HABERLER>İŞ DÜNYASI
19 Ekim 2022 Çarşamba - 08:53

Ve seçim süreci tamam... EBSO'da Yorgancılar güven tazeledi!

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda bugün yapılan seçimde yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu, meclis başkanlık divanı, TOBB delegeleri ve disiplin kurulu üyeleri belirlendi. Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Ender Yorgancılar yeniden başkan seçildi.

Ve seçim süreci tamam... EBSO da Yorgancılar güven tazeledi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) 2022-2026 dönem seçimleri gerçekleşti. Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanlık Divanı, TOBB delegeleri ve Disiplin Kurulu’nun belirlendiği seçime saatler kala sürpriz bir gelişme yaşadı.

Mevcut Başkan Ender Yorgancılar’ın yeniden aday olduğu seçimde başkanlığa talip olan ESİAD önceki dönem Başkanı ve EBSO Meclis Üyesi Mustafa Karabağlı, meclis üyelerine baskı yapıldığını öne sürerek başkan adaylığından çekildi.

İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşen seçimlere tek aday olarak giren Yorgancılar, güven tazeledi. Kullanılan 105 oydan 103’ünü alan Yorgancılar böylelikle EBSO’da dördüncü kez başkanlık görevine seçilmiş oldu. Seçime ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Yorgancılar, baskı iddialarına da yanıt verdi.

YÖNETİM BELLİ OLDU
Ender Yorgancılar başkanlığındaki 2022-2026 dönemi EBSO Yönetim Kurul’unda, Hakan Ürün, Metin Akdaş, Hüseyin Turhan, İdil Yiğitbaşı, Ateş İlyas Demirkalkan, Suha Kahraman, Haydar İnanç, Aytekin Öztaş, Cüneyd Temel, Ali Arda Yüksel yer aldı. Meclis Başkanlık Divanı ise Saat 17.00 itibarıyla sandıkların kapanmasıyla belli olacak. 

‘TAHMİN ETMİYORDUM’
Seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Karabağlı’nın başkan adaylığından çekilmesi hakkında, “Seçime tek liste halinde gitmek durumunda kaldık. Ben Karabağlı’nın bu seçimden çekileceğini tahmin etmiyordum. Çünkü başından beri bu çalışmaların içindeydi. Tabii kendi takdiri… Bana görev veren, güven gösteren tüm üyelere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

‘KİM KİME BASKI YAPABİLİR?’
Karabağlı’nın meclis üyelerine baskı yapıldığı yönündeki iddialarının sorulması üzerine ise Yorgancılar, “İzmir, cumhuriyetin ve hoşgörünün merkezi. Baskıyla iş yapan bir anlayış hiçbir zaman olmamıştır. Hele bizim sanayi odası üyelerine yapılan en büyük hakarettir bu… Anlamış değilim. Üyelerin de çok büyük bir tepkisi oldu. Kim kimi baskısı altına alabilir ki! Neticede perdenin arkasına giriyorsunuz ve hür iradenizle oy kullanıyorsunuz. Size burada kim baskı yapabilir? Kimin kiminle iş ilişkisi olur, kimin kime borcu vardır, kim kiminle sıkıntı içiresindedir ki baskı altında kalsın. Baskı nedir! Bizim sanayi odası üyelerine yapılabilecek en kötü bir tanımlamadır. Hiçbir zaman böyle bir baskı olmadı, olamaz da! Netice itibariyle bu bir yarıştır. Biri kazanır biri kaybeder. Dönüşüm ve değişim sloganıyla çıktılar. Demek ki üyeler dönüşüm ve değişim değil, güven ve tecrübe istediler. O tecrübeyle güvende de beni ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımı gösterdiler. Baskı gibi bir durumu kabul etmek söz konusu değil. Sanayi Odası’ndaki geçmiş süreme bakarsanız hiçbir dönemde hiçbir üyeyle baskıcı bir düzenin olmadığını görürsünüz. Ben bu yarışın demokrat bir şekilde olmasını istedim. Sayın Karabağlı’nın listesinden başka aday liste çıkma talebi geldiğinde ben ‘Çıkarmayın’ dedim. Çünkü teamüllerimizde başkanın olduğu listeden başka bir aday çıkmaz. Bu yarış sandıkta biter. Sandık burası Ama benim grubuma, Pazar günü akşam bir rakip çıktı. Baskıyı kim yaptı?” açıklamalarında bulundu.

‘DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI’
Yeni döneme ilişkin mesaj veren Yorgancılar, “Biz yarın sabah nereden başlayacağımızı biliyoruz. Yönetim Kurulu’nda kendi aramızda bir görev dağılımı yapacağız. Bu görev dağılımı sonucunda gerek İzmir’de gerekse Ankara’da devam eden projelerimizle ve onların çözümüyle ilgili faaliyetlere devam edeceğiz. Bizim hayatımızda değişen bir şey olmadı. Ben yarın sabah nereden başlayacağımı biliyorum” diye konuştu.

BİNA HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Hayata geçirilecek EBSO binası hakkında bilgi veren Yorgancılar, şunları söyledi: “Bugünden sonraki yapacağımız ilk mecliste, bina konusu ile ilgili daha önceki meclisin almış olduğu kararlar, aramıza yeni katılan meclis üyelerine de anlatıp, binanın son durumu hakkında bilgilendirip İzmir’deki bina ile ilgili yapılacak çalışmaları dile getireceğiz. Projeleri hazır… Bu dönem, inşaat sektöründe çok deneyimli bir arkadaşımız Haydar İnanç, yönetim kurulumuzda… Hem proje hem yapım konusunda bize destek olacak. Dolayısıyla bina yapımına bir an önce başlayıp bitiririz.

Seçimden çekilen Karabağlı'nın yaptığı yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

“Geçirdiğimiz EBSO komite ve meclis üyeleri seçimi sürecinde çeşitli meslek gruplarındaki sanayicilerimizin ve meclis üyelerimizin EBSO başkanı ve belirli odaklarca tercihleri konusunda aşırı baskı altına alındığını gözlemlemiş bulunuyorum. Kapsayıcılık ilkem gereğince bölünmeden ve ayrışmadan yana değil, bütünleşmeden yana iş yapma felsefesine sahibim. Bu sebeple EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimlerinde ben ve ekibim alternatif liste çıkarmama kararı vermiş bulunmaktayız.

EBSO seçimleri bugün itibarıyla tamamlanıyor. Odamızın Başkanlığına adaylığımı açıkladığım günden bugüne kadar, tüm süreç boyunca, inanarak, demokrasinin değerlerine güvenerek, farklı görüşlere saygıyla yaklaşarak hareket ettim. Odamızın üyelerine EBSO’nun yeni döneminin nasıl olması gerektiğini, projelerimi anlatmaya çalıştım.

Mevcut düzeninin bozulmaması gerektiği konusunda yaratılan korkuya rağmen, sanayicilerimizin gösterdiği büyük teveccüh sayesinde, 12 Ekim 2022 günü yapılan seçimlerde bazılarında kazandığımız gibi birçok Komitede de başa baş bir sonuç elde etmeyi başardık. Bunun yanı sıra maalesef tek liste ile seçilen Meclis Üyesi olmuş sanayicilerimizin çeşitli baskılara maruz kaldığına da şahit olduk.

Bu seçim döneminde ben ve ekip arkadaşlarım her ne kadar İzmir’imizin demokrasi anlayışına hizmet etmek için elimizden geleni yapmış olsak da maalesef bu durumun tek taraflı kaldığını fark ettik.  Bu nedenle sandıktaki mücadelenin başa baş ilerleyeceğini öngörsek de öncelik verdiğimiz ve uğruna yola çıktığımız bu değerlerin benimsenmediği bir ortamda kazanılacak bir seçimin dahi zafer sayılamayacağına ve hatta bu sonucun; misyonu yönünde hareket edemeyen, yalnızca bölünmelerle anılacak bir oda ortamı yaratacağına kanaat getirdik.  En başından beri de belirttiğimiz üzere bizler bu yola makamlar ve mevkiler için çıkmadık, katkı koymak ve değerleri olan bir EBSO yaratabilmek için çıktık.

Bu seçimler EBSO’nun şeffaf, adil ve liyakate değer veren bir kurum olması için tarihi bir fırsattı.

EBSO için, Odamızın şeffaf, adil ve farklı görüşlere saygıyla yaklaşan, liyakate değer veren bir kurum olabilmesi için önümüzde tarihi bir fırsat vardı. Ancak çeşitli baskılar sonucu oluşan atmosfer bu değerlerin kazanılması ve hayata geçirilmesi için bir dönem daha çalışmamız gerektiğine işaret etti.

Nasıl ki firmamı sıfırdan küresel düzeyde başarılı bir seviyeye taşıdıysam ve bunu sanayi sevdamla, ülkeme hizmet bilinciyle gerçekleştirdiysem, EBSO’yu ve sanayimizi, emanet bize teslim edildiğinde, ileri taşımaya kararlıyım. Başarılı bir gelecek için değişim ve dönüşümden korkmamak gerektiğine inanıyoruz. Bu yeni EBSO döneminde yapılacak çalışmaları dikkatle izleyeceğiz ve doğruları desteklerken gördüğümüz eksikler ya da yanlışlar olursa bunları da ifade etmekten çekinmeyeceğiz. Her aşamada bunun mücadelesini veriyor olacağız. İdeallerimizin ışığında hem bugüne hem de geleceğe yönelik olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 
Yolcu otobüsü ile TIR çarpıştı: Ölü ve yaralılar var
 
Manisa'da jeotermal sahaları ihale edilecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 19 Ekim 2022 Çarşamba 14:22

ticaret odası ve sanayi odası seçimlerinde hep baskı var.Herkes bunu biliyor.İzmir ne seçmesini nede seçilmesini bilmeyen bir yer dik durmak etik durmak yok anlaşılan.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan peş peşe izinler… Aliağa’ya cüruf dağları!
Aliağalıların itirazlarına rağmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
Anatolia’dan, İzmir’e dev yatırım 
Anatolia, İzmir’deki 250 milyon dolarlık yatırımını tamamlamak üzere olduğunu ...
İhlas Holding kurşun ve çinko arayacak… Ovacık Tabiat Parkı’na hançer!
İhlas Holding, İzmir’in Bayındır ilçesindeki Ovacık Tabiat Parkı'nın bulunduğu ...
 
Yıllarca 'ruhsatsız' çalışmıştı... İzmir'e doğru ilerleyen tehlike!
2006’dan beri Bornova Pınarbaşı’nda faaliyet gösteren kalker ocağı ile ...
Bakanlık duyurdu... İzmir'e yeni taş ocakları yolda!
Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığı, İzmir’de maden sahaları ile ilgili aldığı ...
EİB ihracatın şampiyonlarını ödüllendirdi
Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Ticaret Bakanlığı desteğiyle bu sene ...
 
Bir sigara grubuna daha zam!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından ...
Olgun ve ekibinden büyük başarı: 7’de 7!
Torbalı Ticaret Odası’nda komite ve meclis üyesi seçimi dün gerçekleşti. ...
Kömür şirketinden tarım arazisine demir perde!
Kınık Linyit Madenini işleten Fiba Grubuna bağlı Polyak Eynez şirketi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva