HABERLER>EKONOMİ
22 Ocak 2015 Perşembe - 10:42

TOKİ Çeşme’de ikinci etap iptal!

TOKİ’nin Çeşme Reisdere’de iki etapta 1153 konuttan oluşan toplu konut projesi mahkemeye takıldı. İhaleyi kazanan firma, içinde cami ve 550 konutun olduğu ilk etap için yatırıma başlamaya hazırlanırken, 603 konut, iki okul ve bir camiden oluşan ikinci etabın ihalesi TOKİ tarafından iptal edildi.

TOKİ Çeşme’de ikinci etap iptal!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - TOKİ’nin Çeşme Reisdere’de yapmayı planladığı 1153 konutluk toplu konut projesinin imar planlarının yürütmesi durdurulurken, iki etap halinde yapılan projede ilginç bir durum ortaya çıktı. İki etap halinde yapılması planlanan projenin iki ihalesini de kazanan Niyazi Bayramoğlu şirketi, yer teslimi yapıldığı gerekçesiyle içinde 600 kişilik caminin olduğu 550 konutluk ilk etabın yatırımına önümüzdeki günlerde başlayacak. 603 konutluk ikinci etap için yapılan ihale ise TOKİ tarafından iptal edildi. Dolayısıyla içinde ilköğretim okulu ve lisenin de bulunduğu ikinci etap proje mahkeme sonuçlanana kadar gerçekleştirilemeyecek.

TOKİ, Çeşme Reisdere Mahallesi’nde toplu konut projesi gerçekleştirmek için geçtiğimiz yıl nisan ayında ihaleye çıktı. 550 konut, 600 kişilik cami, iki adet büfe inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için düzenlenen ilk ihaleyi 41 milyon 949 bin lira teklif veren Niyazi Bayramoğlu firması kazandı. İhaleden 7 ay sonra sözleşme imzalandı. Firma yer teslimi yapılan ilk etapta yatırıma başlamak için inşaat ruhsat izni bekliyor.

İKİNCİ İHALE İPTAL
İlk ihaleden bir hafta sonra ikinci etap ihalesi de düzenlendi. 603 konut, 4 adet büfe, birer adet 32 derslikli ilköğretim okulu, 32 derslikli lise ve 600 kişilik cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesini yine Nizayi Bayramoğlu firması kazandı. Ancak geçen kasım ayında Mimarlar Odası’nın başvurusu üzerine İzmir 3. İdare Mahkemesi, TOKİ Çeşme Projesi’nin imar planlarının yürütmesini durdurdu. Bunun üzerine TOKİ, ikinci etap ihaleyi iptal etti. İhalenin iptal edilme kararı 20 Kasım tarihinde şirkete bildirildi. Şirket yetkilileri is ihalenin iptal kararının 7 ay gibi uzun süre sonra verildiği, kazanç kaybına yol açtığı, ihalenin iptalinin somut gerekçelerden yoksun ve dayanıksız olduğu iddialarıyla Kamu İhale Kurumu’na (KİK) başvurdu. Ancak KİK başvuruyu reddetti.

‘TELEFONLARDAN BUNALDIK’
Niyazi Bayramoğlu firmasının yetkilileri, mahkeme kararından sonra telefonlarının kilitlendiğini belirterek, “TOKİ’ye ödeme yapıp da mağdur olanların telefonlarından bıktık. Günde 300’e yakın telefon alıyoruz. İşlerimizi bile yapamaz hale geldik. Oysa biz de mağduruz” dedi.
Birinci etabın B1 denilen 2+1 evlerden ve 35 bloktan oluştuğunu dile getiren yetkililer, projenin sözleşmesini yapıp işyeri teslim tutanağını imzaladıklarını söyledi. Yetkililer, şimdi de inşaat ruhsatı beklediklerini fakat projeye izin nedeniyle geç başladıklarını açıkladı. 17 bloğu 3+1 daireden oluşan ikinci etap için ihalenin iptal edildiğini vurgulayan şirket yetkilileri, “İkinci etap projenin ihalesi iptal oldu. Resmi yazı bize ulaştı” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuncay şekar 5 Şubat 2015 Perşembe 20:19

Chp li belediyeler yapınca oluyorda toki yapinca niye olmuyor acaba

Yorumu oyla      11      6  
tuncay şekar 5 Şubat 2015 Perşembe 20:12

2. Etapında yapılmasını istiyoruz

Yorumu oyla      11      6  
poyraz 23 Ocak 2015 Cuma 10:50

TOKİ,Çeşme'ye konut yapınca fakirlerin ev alacağını söyleyenler ne zamandan beri fakirler yazlık almayı düşünür oldu.Asgari ücretin 960 lira açlık sınırının 1232 lira olduğu ülkemizde fakir karnını doyuramıyor.Şuna biz yandaşlar yazlık sahibi olacağız desenize.

Yorumu oyla      12      5  
bülent ışık 23 Ocak 2015 Cuma 10:20

Bu kafa yapısı yüzünden 2010 yılında İspanya 52 milyon turistten 80 milyar dolar,Türkiye ise 31 milyon turistten 23 milyar dolar kazanmış.Siz devam edin yüksek binaları yapmaya hatta Çeşme'ye 4 katlı TOKİ binaları değil sahile gökdelenleri dikin.

Yorumu oyla      14      6  
İzmirli 23 Ocak 2015 Cuma 09:59

Didim gibi dünyaca ünlü yere toki konut yaptı. Neden sesiniz çıkmadı beyler bayanlar? Çeşme Didim'in yanında çömez kalır. Didim'i dünyada bilmeyen yok. Binlerce yıllık tarihi var ve Türkiye'nin kuruluşundan bu yana dünyaca ünlü turizm beldemize toki ucubelerini dikerken kimse sesini çıkarmadı. Susun oturun yerinize. Çeşmeye ucuz konut istiyoruz. Yok öyle 3-5 kişinin pastası olamaz Çeşme !!!

Yorumu oyla      11      9  
Çeşme 23 Ocak 2015 Cuma 09:46

Bende çok istiyorum. ihtiyacım var nereye başvurabilirim.

Yorumu oyla      12      7  
ANKARA 22 Ocak 2015 Perşembe 18:16

Toki Basta Çesme Olmak Uzere Kısa Surede de Guzelbahçe Ve Urla da Konut Yapımına Baslamalı.Ve Konut Fıyatlarının Yuksek Oldugu Bolgelerde de Yer Almalı. Acılan Davalar da Su Gerekceden Dolayıdır,Tokı ;Cesme de Konut Fıyatlarını Dusurecegı Korkusudur. Mımarlar Mutahhıtler Ister Mı Çesme de Ucuz Konut Olsun... Ehhh Cat Kapı Mahkeme... Doğa Yesıl Vs Hıkaye... Tek Korku Çesmede Trılyonluk Olan Emlak Pıyasasının Dusurulmesı...

Yorumu oyla      14      8  
konak 22 Ocak 2015 Perşembe 16:32

oy avcılığı bunların amacı içinde izmir geçen herşeyi yakıp talan etmek amaç çeşmeye konau yapmak değil izmirde o akdar yer duruken neden illa çeşme?

Yorumu oyla      17      7  
smyrnoff 22 Ocak 2015 Perşembe 15:46

kvncozsy nin dediği bir bakıma doğru! gitsinler bodruma yapsınlarda görelim! ama yapmazlar,yapamazlar! hepsinin milyonluk villası var orada ! Birde fakirler ev almasın mı deniyor! yahu fakir adam nasıl oturacak çeşme de? izmirde çalaşıcaksın çeşmede mi oturacaksın? sana çeşmeye servis verecek firma varsa söyle bizde çalışalım onun dışında git gel her gün 20TL yol parası verirsin!!!

Yorumu oyla      21      6  
ercan 22 Ocak 2015 Perşembe 12:59

Aman izmirli bir hata edip çeşmede oturmaya kalkma .Pişman olurusun eger dar gelirliysen.Çeşmeyi herhalde urla yada seferihisarla karıştırıyorsun.Kimsenin dar gelirliyi falan düşündügü yok.Mütahit partisi sonuçta.Talan zihniyetiyle her yere saldırıyorlar.Kimsenin bir ikinci kuşadası felaketi yaratmaya hakkı yok hele konu tokiyse.

Yorumu oyla      23      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Whatsapp artık bilgisayarda
Yıllardır Whatsapp kullanıcılarının beklediği özellik kullanıcılara nihayet ...
IF Wedding Fashion İzmir’e Atıl Kutoğlu imzası
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, dünyaca ...
Doğuş Grubu’ndan flaş İzmir hamlesi
Doğuş Grubu, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 yıl önce temelini attığı ...
 
Soma’ya Zorlu müjdesi: Santralden geri adım
Zorlu Holding, Kolin’in termik santral yapmak için ağaç kestiği Manisa’nın ...
İzmir iş dünyası Davutoğlu’nu paylaşamıyor!
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 31 Ocak’ta yapacağı ziyaret, İzmir’deki iş ...
Altının yükselişi hız kesmiyor: Yine zirve yaptı
Altın fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. Bugün uluslararası piyasalarda ...
 
IMF büyüme beklentisini düşürdü
Uluslararası Para Fonu (IMF), 2015 küresel büyüme beklentisini yüzde 3,8'den ...
TÜSİAD’ın geleceğine İzmir’den 2 sanayici
TÜSİAD’ın yeni başkanının belli olacağı genel kurulda yönetim kurulu yedek ...
Flaş! TÜSİAD Başkan adayı belli oldu
22 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilecek seçimli 45. TÜSİAD Genel Kurul ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva