HABERLER>EKONOMİ
22 Ocak 2015 Perşembe - 17:35

TARİŞ’te kılıçlar çekildi: Eski başkanla yönetim karşı karşıya

Tariş Pamuk Birliği’nin genel kurulu gergin geçti. Silinen birlik borçları ve kooperatiflerin durumu eski başkan ile yönetimi karşı karşıya getirdi. Azbazdar, “İstersek buraya seçim maddesini de koydururduk” diye rest çekerken, Birlik Başkanı Faruk Yaman ise kooperatiflerin üründen kaynaklanan borçlarının silineceğini söyledi.

TARİŞ’te kılıçlar çekildi: Eski başkanla yönetim karşı karşıya

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi'nin en büyük tarım satış kooperatifi olan Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Genel Kurulu gergin geçti.

Genel kurulda 2000 yılı öncesi silinen Destekleme Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) borçları ile kooperatiflerin borçları gündeme geldi. Tariş Pamuk Birliği Eski Başkanı Beliğ Azbazdar’ın yönetime sert eleştirileri salonda tansiyonu yükseltti. Yönetime rest çeken Azbazdar, “İstersek buraya seçim maddesi de koydurturduk” dedi.
 
Ege Üniversitesi Yusuf Vardar Mötbe Kültür Merkezi’ndeki genel kurulda Birliğe bağlı 44 kooperatiften delegeler katıldı. Sıkı güvenlik önleminin alındığı genel kurulun açılışında konuşan Tariş Pamuk Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yaman, Birlik olarak okyanusları aştıklarını, derede boğulmayacaklarını belirterek, “Kimse bizi derede boğamaz. Yeter ki bir olalım, diri olalım” diye konuştu.


 
‘BORÇLARI SİLECEĞİZ’
Tariş Pamuk Birliği’ne bağlı kooperatiflerin borçlarının silineceğini açıklayan Yaman, “Biz birliğin bilançosu düzeldiğinde üründen kaynaklanan borçları sileceğiz. Bu sözü unutmadık. Sözümüz söz. Devlet kooperatifler kapansın diyor. Biz Türkiye'deki birliklere yazı yazdık. Ek ödeme yükümlülüğünden kimse memnun değil. Bakanlığa gidip bunların düzeltilmesini isteyeceğiz” diye konuştu.
 
Kooperatiflerin Tariş Pamuk Birliği’ne olan borçlarının Birlik bünyesine çekilmesiyle ilgili maddede salonda tansiyon yükseldi. Kürsüye gelen Eski Birlik Başkanı Beliğ Azbazdar ile Divan Kurulu Başkanı Salih Büyükdöverlioğlu arasında sık sık gerginlik yaşandı. Büyükdöverlioğlu, “Siz geçmişte burada başkanlık yaptınız. Bu agresif tutumunuzu kınıyorum” şeklinde yanıt verdi.
 


‘KAÇ TON PAMUK YETİŞTİRİYORSUN?’
Yönetimin kooperatifleri kapatmak istediğini iddia eden Azbazdar, “Bu Birlik son genel kurulunu yapıyor. Gidişatımız kötü. İstersek buraya seçim maddesi de koydururduk Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek” dedi.
 
Birlik yöneticilerine ağır eleştirilerine devam eden Azbazdar, “Sizin pamuk yetiştiriciliğinizle ilginiz yok. Kaç ton pamuk yetiştiriyorsun? Burayı siz kurmadınız. Atalarımız kurdu. Onların kemiklerini sızlatıyorsunuz. Ne sizin ne divan başkanının ne yönetim kurulunun gücü yeter kooperatifleri kapatmaya?” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan oylamada 70 delege kooperatiflerin borcunun Birlik bünyesine çekilmesi önerisine kabul oyu verirken, önergeye 27 delegeden red oyu geldi. 4 oy da çekimser çıktı.
 


‘ALSANCAK’TA ÖNÜMÜZ AÇILDI’
Genel kurulda Tariş’in Alsancak’ta arsalarında TOKİ’nin hasılat paylaşımı yöntemiyle yapacağı projeler hakkında bilgi veren Yaman, TOKİ ile 2013’te yaptıkları anlaşma ile kasaya 250 milyon liranın gireceğini söyledi. Alsancak’taki arazilerinin planlarının belediyeden geçtiğini açıklayan Yaman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1/5000’lik planları istedikleri şekilde geçmesine destek olduğunu, ancak Konak Belediyesi’ne takıldıklarını söyledi. Yaman, “Konak Belediyesi’ne mart ayında başvurduk. Nihayet 1/1000’lik planlar aralık ayında belediyeden geçti. Şimdi Büyükşehir’den onay bekliyoruz. Büyük ihtimalle planlar 9 Şubat’ta onaylanacak. Artık önümüz açıldı. 8 aylık gecikme olmasaydı satışlar başlayacaktı. Özak firması da mayıs ya da haziran ayında satışlara başlayacağını açıkladı” dedi.
 
Tariş’in 3 birliğinin ortak olduğu üzüm depolarının da TOKİ’ye devredileceğini açıklayan Yaman, Kuşadası’ndaki arsalarında belediye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Aydın Tekstil arazisine de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kamulaştırma şerhi koyduğunu belirten Yaman, araziye 86 milyon lira değer biçen bilirkişi raporuna itiraz ettiklerini, Çerçioğlu ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Yaman, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne açtıkları davanın da Yargıtay aşamasında olduğunu söyledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serbest düşünce 23 Ocak 2015 Cuma 12:33

Tariş Birlikleri Yönetim Kurulları hep aynı isimlerden oluşuyor ve bu çok uzun yıllardan beri sürüyor- Örneğin Ali Türker- herhalde 30 (otuz) senedir başkan- Dünyayı 3 defa- Avrupayı 30 defa dolaştı da Üzüm Birliği zengin mi oldu- Ekibiyle beraber vakit geçirmeden giderse yeni bir kan gelir- Gelirse de dileriz öncelikle seyahat değil iş düşünürler- Alımları- satışları arttırırlar-

Yorumu oyla      16      5  
Kazım EMİR 22 Ocak 2015 Perşembe 20:54

VALLA İYİ OLUR

Yorumu oyla      13      5  
silo 22 Ocak 2015 Perşembe 19:39

Tüm kurumlardaki yaşı gelmişler gençlere bıraksa bu işleri nasıl olur?

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESİAD Erzurum-İzmir arası köprü kuracak
ESİAD Başkanı ve IZTO Meclis Üyesi işadamı Hüseyin Sağır İzmir’de çeşitli ...
Salihli Vizyon Dergisi 10'uncu yaşını kutladı
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın yayın organı olan Salihli Vizyon Dergisi’nin ...
EGİKAD’dan Serter’e ‘hayırlı olsun’ ziyareti
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu ...
 
TÜSİAD’ta yeni dönem: Dinçer’den sert veda!
TÜSİAD'ın 45. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, Cansen Başaran-Symes'in ...
Soma Ticaret Odası Başkanı’ından çarpıcı açıklama: Referandum yapılsa…
Manisa Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Işık, ...
TOKİ Çeşme’de ikinci etap iptal!
TOKİ’nin Çeşme Reisdere’de iki etapta 1153 konuttan oluşan toplu konut ...
 
Ve Whatsapp artık bilgisayarda
Yıllardır Whatsapp kullanıcılarının beklediği özellik kullanıcılara nihayet ...
IF Wedding Fashion İzmir’e Atıl Kutoğlu imzası
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, dünyaca ...
Doğuş Grubu’ndan flaş İzmir hamlesi
Doğuş Grubu, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 yıl önce temelini attığı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva