HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
18 Mart 2023 Cumartesi - 08:32

Tartışmalara neden olmuştu… Rezerv alandan yeni satış kararı!

TOKİ, İzmir depremi sonrasında Bayraklı’da ilan edilen rezerv alan sınırları içerisinde bulunan iki parseli daha satışa çıkardı. TOKİ’nin bu alana dair aldığı satış kararları yakın zamanda Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır arasında tartışmalara neden olmuştu.

Tartışmalara neden olmuştu… Rezerv alandan yeni satış kararı!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir'deki kamuya ait 101 araziyi daha satışa çıkarma kararı aldı. Aralarında konut, depolama, günü birilik turizm tesis ve tarım alanlarının da bulunduğu taşınmazların satışından en az 1,6 milyar TL'lik gelir elde edilmesi bekleniyor. 

Satışa çıkarılan parseller arasında yakın zamanda tartışmalara neden olan Bayraklı’daki rezerv alan sınırları içerisindeki parseller de yer alıyor. TOKİ’nin sitesinde yer alan bilgilere göre, 30 Ekim 2020’deki depremin ardından 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamımda rezerv yapı alanında yer alan iki parsel de satışa çıkarıldı.

Günübirlik turizm tesis alanında kalan 16 bin 805 metrekare büyüklüğündeki 40333 ada 3 parsel 100 milyon 830 bin 180 TL’den vitrine çıkarılırken yine günübirlik turizm tesis alanında kalan 10 bin 956 metrekare büyüklüğündeki 40331 ada 6 parsel de 65 milyon 739 bin 900 TL’den vitrine çıkarıldı.

DAHA ÖNCE DE SATILMIŞTI
TOKİ, daha önce bu rezerv alan sınırları içerisinde kalan bir ticaret alanı ve bir de akaryakıt istasyonu alanını satışa çıkarmıştı. Satışa çıkarılan parseller tartışmalara neden olmuştu.

SANDAL TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, deprem sonrası rezerv alan ilan edilen ve afetzedelere binalar yapılan alanda TOKİ tarafından arsa satışına tepki göstermişti. Mecliste söz alan Sandal, “Orada TOKİ konutlar yapıyor. Ancak TOKİ arsa satıyor. Benzinlik diye arsa satıyor” ifadelerini kullanmıştı.



NASIR: İDDİALAR GERÇEK DIŞI
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuşurken, iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.  Sandal’ın sözlerinin hatırlatılması üzerine sorulan soruya yanıt veren Nasır, “Öyle bir gerçek yok. Orası rezerv alan… TOKİ’ye yeni alanlar lazım, bizde onu açmak istiyoruz, dolayısıyla da bu iddialar kesinlikle doğru değildir” demişti.

AK PARTİDEN TOKİ, BAYRAKLIDA ARSA SATIYOR ÇIKIŞINA TEPKİ: İDDİALAR GERÇEK DIŞI!



SANDAL'DAN BELGELİ YANIT GELMİŞTİ
AK Partili Nasır’ın açıklamalarının ardından belgeleri ile sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Başkan Sandal “ Ortaya koyduğumuz iddiaya devlet kurumlarından resmi bir açıklama beklerken, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’dan bir yanıt geldi. Sayın vekil, rezerv alanı sınırları içinde bu tür satışların söz konusu olmadığını, iddiamızın gerçeği yansıtmadığını söylemiş. Bugüne kadar halkın yararına olmayan hiçbir işin içinde olmadık ve manipülatif bilgilerle Bayraklılıları hiç yanıltmadık. Bu kez de öyle yapıyoruz! Paylaştığım harita Bayraklı Rezerv Alanı’na ait. Gerçekleştirilen iki ihale sonrasında; (1) numaralı alan Ticaret Alanı olarak, (2) numaralı alan ise Bakım ve Akaryakıt İstasyonu olarak satışa çıkartılmış. Yani depremzedenin hakkı, resmi olarak başkalarına ihale edilmiş. Peki satışa sunulan bu ticari alanların ederi, alın teriyle evini almak isteyen depremzedelerin ödeyeceği fiyatlardan düşürülecek mi?” ifadelerini kullanmıştı.

BAŞKAN SANDALDAN AK PARTİLİ NASIRA BELGELİ YANIT: TOKİ, REZERV ALANDA ARSA SATTI!

REZERV ALAN HAKKINDA
İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan Samos Fay Hattı merkezli deprem sonrası Bayraklı’da birçok yapıda ağır-orta-az olmak  üzere çeşitli hasar kayıtları oluşmuştu. Evleri yıkılan vatandaşlar için yeni yapılan Şehir Hastanesi’nin üst tarafnda bulunduğu bölgede rezerv alan ilan edilirken, TOKİ aracılığı ile bölgeye evler yapılmaya başlanmıştı. Alanın rezerv alan olarak ilan edilmesinin ardından sık sık CHP ve AK Partili isimleri karşı karşıya getiren ve ‘kimlere satılacak’ söylemlerine neden olmuştu.

 

 

 
Mehmet KARABEL yazdı... Sönmeyen altın yıldız
 
Kahramanmaraş'ta 4.6 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
48 ay vade ile yatırım fırsatı... TOKİ'den İzmir'de arsa satışı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...
Kentsel dönüşüm destek paketi açıklandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kentsel dönüşüme yönelik destek paketini duyurdu. ...
TÜİK İzmir verilerini açıkladı... Konut satışlarından düşüş!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2022 yılı Şubat ayında ...
 
'Deprem bölgesinde peşin ödenen kiralar geri alınabilir'
Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinde kira bedellerinin indirimli olması ...
Depreme dayanıklı binalar için 'Şili formülü'!
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim ...
Uzmanından 'geçici müteahhit' önerisi: 5 yıl şartı getirilmeli!
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi, İnşaat ...
 
Kentsel dönüşümde kira yardımı artırıldı!
Bakan Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımının artırıldığını açıkladı. ...
Yapı denetim uyarısı... Kimlik görmeden izin vermeyin!
Bornova Belediyesi, bir duyuru yayınlayarak, belediyeden 'yapı denetimine ...
Deprem bölgesinde konut fiyatları yüzde 14 arttı
Endeksa'nın raporuna göre, depremin etkilediği illerde satılık konut fiyatları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva