansiyel oluşturuyoruz. Türk hazır giyim ve tekstil sektörü, dünyanın önde gelen markalarıyla uzun yıllar çalışmanın verdiği tecrübeye sahip. Bugün bir hazırgiyim alıcısı Türkiye’de hammaddeden bitmiş ürüne kadar ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılayabiliyor. Bölgemizin tekstil üssü olması, gerek hammadde gerekse de bitmiş ürün konusundaki başarısı, kapasitesi, hızı ve kalitesi sayesinde yurtiçi alıcılar için de yurtdışındaki alıcılar için de çekim merkezi haline gelmesinin yolu fuarların düzenli ziyaret edilmesinden geçiyor. Firmalarımız bu sene de Fashion Prime’da yeni yatırım-ticaret adımlarını attı.”

 
Basmane Günleri yola çıktı!
 
1 milyon litre ele geçirilmişti... Kaçak akaryakıt operasyonunda gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğal SİT alanında kalıyordu... Ağaoğlu'ndan Seferihisar hamlesi!
İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait enerji şirketinin, Seferihisar'daki doğal ...
Ve seçim süreci tamam... EBSO'da Yorgancılar güven tazeledi!
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda bugün yapılan seçimde yönetim kurulu başkanı, ...
Bakanlıktan peş peşe izinler… Aliağa’ya cüruf dağları!
Aliağalıların itirazlarına rağmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
 
Anatolia’dan, İzmir’e dev yatırım 
Anatolia, İzmir’deki 250 milyon dolarlık yatırımını tamamlamak üzere olduğunu ...
İhlas Holding kurşun ve çinko arayacak… Ovacık Tabiat Parkı’na hançer!
İhlas Holding, İzmir’in Bayındır ilçesindeki Ovacık Tabiat Parkı'nın bulunduğu ...
Yıllarca 'ruhsatsız' çalışmıştı... İzmir'e doğru ilerleyen tehlike!
2006’dan beri Bornova Pınarbaşı’nda faaliyet gösteren kalker ocağı ile ...
 
Bakanlık duyurdu... İzmir'e yeni taş ocakları yolda!
Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığı, İzmir’de maden sahaları ile ilgili aldığı ...
EİB ihracatın şampiyonlarını ödüllendirdi
Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Ticaret Bakanlığı desteğiyle bu sene ...
Bir sigara grubuna daha zam!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva